Šta je novo?

asus 8600gts problem?

• Začetnik teme Začetnik teme Rizmal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle desava mi se sledece,nakon 0k0 20min igranja,po ekranu mi se pojave vodoravne crtice(kao kad je ukljucen fen pa smeta starm televizorima-ako znate za taj efekat).Crtice ostanu na ekanu i nakon izlaska iz igre,i povecava im se ucestanost,a cak se i boje na tren pokazu kao negativ..E poroblem do karte,drajera,monitora???Problem nestaje nakon restartovanja komp....

Evo i vizuelno uz pomoc mobilnog snimljen prikaz porblema(3gp fajl)

Prilozi

Ja mislim da je monitor u pitanju, imam ja stari monitor koji kad prikljucim na nove karte radi neko vreme i onda nastaje to sto ti kazes ko fen da si ukljucio. Probaj da promenis monitor pa da vidis dali se desava isto! Normalno ako imas neki noviji monitor da stavis .

Poslednja izmena:
Ja mislim da je monitor u pitanju, imam ja stari monitor koji kad prikljucim na nove karte radi neko vreme i onda nastaje to sto ti kazes ko fen da si ukljucio. Probaj da promenis monitor pa da vidis dali se desava isto! Normalno ako imas neki noviji monitor da stavis .

Da ali meni se to desava samo nakon oko 20 min igranja,ovako uopsteno ne...:S:

O tome ti i pricam i meni se desavalo kad malo duze radi monitor ili kad forsiram nesto zahtevno na karti kao sto su igre.

O tome ti i pricam i meni se desavalo kad malo duze radi monitor ili kad forsiram nesto zahtevno na karti kao sto su igre.

Vidis meni se to ne desava nakon duzeg rada monitora,a zna da radi i po 20h pa ne bude nista.

Vec samo nakon 20min igranja igara,trenutno sam (nakon stavljanja najnovijih drajvera) stavio da se sve testira preko 3d marka 06(da vrti graficke testove pa cu tako da ga ostavim jedno 1-2h da vidim dal ce nesto da se desi i dal ce opet da zeza)...

Poslednja izmena:
Kolika vam je radna temperatura GPU-a na toj kartici?
oko 47'C

A moj problem sam izgleda resio ,do sada se vrteo 3dmark 06 a i izvrteo sam igricu oko sat vremena i nije se pojavilo nista,izgleda da je bilo do drajvera....:crash:

Bruka... Zamenio sam karticu zbog pregrijavanja, a ova se još više grije od Sapphir-ove 2600 XT DDR4, i usto mi se čini da daje slabije performanse 🙁

E, pa da ne poveruješ ... Dobio sam savet da probam da učitam factory-default podešavanja u BIOS-u i kad sam to uradio: čudo neviđeno! Performanse kartice su se normalizovale i temperatura je došla na svoje (oko 52 stepena u idle-u, oko 60 u full-load-u).

Sad ispade da možda nije ni onaj bivši Sapphire bio problematičan, ali eto... No, barem radi sjajno! Da kucnem o drvo...

Eto, ko ima probleme sa temperaturom i performansama kartice - može da proba i ovo. :wave:

ja imam problem podesiti tv izlaz sa 8600gt asus,ne mogu rasiriti sliku na tv kao da nema tu opciju u podesavanju,a kada ukljucim i dvd recorder slika na tv-u pozeleni

Meni je isto ta temperatura na gigabite grafickoj ali mi se ne cini da imam problem sa perforansama , doduse nisam imao ni cime da e uporedim .

@DjordjeN
Kako ti izgleda 8600GTS u odnosu na 2600xt?

@vladapo
Nisam pokusavao ovu da kacim na TV jeste mozda glupo pitanje ali dal si podesio PAL ili ti je mozda na NTFS pa ti je slabiji televizor i ne podrzava?

@Milcha

Nažalost, nisam dugo imao karticu da probam sve (tek sam nabavio ove zahtevnije igre prije neki dan tipa: STALKER, Oblivion, Flight Simulator X i sl.) na 2600 XT, ali u onim igrama koje sam imao (Ship Simulator 2008) mogu reći da je razlika vidljiva, ali ne ekvivalentno novcu koji se daje kao doplata (70 EUR kod nas).

Što se tiče 3DMark testova - razlike su značajne, ali svi kažu da ti testovi nisu toliko merodavni jer tokom igranja se može videti drugačije (pravo) stanje.

Sve u svemu - ne znam ni sam 🙁 iskreno govoreći - dvoumio sam se da li da doplatim 175 EUR i uzmem XFX 8800 GTS ili doplatim 70 EUR i uzmem 8600 GTS. Ja reko': "meni ne treba to, jer ne igram mnogo", ali se sad blago kajem.

*** svi kazu da je mozda bila naj bolja varijanta da se uzme 2600xt sa 512 ddr3 ali to vec nije za ovaj topic ja sam nasao samo MSI sa silent koja nije ni zasta pa je nisam uzeo. Ja sam zadovoljan ali mozda bi trebao da probam to sto si ti rekao za bios mozda je ne vidim u njenom punom sjaju. S.T.A.L.K.E.R mi secka na full-u ali radi HDD mislim da nije do karte nego do memare jel sam tada imao 1GB.

Nazad
Vrh Dno