Šta je novo?

ASUS A7S333 SiS745 - ispadanje iz igara

massive

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
pozdrav svima.
kupio sam Asus A7S333 i Duron 1200. to je [ploca sa Sis745 chipsetom.
tu je jos , Ge Froce2MX400 DDR (Eagle), NCP 256MB DDR, HDD Maxtor 40GB 7200.... napajanje je od 300W (ne secam se ko je proizvodjac, ali je sve u crno sivo srebrnom kucistu kojih ima u AdaComputersu).
instalirao sam WinXp i SP1 i sve drajvere (prvo za grafiku a potom one na SiS CD-u).
mashina ispada iz bilo koje 3d igre (sem iz Quake3), a ponekad ispadne iy DiVX filma. dakle , samo pukne program ali OS i dalje radi nesmetano.
:rocket:
kuler na procesoru je DrThermal (?), jer nije bilo drugih.
Asus probe javlja temperaturu u praznom hodu 41 C, a kod igara oko 51C.
pored ove mashine imam i TBredB OC na 2000MHz + Raptor Cool, i temperatura je uvek u rasponu od 36C do 41C pod punim opterecenjem.
ova kombinacija radi na KT3Ultra ploci (MSI).

ah, da... instalirao sam i Win98 i tu se desavaju iste stvari.
da nije graficka karta?
hvala na bilo kakvoj pomoci:wave; ;)

Koliko znam to je tradicionalan problem sa sis pločama. Prvo instaliraj najnovije agp drajvere za taj čipset, uz moje zapažanje da su nekad stariji sis agp drajveri bolji od novih.Bolji u smislu stabilnosti. Drugo probaj razne detonator drajvere za grafičku. Metodom eksperimenta pronaći češ najbolju kombinaciju. Ako to ne pomogne smanji agp 4x na 2x ili čak na 1x. Ne znam da li u biosu imaš tu opciju a ako nemaš koristi program power strip.

Nazad
Vrh Dno