Šta je novo?

asus a7v133-c nece memorija na 133 mhz ??

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Da li sam ja jedini slucaj ili ima jos nekog kome je sistem katastofalno nestabilan kad podesim da memorija radi na 133 mhz ?

skroller je napisao(la):
Da li sam ja jedini slucaj ili ima jos nekog kome je sistem katastofalno nestabilan kad podesim da memorija radi na 133 mhz ?

Ta ploca je vrlo "diskutabilna".
Ne radi kako treba sa NCP, GREEN, M-TEC i ostalim "memorijama"
Ako uzmes nesto kvalitetnije, oce da radi, ali i tada nije bas sjajna.
Ako pomisljas da XP stavis, bolje zaboravi.

Re: Re: asus a7v133-c nece memorija na 133 mhz ??

laxduke je napisao(la):
Ta ploca je vrlo "diskutabilna".
Ne radi kako treba sa NCP, GREEN, M-TEC i ostalim "memorijama"
Ako uzmes nesto kvalitetnije, oce da radi, ali i tada nije bas sjajna.
Ako pomisljas da XP stavis, bolje zaboravi.

Meni radi bez problema, bilo sa NCPom, bilo sa Kingstonom.

Re: Re: Re: asus a7v133-c nece memorija na 133 mhz ??

Vince Carter je napisao(la):
Meni radi bez problema, bilo sa NCPom, bilo sa Kingstonom.

Verujem, radi i kod jedne moje drugarice, revizija ploce 1.05
Ali kod druge, ista revizija, ista memorija, isti BIOS, nevidjeni problemi...

Re: Re: Re: Re: asus a7v133-c nece memorija na 133 mhz ??

laxduke je napisao(la):
Verujem, radi i kod jedne moje drugarice, revizija ploce 1.05
Ali kod druge, ista revizija, ista memorija, isti BIOS, nevidjeni problemi...

Meni je isto radila bez ikakvih problema, NCP 512 mb, cas 2, sve do 145 ako se dobro secam. Eno je kod mazija sada pa nek' on iznese iskustva. Revizija je bila 1.05...

Ja sam probao tu ploču kod mene sa dva NCP 128 MB modula, sa Hyundai modulom i sa IBM modulom i radila je u sva tri slučaja bez problema na 133 MHz za memoriju i 100 MHz FSB-a za CPU (Athlon TBird 1 GHz)

Ja sam sa tom plocom imao samo non stop sr*nja i budalastine, win XP nisam uspeo da instaliram - tek iz 15 pokusaja sam nabudzio nekako a kako je sve to radilo ne pitaj. Memorija na 133 je radila katastrofalno...I na kraju sam je isutirao iz masine. KT7(A) je cudoviste za tu plocu...

Bilo je već dosta govora o ovoj temi na forumu i zaključili smo da je očigledno reč o izuzetno lošoj seriji (serijama) koje su se našle kod nas. Moja ploča radi odlično sa svim memorijama. Trenutno teram 256MB NCP i Duron 800 (8x112=896), a memorija radi na CAS2 na 149 MHz i sve je apsolutno stabilno. Međutim jedan moj prijatelj je imao izuzetne probleme sa ovom pločom (A7v-133 sa Raidom), reklamirao je nekoliko puta i na kraju je jedva uspeo da je zameni. U oba slučaja je reč o reviziji 1.05.

Nazad
Vrh Dno