Šta je novo?

Asus A7N8X-DX i Kingston memorija

mmgoran

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2006
Poena
304
Od pre neki dan, od kako sam dokupio 512Mb memorije, imam veliki problem koji pocinje opasno da me nervira. Naime stvar je sledeca: imam Asus A7N8X-Deluxe i 2 x 512Mb Kingston ddr 400 memorije. Ubacio sam oba modula tako da mi se aktivira dual channel.

Ovde sada dolazi problem: desi se odjednom, u toku rada u Win, da se racunar resetuje (iskoci na milisekund plavi ekran i onda se sam resetuje). Takodje mi se jednom desilo da se resetuje prilikom podizanja win, ali bukvalno na samom startu...

Interesuje me vase misljenje i generalno da li je neko imao ovakvih problema?

Unapred zahvalan

Najverovatnije ta dva modula neće da rade zajedno.
Probaj da im zameniš mesta kod mene je to upalilo i sve je radilo u dual channel modu iako su bili različiti moduli.

Treba da radi bas sa kingstonima, ja sam na takvoj ploci imao 2*256 king hiperX pc434 i to radi kao ludo. ALi kada sam stavio 2*512 geil One W to nije htelo ni da opepeli.
Tako da se slazem sa acdc-om, probaj da zamenis mesta.
Poz...

Ima problema ta ploca sa Kingstonom, to sam procitao na nekoliko foruma. Verovatno je u pitanju ValueRam?
Ja sa njim nisam mogao da picim fsb 200 i mem 1:1 stabilno ni sa jednim ni sa dva modula, ni u single i u dual chanel-u.

Pokusao sam vec da zamenim mesta, da ubacim u drugi slot (kombinacija 1,3 i 2,3), ali nista nije upalilo. Neznam vise da li je do memorije ili me ploca zeza. Ako je do ploce da ne moze da radi sa dva modula, da zamenim za jedan - ***** dual channel ako ce da mi se resetuje kako mu se prohte.

ExR: jeste u pitanju je ValueRam... Na kojim si forumima nasao to za asusa?

Imamo da kazem slicne ploce. Kada sam ja uzeo mog asusa uzeo sam i 2x256 Kingstona. Imao sam problem da radi na 400mhz tj. 200fsb, pa sam tada trazio resenje i nailazio takve thredove po netu, ali to davno bese. Googlaj malo mozda pronadjes nesto. Tako sam i ja nasao.

Predpostavljam da je VR kingston.E sada,javlja se u 3-4 verzije cl2.5,cl3,plus broj chipova...Pogledaj oznake na modulima,pa bi bilo i pozeljno da ih napishesh.Josh neshto-ASUS ploce su sertifikovane da rade sa VR modulima ali dobar deo radi traljavo ili uopshte ne radi.Zasto?To znaju verovatno samo Dzedaji...Igraj se sa memorijama prvo jedna pa druga pa im menjaj mesta probaj dual pa single...

Jedan modul je KVR400X64C25/512 a drugi KVR400X64C3A/512.
Ne mogu da verujem da ovo cl2.5 i cl3 ima neke veze??
Obe su na 400MHz... Jel uopste ima rada za ove dve kombinacije ili cu morati da menjam nesto??

Ocitaj everestom SPD. Izgleda da je jedan modul cas3 na 200MHz. Postavi rucno cas na 3, probaj i javi sta je bilo.

Stavi prvo 3A pa 25 IZA po mem lezistima.Rucno podesi timere,cinimi se 3-3-3-8 beshe.Tek onda probaj dual ako prodje dobro ako ne osudjen si na single.

Evo, od sinoc mi nije resetovao, da ga ne ureknem. Uradio sam kao sto je Klavir shtimer rekao, prvo stavio 3a pa onda 2.5 i za sada radi...
Hvala svima na pomoci..

Ja sam na a7n8x-e dlx. imao identican problem, pa sam dva modula (2x512 kvr) setovao 166MHz, isto koliko je bio i proc (tbA 2000+, 11.5x166MHz) i radio je dc vrlo stabilno sa zategnutim setovanjima. Sad, to sto je ploca crkla u medjuvremenu je za drugu pricu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno