Šta je novo?

Asus 3070 gubitak signala

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Pozdrav, imam nekih godinu dana asus 3070oc , desavalo mi se u par igrica, da dobijem black screen, da monitor pokaze no signal i da moram da resetujem komp. U pozadini cujem igricu i sve drugo, prosto ne daje vise signal na monitor.Desavalo mi se u GOW and Ghost u Tsushima, i to kao da je bilo vezano bas za neku tacku u misiji pa iz par pokusaja, smanjivanja rezolucije prodjem i posle nastavim bez problema.
Ostatak kompa je ryzen 5 5600x, 32rama i 4 hard diska.
Mislio sam da je do igrica tih ali sada sam kupio msfs2024, i sad zakucava bas cesto...i onda mi ai rekao da moze da bude do napajanja.
Nominalno je snaga dovoljna, ali me sada zagolicalo LC power 650w gold....sta mislite?

Vrlo moguće napajanje,pošto ne odiše kvalitetom.
No,tvoj opis u prvom trenutku sam pomislio na vram memoriju.
Tako da možeš proveriti nju u OCCT(vram test 100%)

Pustio sam sada ovaj OCCT vram za sada je kao ok.
Generalno sam gledao da uzmem novu karticu zbog igrice i jace napajanje, ali me kopka sada...

Mislio sam da je vram,pošto sam imao susret sa tim simptomima "čuje se zvuk nema slike",a i smanjenje rezolucije da bi radio je doprinelo tome.
No,možda su drajveri,pa možeš probati sa drugim.

Probao sam par verzija vec bio...... sada sam stavio verziju iz perioda kad sam je kupio tj proslo leto....i za sada deluje da ne zakucava msfs2024.
Da su one ranije igre mislio bi da jos nije potvrdjeno da su drajveri, ali ovo go*vno je toliko bagovito da bi izbacio za ovih 45min barem jedanput

ima li sta u event vieweru da se zapise neki event u vreme kada je crna slika ili malo kasnije?

Mene je tako zezao DP kabl na 1080 koji se vremenom "pokvario", mislio umire graficka.
Zamenio kabl najboljim sto sam tada nasao i grafa i dan danas radi bez problema.

ima li sta u event vieweru da se zapise neki event u vreme kada je crna slika ili malo kasnije?
ne znam sta tacno da gledam, ali izgleda da su jbni driver-ii bili svo vreme. Samo je problem eskalirao sa fs.
Dakle update driver nije uvek najbolja opcija.

1742682195075.png

Drugar je imao isti problem nedavno, promenili smo napajanje i cini se da sve radi kako treba sada. Pre toga smo testirali i menjali apsolutno sve - graficku, ram, cpu, mp, ssd... Mislim da je bio isti event kao kod tebe... probaj drugo napajanje ako imas.

Znam da sam rekao to vec 3x, da znam sta je ali....evo sada sam ovaj gpu tweak app stavio na Silent (ogranicava gpu) i ne puca.
Samo jos da vidim sa napajanjem, ili je neispravna grafa.

Nazad
Vrh Dno