Šta je novo?

Asus A620BT VS Compaq Ipaq 3970

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Hocu da kupim PDA cene oko 300e i ova dva modela su mi usla u najuzi izbor. Zanima me koji je bolja kupovina.
Ja bih Asusu kao prednost dao dimenzije, noviji softver i cf kartice (malo su jeftinije), a Compaqu ime i tradiciju, i dosta bolji protection case. Nemam previse iskustva sa PDA uredjajima, imao sam par sati rada na ipaqu 3970 i svidja mi se kako to sve izgleda, ali je i pored solidne compaq-ove izrade mom ortaku pukao displej, pored toga sto ga je drzao u protection case-u. Takodje bi voleo da znam da li ima neki bolji PDA od ova dva u tom cenovnom rangu.

Hvala unapred

video sam taj asus, i ne svidja mi se, losh mu je ekran, loshe je izrade, ali je opet jeftin. Ja sam pre za compaqa, iako je stariji model, ali kucishte mu je kvalitetnije izrade, bolji ekran, i josh ga je moguce upgradeovati na win mobile 2003

Za 300 evra imas da uzmes RX3715 i to nov. A on je bolji od oba navedena modela.

Potrazite Asus AD716 - trenutno je neka rasprodaja, pa bi njegova cena trebalo da bude oko 300-310 EUR-a...

JA ti predlazem da uzmes Asus , nemoj da slusas ove likove sto su culi da mu je nesto lose ... Odlican je ima procesor na 400 MHz , sto za istu cenu nemozes da nabavis nigde drugde tj od drugog proizvodjaca , CF kartice su bolje od SD , jedino je steta sto nema i slot sa CF i za SD . On ima windows 2003 koji je znatno napredniji od 2002 mada steta je sto nema Second edition ali ok. !
Moja preporuka ti je da uzimas Asus-a jer vredi mnogo vise nego sto kosta a i radice ti savrseno ! i uzmi sa bluetooth-om tj. MyPal 620 BT !
I naravno proveri ovo sto kaze Paja za taj AD716 ako je stvarno cena do 310 EVRA uzmi njega ! Pozdrav !

iPAQ 3970 ima procesor na 400 MHz kao i 620BT.
SD je mnogo korisniji od CF slota, ako ne primecujes vise se ne izbacuju aparati sa CF slotom, mislim na nizu i srednju klasu aparata, do 500-600€.
A kad takav ima CF, ima i jos nesto.

Compaq-ov ekran je za Asusov za dva koplja ispred, ko nije video ne moze da skapira i ok. Isto tako je i sa kvalitetom izrade, trajanjem baterije i opstim utiskom rada.

iPAQ dolazi sa 2002, ali 2003 je odavno na raspolaganju tako da su ovde identicni. Tj. mozda su identicni, ako ne racunas prateci software koji dolazi uz iPAQ i koji je, opet, za dve klase ispred onoga koji dolazi uz Asusov model.

A716 je bolje ne komentarisati. Uredjaj velicine manjeg notebook-a, mislim sta je tu pocket pc :D. Jos sa onom seljackom futrolom... bljak :).

Na kraju, ono sto me najvise zanima, gde si nasao nov 3970 ? Odavno se to ne prodaje novo, nasledili ga manji modeli. Stim u vezi, iPAQ 4150 je znacajno manji i malo skuplji od ove dvojice + ima WiFi. Ja preporucujem njega. Rx3715 je jos skuplji ali ne i bolji, ako ti kamera nije potrebna. Rx3715 valja samo ako ti bas trebaju foto/video mogucnosti.

Za 300 evra imas da uzmes RX3715 i to nov. A on je bolji od oba navedena modela.

A gde to ima kod nas da se kupi rx3715 za 300e?

a kraju, ono sto me najvise zanima, gde si nasao nov 3970 ?

U Adacomu, imaju 3970 i 1940, i ovaj prvi kosta oko 25-26000 din.

Posmatrao sam ovaj A716 i ogroman je, dzaba mu sve funkcije kada jedva u dzep moze da stane (*** 17 cm). Ovaj 4150 mi stvarno izgleda simpaticno, pogotovo zbog dizajna koji lici na 1900 seriju, ali nisam video gde to ima kod nas da se nadje. Sa druge strane vidim da je u Pakomu ovih dana A620BT pojeftinio na 265e sto ga cini jos primamljivijim za kupovinu.
Mozda bi i 2210 mogao da prodje u ovoj kategoriji ali nisam video niko da ga prodaje osim neki lik u oglasima koji trazi oko 250 evra, a oglasi nisu bas pouzdani.

Enrico Adams je napisao(la):
...
Posmatrao sam ovaj A716 i ogroman je, dzaba mu sve funkcije kada jedva u dzep moze da stane (*** 17 cm).
...

Ne znam odakle 17cm:
A716 je dimenzija 135x78x18 (i 200g)
A620BT 125x77x13.5 ( i 140g)...

Subjetivno misljenje, ponovicu se :

A716 je "pogaca" nesto kao "prenosni racunari" 17" wide ekranom i 5+ kilograma.

A716 nije Pocket PC kao sto nisu svi "prenosni racunari" notebook-ovi.
Pocket PC treba da ide u dzep i da stane na dlan, a notebook treba da ima do 2.5kg i da ne razmisljas da li imas snage da ga poneses/odneses negde.

'bes posao ako ti treba ranac za prvi i dve ruke za drugi.

Objektivno:
A716 ima extra los ekran, kome je to dobro taj neka ide kod lekara sto ne vidi (ako je video recimo ekran na 3970 pa su mu isti).
Dobra mu je specifikacija, ali kako je uradjen to je smesno. Jedino sto valja je baterija, ali kolika je, vala ne moze da bude losa.

Pozdrav!

p.s. nemojte biti mnogo glasni ukoliko se naostrite da me sada "ispljujete" jer kada jednom, daj ko vec srece i para da svi furamo dobre PPC i notebook-ove, budete duze koristili bilo koji od ovoga, tek tada cete shvatiti sta je ovde pricam ;)

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
...
Pocket PC treba da ide u dzep i da stane na dlan, a notebook treba da ima do 2.5kg i da ne razmisljas da li imas snage da ga poneses/odneses negde.
...

Pozdravio te Delimir :D

Ja bih razmotrio iPAQ 2110 (ali je 316MHz)- mozda je koji evro skuplji ali ima i CF i SD i BT i HPov je proizvod. Imao sam i ASUSa i naspram iPAQa zaista deluje kao parce plastike. Takodje vidi i neku verziju sa brzim procesorom - po meni obavezno dual slot

iPAQ 3970 ne bih razmatrao jer je to ipak staariji model i moze samo polovan da se nadje (iako ima sve sto i moderni PocketPCjevi)

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde imaju da se kupe svi ovi pomenuti modeli?
Asusa uvek ima u Pakomu, ali ipaqove je dosta teze naci. Bas sam trazio po netu i nisam video da neko kod nas prodaje 4150 ili 2210, ljudi uglavnom kod nas prodaju najskuplje modele, a meni odgovaraju oni sa cenom do 300e, mozda koji evro preko.

Poslednja izmena:
comtrade za pochetak...

Nazad
Vrh Dno