Šta je novo?

Asus 6735b - ram memorija

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Imam ovaj laptop sa 4 gb memorije. Pokazivao je normalno 4gb do reinstalacije windows-a vista 32 je u pitanju, a isti windows je bio i ranije. Nakon reinstalacije pokazuje da ima 2.8 gb rama. Da li neko zna sta se desilo i gde je nestalo 1.2 gb rama?

prvo, asus 6735b ne postoji.
drugo, moguce da si imao noviji sp instaliran na staroj visti, pa je korektnije prikazivao instaliran ram.
trece, imas integrisanu graficku, deo od 4gb ode na nju, ako je setovano na auto, zna to random da se menja.
cetvrto, 32bitni os prikaze uglavnom oko 3gb, pa razmisli o 64bitnom.

prvo, asus 6735b ne postoji.

:wall: HP 6735b

drugo, moguce da si imao noviji sp instaliran na staroj visti, pa je korektnije prikazivao instaliran ram.

Uradio sam sada sve sto je bilo od update-a i nikakva promena po pitanju rama.

trece, imas integrisanu graficku, deo od 4gb ode na nju, ako je setovano na auto, zna to random da se menja.

Nije moj laptop. Ne znam kako da vidim da li je graficka integrisana? I ako jeste, pokazuje da koristi 288mb, ne znam odakle bas toliko, pa a i ako trosi tih 288 mb, opet fali dosta rama.

cetvrto, 32bitni os prikaze uglavnom oko 3gb, pa razmisli o 64bitnom.

Prethodni windows isto vista 32, je pokazivala celih 4 gb rama.

Proveri jos jednom da li si instalirao sp2 ili nisi... ms ima obicaj da promeni prikazanu memoriju i slicno u novim service packovima...

Proveri jos jednom da li si instalirao sp2 ili nisi... ms ima obicaj da promeni prikazanu memoriju i slicno u novim service packovima...

Bio si u pravu. To je bio problem. Vec nakon instalacije SP1 je pokazao 4 Gb rama, koliko je ostalo i posle instalacije SP2.

Nazad
Vrh Dno