Šta je novo?

Asus 5900 ge i overclock ?

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa overclockom gore navedene kartice, planiram da je uzmem zbog primamljive cene, inace znam da sve zavisi od primerka do primerka ali ako je neko oc. ovu kartu nek post-uje rez.
:beer:

Search je vec bio, ali nije pomogao !

pnjaf je napisao(la):
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa overclockom gore navedene kartice, planiram da je uzmem zbog primamljive cene, inace znam da sve zavisi od primerka do primerka ali ako je neko oc. ovu kartu nek post-uje rez.
:beer:

Uzimaj ODMAH 😀 ...Moj komsa je "digao" memoriju sa 700MHz na 850MHz i procesor sa default verzije za nekih 50MHz ima Epox nF2, Athlon 2.4, KingStoun 768md ddr(333 ili 400 nesecam se)
FarCry mu leti bez problema na Ultra High 1024-768 FSAA 4 puta...
NAPOMENA-graficka koju on ima Asus Gf FX 5900 Gamer Edition sa 128mb

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, verovatno cu je uzeti imam je u ponudi za 150 evra !

Po onome sto sam ja citao, ova karta nije mnogo bolja od ovde nudjenog Albatrona, a on moze da se nadje i za 135. Da ne budem shvacen pogresno jer i ne poznajem lika, ali u oglasima se nudi Club3D radeon 9800SE koji se moduje u PRO i to za manje od 170, sto je moja preporuka definitivno.

I HIS 9500 mod 9700Pro za 145 Evra.

@Simpson-Pogledaj oglase u poslednjih 24sata na pc berzi i spazices ga sigurno. 😀 Pozdrav.

Optimus Prime je napisao(la):
@Simpson-Pogledaj oglase u poslednjih 24sata na pc berzi i spazices ga sigurno. 😀 Pozdrav.

Mojne da vas sad preslisavam o HW jer pokazujete elementarno nepoznavanje istog :d .
Sve sami overclockeri a spavate na casovima!!

Modovanje u 9700pro je moglo da se izvede SAMO sa 9500 NON pro, ako imas dovoljno srece i ubodes onu sa 256-bita i otkljucas 4 pipelinea, pa je onda povrh svega klokujes na takt 9700PRO.

Koliko ljudi je uspelo ovo kod nas??

Ako mislis na HIS koji nudi Nikola, prevideo si da se radi o 9500pro koju je APSOLUTNO nemoguce modovati jer je 128-bitna memorija.

Znaci Notax, Optimus Prime i Nikola......u magarecu klupu :d :d

Poslednja izmena:
@Simpson:Nisam obratio paznju da je bila u pitanju 9500pro vec sam samo zapazio oglas i primetio povoljnu cenu,a inace nisam ni video da je u pitanju HIS.Ali obecavam simpsone da cu ici na dodatne casove i nadoknaditi propusteno gradivo.Uostalom uvek sam voleo da pobegnem sa pokojeg casa 😀 :d .
P.S da li se uopste moze naci neki 9500 koji se moduje u 9700pro.Pozdrav

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
@Simpson:Nisam obratio paznju da je bila u pitanju 9500pro vec sam samo zapazio oglas i primetio povoljnu cenu,a inace nisam ni video da je u pitanju HIS.Ali obecavam simpsone da cu ici na dodatne casove i nadoknaditi propusteno gradivo.Uostalom uvek sam voleo da pobegnem sa pokojeg casa 😀 :d .
P.S da li se uopste moze naci neki 9500 koji se moduje u 9700pro.Pozdrav

:laugh: :d :d

simpson H je napisao(la):
Mojne da vas sad preslisavam o HW jer pokazujete elementarno nepoznavanje istog :d .
Sve sami overclockeri a spavate na casovima!!

Modovanje u 9700pro je moglo da se izvede SAMO sa 9500 NON pro, ako imas dovoljno srece i ubodes onu sa 256-bita i otkljucas 4 pipelinea, pa je onda povrh svega klokujes na takt 9700PRO.

Koliko ljudi je uspelo ovo kod nas??

Ako mislis na HIS koji nudi Nikola, prevideo si da se radi o 9500pro koju je APSOLUTNO nemoguce modovati jer je 128-bitna memorija.

Znaci Notax, Optimus Prime i Nikola......u magarecu klupu :d :d

Ja VRLO dobro znam da je samo 9500 sa 256-bitnom memorijom mogao da se moduje u 9700Pro, jer sam te rasprave intenzivno pratio, ali mi nije padalo na pamet da pišem kilometarski post, da bih tebi dokazivao da to znam. Video sam u Oglasu da je napisao 9500Pro, ali šta je mene to briga? Ako je slučajno napisao Pro (što je verovatnije), kakav je onda problem? Ako je to 9500Pro (što je malo verovatno), onda bi značilo da laže da se moduje u 9700Pro, što bi bila totalna glupost, pošto oni koji tako nešto kupuju se razumeju, pa će i da provere. Sigurno neće kupovati na nevidjeno.
Zato Simpsone, razmišljaj malo o onome što pišeš, nemoj da se zalećeš ko sivonja. :d
Možda ti kvarimo prodaju 9800Pro? :-devil-: :d

P.S. Obratiti paznju ponovo na moj prvi post (br. 9).
Da li piše 9500pro ili 9500 ??

