Šta je novo?

ASUS 7600GS Silent - OC

Axel

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
660
Drugari pozdrav,
interesuje me.. fabricke freq. za ovu graficku su core/mem: 400/400

Ja ih OC na 520/458 i nemam nikakvih problema.

* E sada interesuje me, koliko je ovo sigurno? Koliko moze da se zagreje core/MEM Ona ima pasivno hladjenje, medjutima ja imam dosta coolera koje sam dodatno stavljao po kucistu? Normalna temp je oko 50' ovako ume da se popne i izmedju 70-78C' ? Koliki je max koji smem da dozvolim (mislim na temp.) I kako da znam koja je temp. memorije, nigde nema te informacije.

Ako neko ima iskustva bio bih mu zahvalan da mi odgovori..

Hvala u napred.. :D

p.s. Ovo je dobro, "Newcomer" sam, a na forumu od 2002 ..LOL. Setio se pass starog naloga i evo mene :d

Poslednja izmena:
Max dozvoljena temperatura je ona na kojoj grafička ne zakucava i ne pojavljuju se artifakti
Stavi jedan 8 cm fan da duva preko grafičke i to je to

e ajde ovu temu da ozhivim da ne otvaram novu :d

ja imam istu kartu, duva osmica na nju i kada dignem na 430/430 vec daje artefakte... u AtiTool ona kocka chupava sve zhuto po njoj... a temperatura je 45C??? Jel to neshto nije u redu sa karticom ili shta?!

Posto imam istu grafu, danas cu da je stavim na 430/430, pa cu ti javiti kako je kod mene. BTW koje naoajanje imas?

kloknuo sam na 430/430 pomocu Riva Tuner-a v2.06 na 430/430. Radilo bez problema. Pikao sam malo F.E.A.R. i Resident Evil 4, ~25 minuta da vidim hoce li biti ok. Samo da napomenem da sa zadnje strane kucista ima 12-cu cooler master, ali bez obzira na to...neverujem da je ovo nesto ekstreman clock sto bi dovelo do toga da se kartica mnogo greje. Koliko vidim tebi je temperatura bila ok?

temperatura se nije menjala ostala je ista...
a koje drajvere koristish?!

Koristim drajvere sto su dosli uz graficku karticu. Ako ti slucajno nemas, mogu ti narezati/prebaciti na flash....

aha... sad cu probam ja koristim ove najnovije Nvidijinog sajta... hmmm

stavio sam drajvere koje sam dobio uz nju i probao... isto je :'( ali, izgleda da je problem u memoriji jer GPU bez problema ide i do 460 (nisam dalje probao) ali memoriji je sve preko 420 problematichno :S e sad mogu li je vratiti i shta da kazhem?!
a i karta je poruchena preko City-Expresa

EDIT: mogu li nekako testirati memoriju grafike?!

Poslednja izmena:
Vidi ovako, ako ta kartica ok radi na default vrednostima, ona je ispravna. Za OC ti niko ne garantuje, i sam znas da sve zavisi od primerka koji ti zapadne. Ja sam pre ove imao 6600GT 128 mb ddr3 kojoj je memorija isla do 1080 Mhz bez problema....Zeznuo sam se sto sam je prodao, jer 7600 GS sa ddr2 memorijom ne moze ni priblizno da se OC-uje. S toga ti preporucujem, vrati na default vrednosti (ja je tako drzim, jer ti malim OC-om nista preterano neces dobiti) i stekaj pare za upgrade kompa!

Poslednja izmena:
e *** ali ZHIVO me zanima shta se deshava sa njom?!
Evo sad sam igrao Crysis sat, sat i po i temperatura je oko 50C skoro kao u IDLE tako da to NIJE problem!!!

Najverovatnije ti je "naleteo" model koji nije bas pogodan za OC... Ili probaj nekim drugim programom da OC-ujes... Ali, vrlo lako moze biti napajanje ti je napajanje dotrajalo, pa graficka poludi kad povuce malo vise ampera sa dotrajalog napajanja. Ovu moju konfu gura blueberry 350W bez problema, ali nikad se ne zna sa chung ca ming napajanjima.....

Poslednja izmena:
da ali moje evo ima 2-3 godine
kreza.gif
a vremenom ona slabe (mislim na napajanja) a koliko ima tvoje?!

EDIT:
mislim koliko godina i probacu da nadjem negde neko pa da probam :D

Poslednja izmena:
Ja sam ovo uzeo pre 2-3 meseca. Pre njega sam imao frontier 350W koje je riknulo:D Bilo je staro ~godinu i par meseci. Zato sam te i pitao koliko ti je staro napajanje...

rekli su mu na drugom forumu u chemu je problem!!!U latenciji memorije!!! zbog toga nece chak ni preko 430 sa Vmodom!!! :(

moja asus silent sa sve CM 8-com ne prelazi 70C u full-u, a kloknuta je na 520/478 ... sve radi, testovi prolaze,... i opet, mislim da bi mogla vise i da mi je zapao neki smoreni model... i idle je zakucana na 49-51C ... pokusavao sam i da dizem napon, flashujem bios ... ne vredi ...

moja asus silent sa sve CM 8-com ne prelazi 70C u full-u, a kloknuta je na 520/478 ... sve radi, testovi prolaze,... i opet, mislim da bi mogla vise i da mi je zapao neki smoreni model... i idle je zakucana na 49-51C ... pokusavao sam i da dizem napon, flashujem bios ... ne vredi ...

Uh, baš si mu lepo podigao GPU, probaću i ja na svojoj ponovo, mada mislim da neće ići...
Ranije sam probavao, i najbolje što sam uspeo je 430 i 470, kako je i trenutno podešeno.

Koje drajvere koristiš?
91.47 here...

Poslednja izmena:
Vrh Dno