Šta je novo?

Astra, HB i Intelsat 10-02 sa tri LNB-a

Gibli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poena
645
Imam sistem sa dva LNB-a sa kojima gledam Astru i HB (okrenut je na Astru 19°E). Hteo bih da gledam Digitv koji je na Intelsatu 10-02 na 1°W. Da li bi funkcionisalo da dodam jos jedan LNB, po mogucstvu da ne pomeram antenu u novi polozaj jer su srafovi sigurno zapekli pa bi mozda bio problem. Antena je velicine 1.2 m.

Poslednja izmena:
Astra je 19E, HotBird 13E, mislim da ipak ne bi mogao da gledas i Intelsat na 1W bez pomeranja antene, nisam siguran ali mislim da je predaleko, pogotovu sto je okrenut ka Astri.
Mada postojali su koliko me pamcenje sluzi i neki nosaci za 8 konvertora, i to je pokrivalo lep deo Klarkovog prstena.

Mozda ti je bolje resenje jos jedan tanjir, ili najbolje resenje motor na antenu koju imas.

Ne možeš da dodavanjem trećeg LNB-a dobiješ i intelsat. Suviše bi slab signal bio. Eventualno bi mogao da postaviš antenu na nekih 10 stepeni istok (tj na sredinu između astre i intelsata) i namestiš ponovo LNB-ove, ali bi onda verovatno imao problem što bi ti astra bila slaba...
Inače, postoje specijalne multifeed reflektorske antene za fiksni prijem više satelita, a obična offset antena je jako ograničenih mogućnosti za to.
U prevodu - ili drugi tanjir ili motor. :D

Nazad
Vrh Dno