Šta je novo?

ASUS A7V880 kako flesovati bios,pomoc?

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo kao sto i sam naslov kaze potrebna mi je pomoc kako da flesujem novu verziju biosa za ovu plocu.Problem koji mi se desava je od kada sam kupio novi hard disk wd320gb sata 2 i kada ga prikljucim na komp i hocu da mu dignem xp uvek mi daje upozorenje da ne vidi nikakav hard disk.Stari hard disk maxtor 120gb koji je sata 1 radi bez problema.E sad neki mi kazu posto ploca ima skoro dve, dve ipo godine da bi trebalo da se flesuje bios a ja to nikada nisam radio pa se bojim da ne pokvarim nesto.Zato bih zamolio nekoga da mi objasno koji mi program treba da bi se flesovao bios za plocu asus a7v880 i koja je poslednja verzija biosa?
Ako negde ima uputsvo ono korak po korak ne bi bilo lose.
Znaci sta treba da se odradi da bi konacno proradio hard disk na ovoj ploci,odnosno da bi bio vidljiv?
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Problem je u drajverima za SATA, skini ih sa sajta i pri instalaciji windowsa na pocetku pritisni F6 i prati uputstva (drajver ces ucitati sa diskete) ili u biosu namesti da ti disk ne radi u AHCI modu tada ti nece trebati drajveri ili instaliraj vistu ili neki LINUX (oni bi trebalo da imaju drajvere u sebi).

Problem je u drajverima za SATA, skini ih sa sajta i pri instalaciji windowsa na pocetku pritisni F6 i prati uputstva (drajver ces ucitati sa diskete) ili u biosu namesti da ti disk ne radi u AHCI modu tada ti nece trebati drajveri ili instaliraj vistu ili neki LINUX (oni bi trebalo da imaju drajvere u sebi).
Ok hvala na odgovoru.Probacu pa cu javiti sta se desava.Znas li mozda gde mogu da nadjem najnovije sata drajvere za ovu plocu,mislim koja je poslednja verzija?
Pozdrav.

Poslednja izmena:
boot disketu pravis na sledeci nacin
u my computer desni klik na floppy
pa format i obelezis create an MS-Dos startup disk
pa na tu disketu snimis aplikaciju za fesovanje BIOS-a
i sam BIOS fajl.

Nazad
Vrh Dno