Šta je novo?

asus 8800gt temperature

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
U pitanju je ova kartica:

356316064.jpg

Temperatura u windowsu je 52c fan na 50%
U igrama oko 70c fan na 70%.
Da li bi bilo pametno staviti neki bolji kuler?Jel graficku planiram da koristim sigurno jos godinu dana zadovoljan sam kako igre rade.Razmislajo sam da uzmem ovaj kuler vidim da ga stavljaju na nove Ati karte iz 57xx serije http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=256 u jednoj poznatoj firmi kosta 1250din ili recimo da se isprsim za ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/arctic-cooling-accelero-twin-turbo/comp_comp_cooler/755/799 pa da budem miran 😛
jel ima neko iskustva sa ovim kulerima?zanima me jel su bucni posto ovaj moj extra zuji na 70% :crash:
Hvala unapred na odgovorima veliki pozz :wave:

Poslednja izmena:
Temperature za tu kartu su ok. Ne savetujem ti da se zezas, jer sam ja svojevremeno lose prosao. Montirao ovaj cooler i zaboravio da nalepim hladnjake na naposku (na memorije naravno jesam). Pratim ja frajer temperature u Everestu i sve divno, dok mi se nisu pocele javljati strafte i brljanja kao kod preteranog OC. Otvorim kuciste i vidim da mi se istopio deo karte kod naponske.

Naravoucenije: ne popravljaj ono sto nije pokvareno. A skuplji cooler nema smisla, bolje dodaj te pare i prodaj ovu grafu pa uzmi nesto jace.

Poslednja izmena:
U pravu je Nikolaus, bolje kupiti neku jaču kartu nego ulagati u hladjenje tog 8800GT-a. Ja imam AC TwinTurbo na 8800GT, ali već više od pola godine, idle je 47-48, u igrama oko 60 na taktovima iz potpisa, dakle performanse su više nego OK, ali više jednostavno nije isplativo...

Brate karta je radila 2 god na 90+ stepeni i ti sad nasao da se brines sto radi na 7x 😛

U pitanju je ova kartica:

356316064.jpg

Temperatura u windowsu je 52c fan na 50%
U igrama oko 70c fan na 70%.
Da li bi bilo pametno staviti neki bolji kuler?Jel graficku planiram da koristim sigurno jos godinu dana zadovoljan sam kako igre rade.Razmislajo sam da uzmem ovaj kuler vidim da ga stavljaju na nove Ati karte iz 57xx serije http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=256 u jednoj poznatoj firmi kosta 1250din ili recimo da se isprsim za ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/arctic-cooling-accelero-twin-turbo/comp_comp_cooler/755/799 pa da budem miran 😛
jel ima neko iskustva sa ovim kulerima?zanima me jel su bucni posto ovaj moj extra zuji na 70% :crash:
Hvala unapred na odgovorima veliki pozz :wave:

imao sam istu takvu sa identicnim kulerom i mogu ti reci da se grejala i do 90c
tako da je tvoja skroz okej. Ili je menjaj za jacu uz doplatu sam (npr. 4850) ili cekaj jos malo. Ne savetujem kupovinu novog cooler-a. Pozgrav

Da je menja za 4850 ne isplati se nikako, pošto je u mnogim igrama i slabija. Imao sam obe i 8800GT mnogo lepše radi u igrama.

Samo ti drzi tu nvidiju do naredne serije nvidija grafickih pa ces onda da vidis 😉😀

Da je menja za 4850 ne isplati se nikako, pošto je u mnogim igrama i slabija. Imao sam obe i 8800GT mnogo lepše radi u igrama.

ustvari u pravu si, bplje da ne menja nista jos.
Konkretan prelazak je tek na 4870, izvinjavam se.

moj inno3d radi na slicnim temp sa AC X1 coolerom i montiranom noctuoom umesto stocka...sto ce reci da imam fancy hladjenje i mozda 5C nizu temp u loadu od tebe. Postedi se kojekakvih muka i batali budzenje. Fino ti radi kartica 😉
A ovo za 4850 vs 8800gt sam se i ja licno uverio.

Meni pasivna ide do 70°C u igrama, u FurMarku i do 95°C a u idle 35-40°C...
Poenta je da se definitivno isplati ulagati u kvalitetno hlađenje jer se "ubiju 2 muve jednim udarcem" (i niža temperatura i tišina) a i ostaje vam opet odličan kuler za sledeću grafičku...

moja preporuka je da uzmes 50 e za nju dok jos mozes i to plafon i da predjes na neku ati karticu sa malom potrosnjom a extra performansama i malim grejanjem, preporuka 4770

Ništa nije tako ekstra da je vredno ekstra doplate! 😉
Jer, 4770 ne može da nađe polovan a da kupi nov samo zbog "grejanja" - ne isplati se.

Pa razmisljao sam o 5770 tamo posle nove god,ali videcu jos,za sad mi ova radi posao,hvala svima na odgovorima poslusacu vas i necu ulagati u bolje hladjenje ako su OK temperature...:wave:

pa covece 70C nije nista, moja Palit ide do 90C i sta me briga... ostavi ti ove paljevine koji te teraju da menjas GPU samo da bi dobio 10C manje!

ma ljudi razumite GPU trpi ~140C, okolne komponente ne ali temperatura GPU se tek delimicno prenosi na naponski deo tako da to 95C ne brinite...
inace moj palit 8800GT je rev 01 sa onim malim ventilatorom koji su po defaultu greje i do 95C a meni se danas grejao preko 100C jer je kuler bio zapusen a ciscenje je "problematicno jer mora cela kartica da se rasklopi kako bi je mogao ocistiti...
cak sta vise igrao sam jednu igru skoro sat vremena i konstantna temperatura je bila >100C bez ikakvih problema pa kad sam primetio da ventilator posle igre vrti max jos 10min skontao sam da je prljava jer 3D igre odavno nisam igrao...

inace OCCT GPU za 2 minuta mi je nagurao 105C gde sam ga ugasio 🙂
evo posle ciscenja kulera ide do 92C dok je idle 58-60C , sto je meni sasvim ok sa stock palit coolerom....

Imao sam identičnu grafiku pre dve godine.
Kao što neko reče, koji god aftermarket kuler da staviš obavezno nađi način da hladiš i naponsku.

Imao sam identičnu grafiku pre dve godine.
Kao što neko reče, koji god aftermarket kuler da staviš obavezno nađi način da hladiš i naponsku.

Tacno tako stock kuler haldi naponsku, ima thermalnih podmetaca iznad njih... tako da se sve to mora hladiti nekim malim pasivnim elementima jer za vece nema mesta... (bar kod mene)

Nazad
Vrh Dno