Šta je novo?

asus A8N-E

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
dvoumim se izmedju ove ploce i DFI n force 4. Interesuje me da li se asusova ploca pojavila u prodaji i kolika je cena. Obe su s939 n force 4 pa me interesuje iskustvo drugih. Pozdrav

Heh, bas si nasao pitanje za ovaj forum. Ne znam koja je cena Asus-a, ali sa DFI-jem neces pogresiti, tj. razmisljanje nije ni potrebno.

Najverovatnije uzimam Asus i Vience 3000+ iz razloga sto mi je asus preko puta a DFI i BGD, ja sam iz okoline Nisa, 3.2V za memoriju kod DFI mi nesto i netreba nikada nisam bio toliki ljubitelj kvalitetnih memorija 2.85V je Ok. CPU kod DFI-a ide default + 0.45V a kod Asus-a do 1.65V

Mene zanima dali rade tv kartice i skystar 2 na tim 64 bitnim cudima?Ima li drajvera za njih i dali radi 32bitni windows xp na 64 binoj konfiguraciji.Kakva je situacija sa ostalim hardware-om tj. drajverima za zvuk itd.?Totalni sam neznalica po ovom pitanju pa ako neko ima iskustva molio bih da odgovori i pomogne u nekim savetima i meni i drugim buducim vlasnicima 64bit :wave:

Dejan1972 je napisao(la):
Mene zanima dali rade tv kartice i skystar 2 na tim 64 bitnim cudima?Ima li drajvera za njih i dali radi 32bitni windows xp na 64 binoj konfiguraciji.Kakva je situacija sa ostalim hardware-om tj. drajverima za zvuk itd.?Totalni sam neznalica po ovom pitanju pa ako neko ima iskustva molio bih da odgovori i pomogne u nekim savetima i meni i drugim buducim vlasnicima 64bit :wave:
Sve to naravno radi na 64-bitnoj platformi. Za sada trenutno najbolje resenje je 32 bitni Windows, sto se drajvera tice nema nikakvih problema. A sto se tice 64-bitnog Windowsa nadam se da ce jos malo proci vremena dok se ne sredi situacija (najvise zbog podrske drajvera) kao i izlazak vecine programa u svojoj 64-bitnoj verziji, pa ce tek onda 64-bitni procesori biti u svom pravom svetlu.

ceta je napisao(la):
dvoumim se izmedju ove ploce i DFI n force 4. Interesuje me da li se asusova ploca pojavila u prodaji i kolika je cena. Obe su s939 n force 4 pa me interesuje iskustvo drugih. Pozdrav
Mislim da u tom slucaju nema dvoumljenja, zaista Asusova ploca nema sta da trazi pored DFI, ali opet potrebe i ukusi svakog od nas su razliciti. Pa prema tome, sam ces doneti odluku. Ukratko, Asus ili DFI? DFI, naravno!

GIGAFAN je napisao(la):
A8N-E kosta 100-115evra,a DFI ultra-d 147-153evra.Pa ko voli nek izvoli dati 50e vise za dfi.
verovatno je mislio na dfi DAGF koja kosta 100eur cirka.

Da na Dagf verziju, nazalost kod asusa nece preko 1.55V za CPU sta da se radi i ovako Vience 3000+ radi na 2.6G

Dejan1972 je napisao(la):
Skystar 2 probao sam na DFI LP NF4 SLI i radi bez problema. Naravno da radi 32-bit windows na A64, kao i svi do sada pisani x86 programi.
Drajvera za windows x64 ima za neke zvucne, AC97, Audigy itd.... , ali nema za masu periferija, stampaca, skenera, tv kartica itd.....
Zato imas Windows XP koji radi sa svim tim cudima bez problema.
Drugi put pre nego sto se uclanis na forum i pitas da li Win32 radi na Athlonu 64, procitaj koji review.

Asus mi je ispao oko 10E jeftiniji od DFI DAGF. Max stabilnost koju sam postigao je 282 za HTT preko toga nema sanse a i cipset se enormno greje... Osecam da CPU moze bar 2.7GHz kada na 2.55 radi na 1.5V. Pomalo se kajem DFI je DFI

Imam A8N-E SLI DeLux, e sad cooler na chipsetu (nForce4) se sjebo nesto i stalno drnda pa bi da ga menjam.
Koji cooler mogu da nabudzim? Neki tisi bi mi odgovarao ili mozda neki pasivni?

Vrh Dno