Poslednja izmena:
P.P.S Da li neko mozda drzi dodatne casove iz poznavanja sirine magistrale i razlikovanja non pro od pro verzije.Ako ima takvih uzeo bih pokoji cas jer me uskoro ceka ispit kod simpsona.Svi slobodni predavaci neka se jave. ...Napomena-ispit je ozbiljan a predavac zaguljen.
😀 😀 😀 :d

P.P.P.S Cini mi se da te je notax raskrinkao sa radeon 9800pro :d :d :d

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Ja VRLO dobro znam da je samo 9500 sa 256-bitnom memorijom mogao da se moduje u 9700Pro, jer sam te rasprave intenzivno pratio, ali mi nije padalo na pamet da pišem kilometarski post, da bih tebi dokazivao da to znam. Video sam u Oglasu da je napisao 9500Pro, ali šta je mene to briga? Ako je slučajno napisao Pro (što je verovatnije), kakav je onda problem? Ako je to 9500Pro (što je malo verovatno), onda bi značilo da laže da se moduje u 9700Pro, što bi bila totalna glupost, pošto oni koji tako nešto kupuju se razumeju, pa će i da provere. Sigurno neće kupovati na nevidjeno.
Zato Simpsone, razmišljaj malo o onome što pišeš, nemoj da se zalećeš ko sivonja. :d
Možda ti kvarimo prodaju 9800Pro? :-devil-: :d

P.S. Obratiti paznju ponovo na moj prvi post (br. 9).
Da li piše 9500pro ili 9500 ??

E bre Notax ako si sve to lepo znao, onda u magarecu klupu da naucis da citas :d .

Simpson zna vrlo dobro o kakvoj se karti radi jer je iz "njegove shtale" :d , i znaci da se radi bas o R9500PRO.
Nema sanse da mi kvaris prodaju R9800PRO jer karte koje ja prodajem idu obicno na XT clock pa zato nema frke, uvek se isplati :d

Izgleda da iz Simpsonove "stale" samo dobre kartice izlaze, a losi "ucenici" bezze. :d

Malo sam prelistao net - izgleda da su retki ti koji su uspeli da taj ASUS overklokuju nesto vise. Nisam siguran, ali pise da ima memoriju od 2.8ns, i da je ista "nategnuta" do kr@j@, a da se jezgro dize u proseku 30-tak MHz...
Da li je to tako? :belive:

deka je napisao(la):
Po onome sto sam ja citao, ova karta nije mnogo bolja od ovde nudjenog Albatrona, a on moze da se nadje i za 135. Da ne budem shvacen pogresno jer i ne poznajem lika, ali u oglasima se nudi Club3D radeon 9800SE koji se moduje u PRO i to za manje od 170, sto je moja preporuka definitivno.

Da ali club 3d 9800se je kocka, ne moduje se svaki uspesno, trebalo bi naci proveren primerak i trenutno radim na tome . . .

Darko je napisao(la):
Malo sam prelistao net - izgleda da su retki ti koji su uspeli da taj ASUS overklokuju nesto vise. Nisam siguran, ali pise da ima memoriju od 2.8ns, i da je ista "nategnuta" do kr@j@, a da se jezgro dize u proseku 30-tak MHz...
Da li je to tako? :belive:

I ja sam tako citao, ali da li je stvarno tako, u gornjim postovima su se hvalili da ide mnogo vise, inace poso sigurno ima mem. 2.8ns ne vidim kako bi mogla na 800 ili 850MHz kako je gore navedeno, strucnjaci pomagajte !

pnjaf je napisao(la):
Da ali club 3d 9800se je kocka, ne moduje se svaki uspesno, trebalo bi naci proveren primerak i trenutno radim na tome . . .

Ako me vec citiras, onda se potrudi da dobro procitas: ovaj primerak se moduje (bar po recima prodavca) a obzirom da je polovan, moze sigurno i da se proba.

pnjaf je napisao(la):
I ja sam tako citao, ali da li je stvarno tako, u gornjim postovima su se hvalili da ide mnogo vise, inace poso sigurno ima mem. 2.8ns ne vidim kako bi mogla na 800 ili 850MHz kako je gore navedeno, strucnjaci pomagajte !

Samsungovi cipovi sertifikovani za 2.8ns su u 9.9% slucajeva bez ikakvih problema terali 800-820Mhz ddr. Bez dodatnog hladjenja.
Hynixovi 2.5 ili 2.2 su postizali slabije rezultate, mada je bilo takvih(jaaako malo) koji su terali i 900.

Bilo je vec price na forumu, vazi za procesore i mem. cipove:
-nekada se i oni kvalitetniji svrtsaju u nizu "brzinsku" klasu.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa MSI 5900xt, koja ima Hynix chipove je da su namerno spustili napon u biosu na kartici za memoriju.Morate priznati da je malo cudno, da memorija od 2.5ns nece ili jedva ide na 800Mh (sto je bio slucaj kod mene).Nakon mod biosa, gde kako se kasnije ispostavilo, ima razlike samo u radu memorije, (verujem da joj dize napon) ista ide i do 870Mh, a skroz stabilno, bez hladnjaka 850Mh. cheers

Nazad
Vrh Dno