Šta je novo?

ASUS 260GTX Matrix 800/1200/1700mhz 24/7!!!

zajebani

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
465
Malo sam se igrao sa ovom zanimljivom kartom (steta sto nisam ranije) dok se ne pojave neki krsteni drajveri za 5xxx seriju:)
ASUS%20ENGTX260%20MATRIX%20000021.jpg

260GTX sa klokovima 805/1200/1700mhz za 24/7!!! sa vazdusnim hladjenjem u ASUS izvodbi. Karta postize ove klokove i jos koji mhz vise za shadere i memoriju kada je u pitanju max benchabilni klok, sve se moze videti na ove dve slike. Preko prikazanih klokova karta throtluje, daj losije rezultate i ako prolazi testove beza problema i na vecim klokovima, ocigledno je potrebno bolje hladjenje, nije mnogo pomoglo ni dodavanje napona preko 1.200v koliko je bilo potrebno da se postignu ovi fantasticni klokovi.

Prateci softver za klokovanje i podizanje napona ASUS iTracker je savrseno odradio posao. ASUS iTracker je narocito pogodan za pocetnike u overkloku, jedina mana je sto ne mogu da se odrade fina podesavanja ventilatora vec je najbolja opcija da se podese na auto, u tom rezimu rada karta nije bucinija od 285GTX ili 4870 sto je za moj ukus malo mnogo ali ovaj put malo vecu buku prate visoke performanse koje mogu da se porede sa referentnim 275GTX kartama klokovanim na max benchabilni klok. Gledano kroz rezultate koje daje 3DM Vantage brza je od ne klokovane 285GTX karte, dok je 285GTX klokovana na 750/1400/1674mhz brza za nekih 6% od ovako dobro klokovane ASUS Matrix 260GTX karte. Karta je necujna u 2D rezimu rada a tempreature ne prelaze 60-65c u full loadu.

PCB karte je delo ASUS-ovih inzinjera i mogu da kazem da su odradili dobar posao, ako uzmemo u obzir da referentne 260GTX postizu za 24/7 klok 690-720mhz mogu slobodno da kazem da bolje od ovoga ne moze:) Dobitak u performansama u odnosu na defaultni klok 576mhz za gpu je +35%! ovo je prvi puta da sam proba neku kartu koja daje tako veliki skok u preformansam kada se klokuje na klokove 24/7 u odnosu na defaultne vrednosti klokova.
Na ovom linku mogu da se pogledaju specifikacije.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=UcYfkNA6tbq7MmgQ&content=download

Rezultat koji sam postigao u 3DM Vantage je trinaesti na HWbot listi u 260GTX kategoriji i bolji je od mnogih koji su postignuti sa vodenim i LN2 hladjenjima sto samo govori koliko je ovo ustvari jedan jako dobar i kvalitetan proizvod. Namrno sam ovo naglasio posto je jedini smisao ove igrarije upravo bio to sto sam hteo da vidim koliko ustvari vredi R.O.G Matrix serija karti i pokazalo se da zaista vredi:)
http://hwbot.org/listResults.do?gpu...r=true&filterBlocked=true&sli=false&limit=100

Uskoro i malo gaming testova u poredjenju sa referentnom 4890 klokovanom na 920-930mhz sto su max klokovi za 24/7, barem za primerak koji je meni dostupan. Bilo bi realnije da je poredim sa Sapphire Vapor-X (cenovno su slicne) ali mi na zalost nije dostupna:(

Poslednja izmena:
Zao mi samo sto hdmi izlaz nisu ubacili,a i hladjenje je malo ruzno, ali koga briga u zatvorenom kucistu pa jos ako radi posao!!!

Lepota je subjektivan dozivljaj, meni su gotovo sve matrix karte pochevshi od 9600gt bile slik design

Asus_Matrix_cards_2.jpg

Risto svaka chast na natezanju, ovo skoro kao moja 275 kada se ushtine :d

Samo jedina mana ove karte je cena i verujem dostupnost...I kao shto si i sam rekao, previshe kasno se pojavila..eh zemljo 'medj shljivama...

Karta je vrh ,cim moze da potera 805/1200/1700mhz za 24/7.;)
Ni sam nisam verovao, prvo sam jurio max klok za benchovanje i odmah je odvrnuo na 770mhz koliko je mogla prosecna 260GTX samo srederi:p nikako nisu mogli ovako parelelno da idu sa klokom GPU-a, zato sam i dobio ovako dobre rezultate. Kada sam zavrsio sa poterom za max klokom ispostavilo se da smanjivanje kloka memorije za 50mhz i shaders klokova za 70mhz karta ostaje stabilna za 24/7!!! lol:)
@Proday
;)
Samo jedina mana ove karte je cena i verujem dostupnost...I kao shto si i sam rekao, previshe kasno se pojavila..eh zemljo 'medj shljivama...
Upravo tak cena uvih modela nikada nije bila podsticajna:p bas iz tog razloga sam i hteo da se poigram sa jednom ovakvom kartom, cisto da vidim vredi li tih para, meni vredi, performanse su na vrhunskom nivou. Videcemo kako ce se pokazati novi modeli iz ove serije, ovo je svakako dobra najava i preporuka za R.O.G Matrix. Smisao gaminga je igranje u ovom slucaju mozes propisno da se naigras sa hardverom koji to omogucava a to je ono sto mi svi volimo da radimo:) pored toga sto cemo igrati igrice:p

A koja je cena karte? U odnosu na recimo gtx275 ili cak 5850?

