Šta je novo?

Asus A6000(a6j)

Alex82

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2006
Poena
309
Pozdrav svima:)

Imam laptop Asus A6000 - A6J model

Zanima me, da li moze neko da me posavetuje u vezi problemakojimi sejavlja..

Kada radim na laptopu neko vreme(par sati), veoma se zagreje laptop a pogotovo HDD. U cemu bi mogao biti problem?

Prilozi

• temp.bmp
    941.3 KB · Pregleda: 70
Pa ja tu i ne vidim neke prevelike temperature, u ovim letnjim danima vecina laptopova radi na takvim tempereaturama, narocito baziranih na amd procesoru kao sto je tvoj.
Jedino sto mozes je da ocistis cooler, verovatno je nakupio prasine. Ako nisi siguran da mozes sam odnesi u neki obliznji servis, ne verujem da bi te kostalo vise od 500 din.

frenkyshka,

hvala ti na odgovoru :) Meni je sve frka da nije nesto neispravno jer kazem, HDD temperatura mi je stalno na nekih 62C :-( Ne znam da li je to normalno jer recimo program kao sto je HDD Life Pro za laptop mi prikazuje da je Health:77% a primetio sam da mi to povremeno sve sa manjim procentom prikazuje sto se tice "zdravlja" Hdd-a.

Probaj HWmonitor, pa vidi da li prikazuje iste rezultate. Ako su isti onda ti se mozda i lap pregreva, jer tih 60 stepeni nije malo pogotovo ako je u leru.

Pa vidis da mu je zauzece cpu-a 47%, znaci nije u leru. O5 ponavljam, AMD cpu.
HDD se na laptopovima cesto kvari, tako da mozes prikupljati pare za novi.

Pa vidis da mu je zauzece cpu-a 47%, znaci nije u leru. O5 ponavljam, AMD cpu.
HDD se na laptopovima cesto kvari, tako da mozes prikupljati pare za novi.

ok, ali me interesuje da li se HDD tako brzo kvari od prevelike toplote?

Tebi ako sma video HD očita 12 stepeni što je nestvarno mala temperatura. Inače maksimalna radna za HDD je 60 ali nebitrebalo ida prelazi 50 stepeni

ok, ali me interesuje da li se HDD tako brzo kvari od prevelike toplote?

Da, najcesce zbog konstantnog pregrevanja, zato i stavljaju hdd-ove na 5400 okretaja koji se u principu manje greju. Druga stvar je prenosivost laptopa, cimanje, udarci i td. Treca i po meni najbitnija stvar za povecan broj srtadalih hdd-ova je i sam (ne)kvalitet diskova.

ljudi ne znam u cemu bi mogao biti provlem, rapidno opada health... da li je to zgob grejanja HDD-a? on je na 4200 okretaja.

Nazad
Vrh Dno