Šta je novo?

Asus A7V8X bios problem

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
LJudi treba mi pomoc,naime pomenutu plocu sam dobio od strikana za seke da im spojim s mojim starim bartonom da bi ih presaltao sa starijeg kompa na nesto malo novije(ne treba im bolje:smash:).Ploca je izvadjena iz strikovog kompa jer smo mu uzeli novi komp i stajala je jedno godinu dana u kutiji i kupila prasinu.E sad kad sam je stavio u komp i sve lepo povezao problem je u biosu.Isti se svaki put kad se iskljuci struja ili dugmme na napajanju(kad se gasi na dugme na kucistu i iz wina na shut down ne gube se podesavanja) resetuje na minimalne vrednosti i npr. stavlja bartona 2600 da radi na 1153MHz.Ploca ima najnoviji bios tako da nisam pokusavao da ga fleshujem,a baterija nije problem jer sam je stavljao s mog kompa i opet se desava isto.Sta bi mogao biti problem i dal da pokusam s reflesovanjem biosa???

Poslednja izmena:
Zar niko nema nikakvu ideju?

Ja sam imao jedino ideju da flashujes bios, jer bi tada ploca trebala da prepozna procesor...

Ja sam imao jedino ideju da flashujes bios, jer bi tada ploca trebala da prepozna procesor...

to sam i ja imao dok nisam video da je na ploci najnovji bios ,a i radilo je s bartonom 2600 pre nego sto je ploca spakovana na godinu dana da miruje,sad je na njoj moj stari barton 2600,i kad se podesi sve radi extra dok se ne iskljuci struja ili prekidac na napajanju.da je PCU u pitanju tj neprepoznavanje istog verujem d abi zezao svaki put pri restartu ili gasenju preko Wina...

Upravo mi sinula ideja :D :D

Rece da je ploca dugo stajala u kutiji....sigurno je baterija na njoj crkla...i samim tim cim ploca izgubi struju "zaboravi" sva poddesavanja...

Samo promeni bateriju ;)

Upravo tako stavljao sam 2 baterije iz drugih kompova jer sam i ja na to posumljao ali def nije to,ono sto meni pada na pamet je da se nije mozda sam bios nesto sam sa sobom poje*ao pa da ga reflashujem,mozda bi to pomoglo(mada sumnjam)!?

Promakao mi je taj deo za bateriju :D :D ja se izvinjuvam :D

Probaj da ga ponovo flashujes mozda proradi :D

stavi neki slabiji procesor i probaj da ga ponovo flashujes pa zatim vrati tvoj procesor.

hehehe bi ja ali gde cu sad da nadjem soket a cpu na zajam da neko donira,nista probacu sledece nedelje da flesujem bios kad nadjem neku disketu ili je kupim pa cu videti dal ce pomoci

Nazad
Vrh Dno