Šta je novo?

ASUS 6200GE/TD/128/AGP problem

pcv co.

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
630
Kartica kupljena pre 2 dana, ugradjena na plocu A7v266-c, procesor Athlon 900 MHz, napajanje 235W. U 2D radi bez problema, ali u bilo kojoj 3D (Splinter cell, NFSU2...) igri resetuje racunar. Sumnjao sam na slabo napajanje pa kupio novo 400W, medjutim ista stvar. Cudno je i da pri startovanju igre (NFSU2 recimo) prodje po 2 minuta do ulaska u glavni meni igre dok je sa starom GFmx2 bilo trenutno. Mislim da je kartica naispravna i sigurno cu je reklamirati, ali sam hteo da cujem dali je jos neko imao slicnih problema ili zna o cemu se radi.

probaj prvo da sistem ocistis od drajvera prethodne kartice
koristi driver cleaner

ako to ne pomogne probaj da instaliras win od nule
format C:

Moguće je da VIA driveri prave problem. Pogledaj po netu koja verzija 4 in 1 drivera je najbolja za tvoju ploču. Npr. svojevremeno Abit KT7A nije htela da radi u 3D modu ni sa jednim VIA driverom preko verzije 4.38. Ponašla se isto kao tvoja ploča.

PS: Uzgred mogao bi da flesh-neš i najnoviji BIOS mada nešto nisam siguran da je to rešenje problema.

Poslednja izmena:
Problem resen instalacijom Nvidia 77.77 drajvera. Nije mi jasno zasto ASUS prodaje kartice u kompletu sa neodgovarajucim drajverima. Dva dana sam izgubio nervirajuci se dok nisam posumnjao u drajvere !

Da li si probao da otkljucas ovu karticu? Ako si radio neki bench postuj rez da vidimo u poredjenju sa drugim 6200.
Poz

Poslednja izmena:
pcv co. je napisao(la):
Problem resen instalacijom Nvidia 77.77 drajvera. Nije mi jasno zasto ASUS prodaje kartice u kompletu sa neodgovarajucim drajverima. Dva dana sam izgubio nervirajuci se dok nisam posumnjao u drajvere !
Zato što nVidia pravi drajvere "koji lepo rade sa svim karticama" :eyebrows:

@exr
Razmisljao sam o otkljucavanju, medjutim RivaTuner jos uvek nema podrsku za ove drajvere, a mrzi me da ih sada menjam sa 77.72. Probacu u dogledno vreme.
3DMark03 score je oko 3600, sve default.

@pcv co

Meni 71.25 i 71.89n rade najbolje na istoj kartici, bilo kojom 77 (t2 i 77) prave probleme na istoj kartici, tipa kucanje, nemogucnost pustanja divx i dvd-a, i blokiranje. Doduse ja imam nf7 plocu,pa je mozda u pitanju i samo moj komp.

pcv co. je napisao(la):
@exr
Razmisljao sam o otkljucavanju, medjutim RivaTuner jos uvek nema podrsku za ove drajvere, a mrzi me da ih sada menjam sa 77.72. Probacu u dogledno vreme.
3DMark03 score je oko 3600, sve default.
I ja sam stavio 77.77 koji nisu podrzani najnovijim RivaTuner-om ali sam bez problema otkljucao.Probaj obavezno!

Nasao sam malo vremena i uspeo da otkljucam karticu. 3Dmark03 score je sada 4050 (pre otkljucavanja je bilo 3250, a ne 3600 kako sam ranije napisao) takodje sve default. Malo li je sa masinom od pre 4 godine!?

pcv co. je napisao(la):
Nasao sam malo vremena i uspeo da otkljucam karticu. 3Dmark03 score je sada 4050 (pre otkljucavanja je bilo 3250, a ne 3600 kako sam ranije napisao) takodje sve default. Malo li je sa masinom od pre 4 godine!?
Odličan score! Baš kako treba.Sigurno mozeš još više da je "naroksuješ" :smash: samo ako si u fazonu i ako ti je to potrebno(kad je već Cpu900mzh, da pomogne grafička).

Nazad
Vrh Dno