Šta je novo?

Asus A7V8X-X Riknula ili NE?Pomozite mi da odlucim!

easyyu

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
619
Znaci evo sta se desavalo..Racunar je izvucen iz struje na neko vreme iz nekog razloga...Kada je utikac stavljen u konektor..culo se jedno zzzzzk (nesto kao tihi bum) i posle toga vise nije upalio!Ok rekoh..riknulo je napajanje..Otvorim vidim da ne radi zelena stand-by lampica na maticnoj..zamenih napajanje..i sad radi zelena stand-by lampica..ALI.....
NECE DA SE UPLAI!Znaci cooler-i ne vrte..nema beep ..kao da ga i nisam stavio pod napon...Naravno da sam probao clear CMOS i to vise puta..Zanimljivo je da sam do sada proverio sve komponente osim procesora i nijedna nije vrisnula..
Moje pitanje..Da li je ovo znak da je maticna 100% riknula???
Da li to znaci da je i procesor riknuo?(memorija je ispravna)
Sta mislite o ploci ASROCK K7VT4A Pro!?Da li je za onako malo zahtevne racunarske poslove ok?I koliko je bolja/losija od Asus-ove?
Unapred Hvala svima na pomoci!

...a još jedno napajanje da probaš?

mislim da si dao pravilnu dijagnozu. cim na ploci nemas cpu fan, verovatno nema spasa. mozes eventualno da probas da fleshujes bios kod nekoga ko ima programator.

grujicb je napisao(la):
mislim da si dao pravilnu dijagnozu. cim na ploci nemas cpu fan, verovatno nema spasa. mozes eventualno da probas da fleshujes bios kod nekoga ko ima programator.
Vidis..na to jos nisam mislio..ali gde da nadjem nekoga ko to radi u mom malom gradicu...

vidi, mozda je glup savet, ali meni se jednom desilo slicno, uradio sam sledece...
Izvadio bateriju i ostavio plocu dva dana bez baterije, posle sam stavio novu (neka kodak) i ladno... ploca pali iz prve....

Neverovatno kakvih ovde ljudi ima. Jel vi uopšte čitate šta je čovek napisao ili jednostavno volite da se pravite majstori i da budžite postove?

@easyyu

Moraš da probaš ili drugi procesor na toj ploči ili taj tvoj procesor na drugoj ploči. Druge ti nema . Ako je ploča crkla šanse su 50% da je crkao i procesor.

Što se Asrock i Asusa tiče, obe ploče su VIA kt400 ploče. Obe su dobre. Koju uzeti? Pa onu koju možeš da nađeš. Kvalitet im je isti. A i ako ima neke razlike to se može samo ogledati u bundle-u i opremi koja ide uz njih. Sve ostalo je minorno.

Hvala svima na odgovorima...
Baterju sam izvadio i drzao vise od 2 dana izvadjenu...svo to vreme je jumper bio na clear CMOS-u..Upravo se sad spremam da isprobam procesor na drugoj ploci..pa cu javiti sta je sa njim!

Evo probao sam..i radi procesor..Sve je OK sa njim...U vezi flash-ovanja BIOSA niko mi nikoga nije znao preporuciti do BG-a...a posto sam ja na severu Vojvodine..skoro da mi se ne isplati silazit za BG- zbog toga!

audiofreak je napisao(la):
Koje je marke to napajanje sto ti je popapalo plocu?
Pa kuciste je bilo ono NEO znas sa drskom od gore blave boje..Neznam kakva napajanja idu u njih!Ali cu pogledati posto mi napajanje nije kod kuce!

e.... tako je to kad se zeza sa losim napajanjima

Vrh Dno