Šta je novo?

ASTRASAT satelitski internet

D.J.Cool

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
609
Da li je neko upucen u ovaj satelitski internet i da li je mozda korisnik istog?
Ako jeste da li bi mogao malo da kaze kako radi i uopste malo vise o njemu.
Ja imam Sky Star 2 pa sam se razmisljao da se pretplatim na Sky DSL medjutim ne odgovara mi jedna stvar kod njih, a to je sto te bukvalno obavezuju da uplatis i za sledeci mesec, uprotivnom ti se ukida aktivacija (oko 2500 dinara), tako da ako bih hteo da pravim pauzu od mesec dana pa da uplatim ponovo pretplatu, moram da platim ponovo i aktivaciju (2500 din).
Cujem da ovi za ASTRASAT ne traze nikakvu aktivaciju vec samo 1500 dinara za 1 mesec za brzinu 256kb/s za neogranicen download.

Iz prve ruke.Prekjuce sam se sastao sa vlasnikom Astrasat-a i mogu ti reci da je u pitanju prava stvar,nema aktivacije,imas zagarantovan protok 99.8% jer na svakih 1000 korisnika Astra daje novi transponder i tu je kraj nekadasnje price gde su pojedini sat provajderi aktivirali i po 10000+ naloga po transponderu.U pitanju je 4GBit link koji dele korisnici.Uverio sam se kako funkcionise 512kbit veza i zaista sam impresioniran.Takodje,obzirom da sam bio u situaciji da ispostujem musteriju sa ugradnjom SkyStar2 kartice u ponedeljak,prevrnuo sam Beograd,zvao i firme gde je kartica 110 EUR,da bih je u Astrasat-u dobio (uz tromesecnu pretplatu) za 49 EUR (Rev. 2.6c).

Daj neke kontakte...
U stvari nasao sam. :D

Ovo je lepa vest,po onome sto mihajlo kaze i sto sam procitao na zvanicnom sajtu vidim da nas ceka svetlija(web) buducnost! :)

Evo i ja da potvrdim da radi lepo, mada je korisno samo ako nema mogucnosti za cable/wifi...Skuplje je malo od oba, i imash samo jedan smer...

Nakacim se, pokrenem dl, otkacim i ostavim ga da skida, za te stvari [a i pare] odlicna stvar. Uzeh onaj tromesecni/512 paket sa karticom.

Ajde sada samo nemojte svi da se nakacite pa da opadne dl :)

Ajde neke informacije i za nas ostale, gde i kako naci? jel ima negde u ns?
ja nemam wirelles, a nece biti kabla bar jos 6 meseci...

Kako moze da se skida nesto bez uploada? Kako se vrsi provera tacnosti?

Kod mene ce biti uplatno mesto za BG,a po recima vlasnika,uskoro ce se oformiti i distributerska mreza Astranet-a u celoj Srbiji,pa ce prvo sledece mesto biti NS,jer je velika potraznja isto koliko i u Beogradu.

hmm, to kod Eona nije funkcionisalo tako, znaci nema to otkacim se i pustim da skida. Cim se otkacim prekida se skidanje. Ne znam jedino ako oni nisu izmislili neki novi sistem.

Ma nema shanse bez uploada da radi download nikako...Shaps je neshto pio izgleda :)

Nisam ja to ni video jos. Mislio sam da tako funkcionise... Ja sam narucio paket kada je pokrenut ovaj thread. Pre toga sam citao nesto o njima na [es]u... Ma moze i tako, spojicu ga preko gprsa. Koliki moze da bude taj upload dok skida (recimo dok skine 100MB)?

Zavisi od protokola. FTP ti najmanje uploada trazi, dok http najvise... Na 256kbps je otprilike 1.5 KB/s

Poslednja izmena:
Dali mogu da se povežu i korisnici iz drugih krajeva srbije recimo timočke krajne i kakva je onda procedura mislim kod uplate i kada se kaže neograničeni download da li se tu stvarno misli na neograničen download

Ipak se misli na ograničen download, odnosno pod neograničen download oni podrazumevaju 1.5GB. :crash:

Oni ti za 1.5GB garantuju protok koji uplatiš, a kad pređeš tu kvotu ne garantuju kolika će ti biti brzina....ali u većini slučajeva uveče i noću imaš full protok...

Ja uplatio 1 mesec i vec potrosio. Pravo da vam kazem i nisam nesto odusevljen. Protok je maksimalno znaci oko 30 kilobajta u sekundi. Desavalo mi se i da ide ispod 15, medjutim to je malo i pitanje servera sa kog skidate, kolika je njegova brzina. Dok sam skidao off line preko Skynet-a video sam ljude koji skidaju preko 800 kilobajta u sekundi, naspram toj brzini ova je smesna. mada nije toliko lose ako znas sta ti treba da skines. nije za neki veci download ali za manje stvari je super.

