Šta je novo?

Asus A7A266 problem

Učlanjen(a)
24.08.2002
Poena
604
Problem je sledeci: posle jedno 10 minuta rada u windowsu (gledanje filma, igranje igrice), sistem se zablokira i cuje se neprekidno pistanje na sistemskom zvucniku. Temeratura procesora (u BIOS-u) je oko 62-65 stepeni, sistema 35-40 stepeni. U windowsu nisam uspeo da ocitam temperaturu, jer nemam disk od ploce, a probao sam sa Aida32, nije uspeo da ocita temperaturu. U kucistu ima jos jedan ventilator (koji izbacuje vazduh). Da li je ovo zbog pregrevanja ili je nesto drugo u pitanju? I da li neko zna neki programcic koji bi uspeo da ocita temeraturu sa ove ploce?
Konfiguracija: procesor na 1.41 Ghz, DDR 2x256, VGA Hecrules 3D Prophet III...cooloer je Titan, ali ne znam koji model tacno, nisam ga skidao. Radi na 3500 o/m u proseku.

U BIOS-u postoji opcija da se iskljuci merenje temerature procesora, ali ne znam koja je gornja granica izdrzljivosti procesora, da ne dozivi toplotni udar :D

Ja imam tu plocu i radi sasvim dobro sto se tice temperature! Program za mjerenje temperature mozes skinuti na ASUS-ovom sajtu i zove se PC Probe! Meni je temperatura isla do 41 stepen za MB i 59-60 stepeni za 2200+ pri punom opterecenju! Sve je, znaci, radilo po propisu bez obzira na temperaturu! Otvori kuciste i vidi da li ces imati isti problem! Ali meni sve to mirisi na neki drugi problem, a najmanje na "stepene"! Uzmi neki program za testiranje komponenti (npr. Passmark BurnInTest Pro 4.0)! Proc ti moze ici do 90-95 stepeni prije nego rikne! Jednom sam pri sklapanju masine zaboravio prikljuciti cooler na napon i athlon je dosao do 87 stepeni, ali nije se mnogo primjetilo otezanje pri radu! Vise se zabrini za plocu i ne daj da predje 45 stepeni ni pod razno!

To sto ti pisti i blokira je Hardware Monitor koji te upozorava
da ti se procesor pregreva ....U bios-u podesi CPU warning temperature
na malo veci bros stepeni C , ili ga iskljuci kao sto si rekao ,

Ako je to Thunderbird 1400 , stavi svakako bolji cooler za to
vooroonche :D

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno