Šta je novo?

Asus 9600XT, cudan trip

Non-Amateur

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2005
Poena
309
Pozdrav svima,
Jutros ukljucim komp i posle uvodnog screena za ucitavane Windowsa,posle zmijceta, u trenutku kada treba da se pojavi plavi ekran i cuveno Welcome, nista, crn ekran i zvuk monitora kao kad se restartuje ili iskljucuje masina.

Prvo probao safe mod. Radi.
Deinstalirao drajvere od graficke. Radi i normalan mod.
Probao druge drajvere da instaliram, omega neke najnovije, opet nista.
Probao pet razlcitih catalysta i omega i ista prica. Nece! Nece da prihvati drajver.
Probao sam i repair wina i pukao je kod installing devices. Fresh instalacija wina je prosla, ali posle drajvera za graficku ista prica. Knopix se podigao normalno sa Cd-a, i sve je radilo normalno.
Nisam do sada imao nikakvih problema sa grafikom, sem sto se u zadnje vreme mozda par puta zakucavao mouse pointer, a u event vieweru je prijavljivao tada system error "could not set mouse pointer resolution", ili tako nesto.
Mozda neko zna sta moze da bude u pitanju?

Koja ploca je u pitanju? Da li je fiksirana frekvencija AGP magistrale?

Ploca je takodje Asusova, A7N8X, nije fiksirana magistrala, AGP Fq je u biosu na Auto. Sve je radilo normalno sa tim setovanjima {sem tih problema sa misem}, punih tri meseca. Da li mozda ima ikakve veze to kocenje mouse pointera sa grafickom?

Probaj da smanjis clock na GPU za nekih 10-ak Mhz.Mozda je do graficke.

imam isti asus,a plocu p4c800 deluxe, nekih 6 meseci. Juce mi se po prvi put tako isto ugasio monitor i to pri pokusaju overkloka gpu-a i mem, za nekih 20-tak mhz iz asus smart doctora. Inace taj overklok radim svaki put pre igranja neke zahtevnije igrice i nijednom nije bilo problema (jes da nije neki dobitak u performansama, al sta da se radi)
Al evo posle restarta sve opet OK, posle toga sam pet puta to isto uradio i pet puta je bilo OK. Nesto se zaglupila bila kartica.

Ocu da kazem da je poenta verovano u overkloku, pa sto prouzrokuje da kartica nema dovoljnu voltazu, pa se bukvalno gasi. Ako mozes povecaj malo voltazu na AGP-u iz biosa ploce (0.1-0.2 v). Mozda pomogne ?
Meni je ta volatza na AUTO u biosu i kazem nije bilo problema. Mozda tebi ploca odjednom ne daje propisnu voltazu, probaj !

Igise nemoj se muciti overklokovati svaki put pre neke igre,podesi u Asusovom Smart Doctoru Hiper Drive u 3D game modu.

@ Non-Amateur

Probaj kao shto je mihajlo rekao da fixirash AGP na 66 Mhz

Poslednja izmena:
Sad je cela stvar jos cudnija. Juce ujutru je sve radilo normalno, 2-3 puta se sistem normalno podigao sa svim drajverima. Pustao sam 3D Mark 2001 i 2005 po nekoliko loopinga, pratio napone i temperaturu na grafickoj i sve je bilo sasvim normalno. A onda kad sam sinoc ukljucio kompjuter, opet nece!!!
Onda sam probao i da menjam AGP napon, da stavim AGP 4X,da stavim AGP magistralu na 66,50... Ma nista ne vredi..
I evo sad opet radi. :crash:

Mali offtopic: Kupio sam polovnu Club 3D Radeon 9600XT 128DDR Bravo model. Default taktovi su 500/300. Prvi put kad sam ukljucio kompjuter sve je ok proslo, deinstalirao sam stare drajvere, instalirao nove, graficka skroz prepoznata. Inace imam Athlon XP 1600+, GA-7DX+ i 512 DDR. Za kratko vreme sam igrao POP:SOT i Far Cry da vidim brzinska poboljsanja. No, kad sam zavrteo 3DMark 2001 SE, kad je doslo do pixel shader testa sa morem teksture su bile korumpirane u obliku kvadrata, trougla, boje sve zamucene i kao neke silne tacke. Kad sam se vratio na desktop, linije tackica su se i dalje videle. Posto graficka ima termalnu sondu, overdrive je prikazivao temperaturu oko 60 stepeni. Iskljucio sam kompjuter i posle pola sata ga ukljucio i sve je izgledalo OK. Pustio sam Far Cry i posle pet minuta je bila cela grafika korumpirana. Napominjem da mi se sistem nije zaglavljivao, resetovao niti sam overklokovao graficku. Karta i nije nesto bila narocito topla, pa ne verujem da je zbog pregrejavanja posto je kuler na svom mestu i vrti se punom brzinom. Kasnije kad sam ponovo hladan kompjuter ukljucio odmah su mi se pocele pojavljivati neki redovi pravougaonika sa raznim slovima, dakle dok je jos ocitavao bios. Ne verujem da su u pitanju drajveri, posto ucitavanje biosa nema veze sa windowsom, a moj je WinXP Pro SP1. Kad sam odneo gore kod komsije sa 2500+ Barton i nforce 2 plocom odmah su se pojavili pravougaonici, iako je karta bila hladna. U cemu je problem?! :wall: :crash: Inace moj Ati 8500 super radi.

Poslednja izmena:
Ralex2 je napisao(la):
U cemu je problem?! :wall: :crash: Inace moj Ati 8500 super radi.
Ako i na drugoj masini pravi iste probleme, onda nema nikakve dileme, problem je u kartici. Ako na default clocku pravi takve gluposti, a imas garanciju, nosi je odmah na reklamaciju.
Inace ja moju nisam probao na drugoj masini, tako da i dalje nemam pojma o cemu je rec. Jednostavno ne mogu da verujem da neka komponenta moze jedan dan da radi normalno i pod full opterecenjem, a onda odjednom nece da ucita drajver od graficke i radi samo u safe modu.

Bivsi vlasnik kaze da ju je na svojoj KT333 ploci drzao na 485/330 vise meseci i da mu je odlicno radila bez problema,a sad kad je dosla kod mene corak (kao i kod komsije). Bas je steta ako je u pitanju graficka, posto je ova sa taktovima koje ati propisuje.

Dakle, nikakve BIOS + Softverske varijacije ne pomazu. Kad nece,nece. Sad evo vec dva dana radi potpuno normalno. Cuo sam za slican problem, i ubrzo je doslo do crkavanja memorije na kartici.
Jel zna neko neki DOS program za testiranje VRAM-a, i same kartice?

Nazad
Vrh Dno