TRT ! u chabar

Fino je bilo prvi mesec , DL bio oko konstantno 60 kbs (paket 512kbit\s).Pa su onda uveli FLAT a rech FLAT je shirok pojam. Preko dana jedva da da dostize 200 kbit\s
a nekd padne i ispod 100 kbit\s. Za tezak DL se apsolutno ne isplati.Bilo je najava da ce biti uvedeni paketi za zahtevnije korisnike al od toga izgleda nema nista.Cekam da mi istekne uplata za ovaj mesec pa prelazim na SkyDsL
da vidim kakvi sharenu lazu oni nude.Ovo sto je Sasa (vlasnik firme) ispricao Mihajlu je jako lepo samo, u praksi je to sasvim drugacije.Kaze na svakih 1000 korisnika novi transponder... ovde je panika nastala vec kod 500 korisnika.
Tu je problem u onoj chuvenoj provajderskoj rachunici svi se nadaju da korisnici nece maximalno koristiti uplacen protok pa tako recimo jedn link od 512 kbit\s moze da podmiri recimo 300 surfera.Problem je u tome sto svako ko ima satelitski internet isti koristi za download,malo je onih koji samo surfuju.
Ne zelim nikome da kvarim posao samo iznosim cinjenice koje meni ne odgovaraju. Kad budu uveli prioritete i brzi protok naravno da cu ponovo uplatiti pod uslovom da mi garantuju da cu dobiti to sto nude.

shtaps je napisao(la):
Nakacim se, pokrenem dl, otkacim i ostavim ga da skida, za te stvari [a i pare] odlicna stvar. Uzeh onaj tromesecni/512 paket sa karticom.

Kako bre otkachis??? :) :) :)
Ono uz mjuzu joint i to... :bottle:
Pa neradi bre bez WIFI,modem ili neke druge konekcije . Nije ovo offline download.

shtaps je napisao(la):

Kako bre otkachis??? :) :) :)
Ono uz mjuzu joint i to... :bottle: :cigar:
Pa neradi bre bez WIFI,modem ili neke druge konekcije . Nije ovo offline download.

Kao sto rekoh moja greska, mislio sam da je offline dl. Na srecu kada ste poceli da se zalite kako nema flata i kada je pocela da se rusi fasada oko ove price nazvao me lik koji je jos nedelju dana ranije trebao da mi sredi paket i preuzme karticu i kaze kako nije imao vremena ovo - ono i da ce otici kod njih sledeceg dana - zamolio sam ga da zaboravi na sve :)

Nisam Impresioniran

Erm... Da. Ja sam jedan od onih ljudi koji ne mogu jos da uvedu cable (a ni isdn/dsl/ista slicno zbog paleozojske centrale), pa sam polagao velike nade u sat.

Ovo sto citam sve zvuci dosta lose, imo. Taj njihov dl po narudzbini deluje kao zen smaranje, a meni surfing ne treba u nekoj velikoj meri. Takodje, planirao sam da igram nesto preko mreze (Warcraft3), pa mi nije jasno kako bih mogao to da radim bez upload-a...

Ajde ljudi dajte neku utehu, ili polako da krenem ka predstavnistvu ikoma da ih malo "posavetujem" :-devil-: .

dakle zanima me sledeće koliko treba u proseku vremena da se skine 700mb na 256 a koliko na 526 kbit/s

Izgleda da su se malo popravili :) tokom dana oko 70 % vremena protok je oko 500 mbit\s (paket 512) sto je sasvim prihvatljivo.Ili su pojacali link ili je dosta korisnika odustalo pa sad nama koji smo ostali ostaje veci protok.

@Extreme2max
Jedan cd od 700mb sa 256 kb\s skida se oko 6.5 sati
na 512 oko 3 sata. Pod uslovom da skidas sa servera koji ima dobar protok.
One zaebancije Bit torrent e donkey i ostalo zaboravi. Tu ti ne vredi ni link od 100 mbita
kad su oni zachepljeni tamo.Znachi platis neki news server i vozi.

Ja trenutno koristim www.newshosting.com idi na sajt pa vidi sta nude.Protok im je solidan nikad ne pada ispod 512 k. Zatim www.news2me.com tu ti je ogranicenje dl na 50 gb mesecno ili 1.4 gb dnevno protok je oko 10 mbita.
postoje i mnogi drugi al nisam ih probao pa ti necu preporucivati nesto sto ne znam kako funkcionise.

Interesuje me koliko je stabilna veza i ima li sanse da to radi u Novom Pazaru, jer bih ubacio to u internet klub, a ako bi se to pokazalo kao stabilno mogli bi da saradjujemo t. da vam budem predstavnik ili tako to :D

Nazad
Vrh Dno