Šta je novo?

Asus A7V8X-X pitanje?

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
330
Imam kod jednog prijatelja ovu plocu sa procesorom XP2200+ i jedan problem...
Ne moze se skoro nista sa interneta gledati bez 100% zauzeca procesora, seckanja zvuka i slicno...
Znaci, sa You tube je vec u "malom" ekranu poprilicno zauzece procesora, dok u fulu je prakticno "zakucan" na 100%.
Znam da su "stvari" po netu sve "teze i teze", traze procesore novije generacije [novije instrukcije], ali idem redom.
Zamenim graficku [MX440-64Mb] sa FX5200 [128Mb], poslednji Adobe Flash Player, DirectX 9.oc, par verzija nVidia drivera i nista...
Ubacim poslednji Bios [bilo ih je poprilicno za tu plocu] i jaci procesor XP 2500+ [Barton-fsb333], nista...
Memorije ima 2x256 ddr [ispravna], izbacim i ubacim 2x512 ddr, racunar bolje i mnogo brze radi, ali nije memorija problem...
Probao sam u samom You Tubu iskljucivati-ukljucivati hardversku akceleraciju i nista...
Racunar, kao racunar, radi korektno, nema malicioznih stvari, trosi ispod 200Mb memorije u praznom, ne prelazi 400Mb, pod tim gledanjem po internetu i ne mogu da shvatim da bas toliko ne moze da posluzi...?
Znam da je VIA to sto jeste, bila i ostala, da je ta ploca bila jeftina u svoje doba i nikad nije bila nesto, ali opet...
Neki savet, "stos"?:wall:

Imam plocu trenutno A7N8X-X sa nf2 cipset a imao sam i tu sa via cipset,ona je stvarno losa i slaba,procesor je sempron 2300+ klokovan na 2000MH,grafika je ati x1600 pro i ram 2gb,instaliran win7 uz malo tvikovanja sistem solidno radi,za surf je super ali za igre i ne pomisjam.
Kod tebe je problem 100% do procesora i cipseta ,preslab je stvarno,pogledaj temperaturu,mozda se malo greje pa mu zameni pastu pa probaj.

Dobra je temperatura, ocisceno je, a zamenjen je i procesor i naravno i pasta...Korektne su temperature...Nije do toga.

ne mora da znaci da je do procesora u zadnje vreme tj.kod mene do juce dok nisam updejtovao operu na verziju 12 strasno je kocio net i bilo veliko zauzece procesora sad radi bez problema,vidim da se i drugi ljudi zale na veliko zauzece procesora u razlicitim browser-ima i kazu da je problem u novijim verzijama flash player-a da on izaziva to opterecenje procesora,znaci probaj sa operom 12 ili instaliraj neku stariju verziju i stariju verziju flash player-a pa vidi kako ce da se ponasa.

Slicna konfiguracija kao tvoja, samo sto je ovde 2400+ i 9250. Na 360p cpu je oko 40-65% ali cim predje na full screen zakucava na 100%, nebitno koji browser ili flash. Preko 360p je vec mucenje, tako da to jedino i na nesto lici (240p je bljak :) ). Mozes da probas sto ti je @ivman predlozio a koliko je to vremenski odrzivo....

Moj stari komp koji je kod sestre u sobi. Identicna konfa. Ovih dana joj govorim da kupi nesto novije, nesto jace. Tu konfu sam uzeo pre ravno 10 godina :)

Ima na tom racunaru i Mozila i Chrome i sve je to jako slicno, skoro identicno...
240p ide koliko-toliko, ali je bas "bljak".
Probao sam , onomad, Avant browser, zbog starog P3 lap top-a, ali je on nestabilan, kao da je nedoradjen.
Izgleda da je ta ploca [cipset] u kombinaciji sa Amd procesorima te generacije, zrela za istoriju, kada je Windows u pitanju

zelko.d to je do You tuba problem nije do tvog racunara probaj da istaliras neku stariju verziju flash player-a!

Vrh Dno