Šta je novo?

Asus A6M: jedno pitanje i ram

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
konacno kupih svoj prvi laptop! :) turion64 na 2ghz, 512mb rama, geforce 6100, 80gb, dvdrw, skroz fina konfiguracija cak i za desktop :) mogu reci da me je prijatno iznenadio kvalitet obrade, stvarno svaka im cast.
e sada moram nesto da pitam. kad u biosu namestam koliko ce memorije da ide na graficku imam ponudjeno npr 16, 32, 64, 128 i auto. kad stavim na auto u windowsu kad pogledam u drajverima koliko memorije je dodeljeno grafickoj on napise 256, kako to kad je max 128? pri tome kad pogledam koliko je rama skinula za sebe (my comp.) imam 448 (512-448=64). kad u biosu stavim 128, on od rama otkine 128 i u drajverima pise 128, znaci skroz normalno. da li se on tripuje ili ja ili nesto trece?
drugo pitanje: posto planiram da dodam jos rama, da li mi je pametnije da ubodem jos 512mb ili 1gb? ovo pitam zbog toga sto bih onda imao 1gb+512mb, da li bi to mozda malo odmoglo u radu?

pozzz

drugo pitanje: posto planiram da dodam jos rama, da li mi je pametnije da ubodem jos 512mb ili 1gb? ovo pitam zbog toga sto bih onda imao 1gb+512mb, da li bi to mozda malo odmoglo u radu?

Moglo bi da pomogne samo.Zavisi koliko para imas za kupovinu i sta radis na racunaru, pa shodno tome odluci se za 512 ili 1024.I jedno i drugo je bolje od kolicine koju trenutno imas.

Ako ostavis na Auto grafika ce da uzima koliko joj je potrebno rama,ali ako stavis na 128 ili 256 grafika ce uvek da ti uzme toliko od rama.
Znaci ostavi na Auto i kupi 1gb rama.

Poslednja izmena:
pa i ja kontam tako ako ti, ali kad sam stavio auto, u drajverima je pisalo da ima 256, a ubiosu je max bio da dam 128.... mozda moze i 256 kad se ima vise rama u kompu, to ne znam... verovatno uzimam 1gb jer je to sad oko 35evrica, sto nije nikako puno

Vrh Dno