Slicna je ceni 275GTX. Mene je kao sto rekoh zanimalo koliko vredi ova serija R.O.G Matrix karti, oc potencijal, performanse zbog neke buduce kupovine recimo ASUS 5870 R.O.G Matrix. Volim tako neuobicajane stvarcice kao sto je ova karta:)

To svakako, ali po meni to onda vredi samo za top serije jer ova nema sta da trazi pored gtx275 po istoj ceni... (bar sto se krize tice :p jer na def postize te rezove)

Poslednja izmena:
^
Pa postavi rezultate u Crysis Warhead kao na ovoj slici sto sam postavio cisto da uporedimo sa 280GTX na nekim klokovima koje drzis za svaki dana. Znam sigurno da je rez u Vantage testu uporediv/slican sto sam i naveo.

Ako uporedimo sa ovim rezultatom bas u Crysis Warhead nebi moglo da se kaze cak ni da je referentna i klokovana 285GTX brza. Karta koju sam imao na raspolaganju imala je stabilne klokove koji se vide na slici dok je za bench isla na 750mhz. Razlika je jedino u drajverima tako da ovo poredjenje mozda nije bas najtacnije, zato bi bilo dobro ako mozes da provrtis malo Crysis Warhead sa istim drajverima.

Mogao bih ja veceras da postavim rezultate sa mojom GTX 275-icom,cisto da ih uporedimo.Sta kazete?

Poslednja izmena:
Sta ce nam trebati od testova.3D Mark 06,3D Mark Vantage,Crysis Bench...?Posle mozemo jos po neki?

Ijoj evo opet se palim na skaliranje dobijeno sa sliem 260 na i7 :p

@xXFireXx
Imas slab procesor da bi se napravilo neko ralno poredjenje u drugim igrama, bile bi male razlike sa max podesavanjima u visokim rezolucijama ali ipak nije isto. Zato su Crysis Warhead i Vantage idealni, zato sto snaga CPU-a nema toliki uticaj na krajnje performanse, na vantage GPU scor nema nikakav uticaj tako da bi to bilo i najrealnije poredjenje.
@Proday
Sabija:D:p steta sto CF performanse nisu na tom nivou:(

Poslednja izmena:
@xXFireXx
Imas slab procesor da bi se napravilo neko ralno poredjenje u drugim igrama, bile bi male razlike sa max podesavanjima u visokim rezolucijama ali ipak nije isto. Zato su Crysis Warhead i Vantage idealni, zato sto snaga CPU-a nema toliki uticaj na krajnje performanse, na vantage GPU scor nema nikakav uticaj tako da bi to bilo i najrealnije poredjenje.
@Proday
Sabija:D:p steta sto CF performanse nisu na tom nivou:(

Ok.Onda cu da uradim Vantage i Crysis.

@ xXFireXx
Gde si uzeo tvoju kartu, znam da ih dosta dugo nije bilo na trzistu, jel to skoro bio neki nov uvoz?
i koliko tebi radi 3DM06?

Jel ima neko ideju sta treba uraditi?Nisam se ranije susretao sa ovakvim problemom.

Poslednja izmena:
Ne radi pod win7 operativnim sistemom:(
Vantage test kada se radi obavezno iskljuci NvidiaPhysX u drajverima, od testova nemoj sve da radis vec samo GPU i CPU testove, ostale iskljuci posto ne uticu na finalni scor. Ince bitan je samo GPU test ako hoces da poredis karte, CPU-test utice samo na finaslni scor ali u ovom slucaju poredimo karte tako da je bitan samo GPU scor. Klokni malo tu kratu 750/1300 sa shaders-ima paralelno GPU kloku, mislim da ce moci makar za test:)

Kao sto rekoh i malo gaming testova:) za sad samo Stalker Clear Sky, Crysis Warhead i FarCry 2, ASUS Matrix 260GTX vs referentna 4890.

Poslednja izmena:
Ta GTX260 razbija, nema šta... sa 576 na 804MHz... 40% OC-a... sjajno.

Ne radi pod win7 operativnim sistemom:(
Vantage test kada se radi obavezno iskljuci NvidiaPhysX u drajverima, od testova nemoj sve da radis vec samo GPU i CPU testove, ostale iskljuci posto ne uticu na finalni scor. Ince bitan je samo GPU test ako hoces da poredis karte, CPU-test utice samo na finaslni scor ali u ovom slucaju poredimo karte tako da je bitan samo GPU scor. Klokni malo tu kratu 750/1300 sa shaders-ima paralelno GPU kloku, mislim da ce moci makar za test:)

Kao sto rekoh i malo gaming testova:) za sad samo Stalker Clear Sky, Crysis Warhead i FarCry 2, ASUS Matrix 260GTX vs referentna 4890.

E ***,nema veze.Uradicu taj test tacno kao sto si mi rekao.Inace,potpuno sam zaboravio da ugasim PhysX.Koji sam manijak:)
Moze ona da izvuce dosta,ima dobar OC potencijal.

Nazad
Vrh Dno