Šta je novo?

Asus a7v600 fina podesavanja

SQuID

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
619
naime
imam axp 2400+
a7v600 plocu (kt600 asus)
geforce fx 5600 asus 256 ddr
transcend ddr 400 mhz

vec sam imao jedan post pitajuci kako da dignem memoriju da mi radi na 400 umesto na 266 mhz.
sada imam drugo pitanje posto mi je racunar blokirao posle svakog restarta po tim podesavanjima. fsb 200mhz a multiplikator 10x.

ja sam pogledao onaj chip configuration, i zapazio da u njemu ima raznih podesavanja koja se ticu memorije.

takodje sam video na ovom sajtu benchmark iste ploce, i takodje da su ljudi koji su je testirali dosta stvari manualno podesavali.

voleo bih da mi neko ko je dovoljno strucan da detaljne instrukcije kako da ja podesim sve one opcije, da mi memorija radi na 400 mhz, a da ne blokira posle svakog restartovanja.

unapred hvala,

Pa olabavi tajminge memorije pa probaj. Npr. Cas 2 3-6-3 2T, ako nece probaj cas 2.5. Probaj i da dignes napon memorije, valjda imas tu stavku u biosu. Nisi naveo jel imas jedan ili dva modula memorije. Sa jednim modulom VIA trpi vece tajminge, sa dva vec moras malo da ih smanjujes.

dva modula, i mogu da podesavam napon memorije
nego... na koju vrednost da stavim?

SQuID je napisao(la):
dva modula, i mogu da podesavam napon memorije
nego... na koju vrednost da stavim?
Na najvecu koja ti je ponudjena u biosu... naravno.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zašto misliš da bi proizvođač (čak i asus ;P ) bio dovoljno lud da na ploču ugradi sredstvo za njeno samouništenje?
Slobodno diži napon memoriji, ne moraš odmah na maximum, diži postepeno, zajedno sa FSBom, nemoj odmah sve da rokneš na 200.

Vojkan je napisao(la):
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zašto misliš da bi proizvođač (čak i asus ;P ) bio dovoljno lud da na ploču ugradi sredstvo za njeno samouništenje?
Slobodno diži napon memoriji, ne moraš odmah na maximum, diži postepeno, zajedno sa FSBom, nemoj odmah sve da rokneš na 200.

A zashto da ne rokne sve na 200 :d

SQuID je napisao(la):
...
jeeeste pa da sprzim plocu i memoriju!
Druze, tesko da je taj smesni ASUS postavio plafon za memoriju na 3.4V...

Genghis Khan je napisao(la):
...
A zashto da ne rokne sve na 200 :d
Pa ASUS je to, eto zasto! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ljudi, ako znate resenje molim vas recite, ako cete da smarate onda nemojte da dajete replyove

???
Pa pitao si što neće na 200, Aca ti je odgovorio. Pitao si koji napon da staviš, CAR ti je odgovorio. Šta ti sad nije jasno?

Vojkan je napisao(la):
???
Pa pitao si što neće na 200, Aca ti je odgovorio. Pitao si koji napon da staviš, CAR ti je odgovorio. Šta ti sad nije jasno?

nije mi jasno kako da stavim napon za memoriju na najvisu vrednost a da nesprzim memoriju i plocu

Pazi, ja sam ozbiljno mislio ono o samouništenju ploče.
Malo detaljnije:
1) ploča ne može da se sprži od prevelikog napona za memoriju, može samo memorija. Isto kao što nećeš spržiti ploču ako poteraš CPU na 2.3V nego samo procesor.
2) da bi spržio memoriju potrebne su ti extremno visoke voltaže tipa 3.5V i više, to nema ni na jednoj ploči. Ti verovatno imaš nešto oko 2.8V što je savršeno bezbedno. Pa ja moju držim na 2.85V od kad sam je kupio. A pitaj ove sa corsairom na koliko ih prže :)

Uglavnom, uradi sledeće:
Setovanja za memoriju stavi BySPD, a voltažu na auto/default. Ako nema ta opcija pogledaj šta piše na memoriji pa ručno stavi toliko. Ako ništa ne piše onda je*i ga, stavi na maximum :)

Vrh Dno