Šta je novo?

ASROCK Z68 Extreme4 Gen3 zvanicna tema

maximus

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
169
dugo se čekalo na ploče da se pojave kod nas,i najzad dočekali bio sam toliko srećnik da sam pre 2 nedelje nabavio preko nekog odmah jednu
pročitao sam test na benchmarku i onda mi je pokrenuo fantaziju,na to još da dodam da na stranim forumima ljudi dostižu sa smešnim naponima za cpu prilično velike klokove procesora bilo da je u pitanju 2500k ili 2600k
pošto kuler nije mi baš nešto i ja sam se isprobao za početak ovoliko:

Prilozi

U poslednje vreme, kako negde naidjem na zadovoljstvo korisnika maticnom plocom, a ono se ispostavi da je u pitanju-ASRock. ;)
Mnogi i dalje ne shvataju ozbiljno ovaj brend, ali nakon BD epizode sa ASRockicama i onoliko pozitivnih utisaka sa Sandyjem, meni je on usao u najuzi izbor kad sam ganjao Gen3 plojku ali prosle nedelje od Gen3 imali su samo MSI-ja, a da je kojim slucajem tada bilo ASRock-a, mislim da bih zavrsio na njemu.
Nategni to jos malo, napon je smesan, pitanje je doduse kako ce se sve ponasati pod Primetom i linXom ali sto se same ploce tice, mislim da si napravio pravi izbor.

U poslednje vreme, kako negde naidjem na zadovoljstvo korisnika maticnom plocom, a ono se ispostavi da je u pitanju-ASRock. ;)
Mnogi i dalje ne shvataju ozbiljno ovaj brend, ali nakon BD epizode sa ASRockicama i onoliko pozitivnih utisaka sa Sandyjem, meni je on usao u najuzi izbor kad sam ganjao Gen3 plojku ali prosle nedelje od Gen3 imali su samo MSI-ja, a da je kojim slucajem tada bilo ASRock-a, mislim da bih zavrsio na njemu.
Nategni to jos malo, napon je smesan, pitanje je doduse kako ce se sve ponasati pod Primetom i linXom ali sto se same ploce tice, mislim da si napravio pravi izbor.
i ja tako mislim,nevđeno je hladna ploča a i lepa po izgledu cena je bila nešto malo ispod 16000...
u toku nedelje montiraću cooler Noctua NH-U12PSE2 pa ću da vidim kako će se sve pokazati+ću pozajmiti ssd neki sata3 pa da vidimo

evo kako izgleda ploča
ako dobro pogledamo vidi se da pored rupa gde se montira kuler ima još rupa,te rupe su upravo za montiranje kulera koji su namenjeni za 775 socket
od mene je ovo veliki plus što čovek može da uzme maltene i neki stariji ali dobar kuler za kojeg nemože da se nabavi bracket,i može da ga montira bez problema

Prilozi

• ASROCK Z68 Extreme4 Gen3.jpg
    ASROCK Z68 Extreme4 Gen3.jpg
    149.6 KB · Pregleda: 318
dugo se čekalo na ploče da se pojave kod nas,i najzad dočekali bio sam toliko srećnik da sam pre 2 nedelje nabavio preko nekog odmah jednu
pročitao sam test na benchmarku i onda mi je pokrenuo fantaziju,na to još da dodam da na stranim forumima ljudi dostižu sa smešnim naponima za cpu prilično velike klokove procesora bilo da je u pitanju 2500k ili 2600k
pošto kuler nije mi baš nešto i ja sam se isprobao za početak ovoliko:

Extra, samo dal je to stabilno? :)

Kome god sam sklapao SB konf,uvek sam preporucio ovu plocu ;) Ploca je fenomenalna,od izgleda,naponske,hladnjaka, do uefija,gen3 i ostalih dzida bidza. Pritom uzevshi u obzir cenu od ~170e,ova ploca je def best buy ;)

Dobro izgleda, nek te lepo sluzi.
Cena je takodje prihvatljiva, ajd malo testova pa da vidimo sta moze. ;)

evo ugradio agility 3 ssd,rezultati su više nego odlični
do naveče ću da odradim još neki overklok sa linxom pa ću da postujem

Prilozi

• Agility 3.jpg
    Agility 3.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 115
evo obećanje da ispunim malo sam se više pozabavio snjim,počinje sve više da mi se sviđa ova ploča

Prilozi

• i5 2500k @5.0ghz @ 1.305v - ASROCK Z68 Extreme4 Gen3.jpg
    i5 2500k @5.0ghz @ 1.305v - ASROCK Z68 Extreme4 Gen3.jpg
    194.2 KB · Pregleda: 226
Koliki ti je vcore postavljen u biosu? 1.305? Prosto mi je neverovatno, ja sam morao da odvrnem preko 1.45 napona za 5ghz o.0

neverovatno zaista! ajde avx raspali ako te ne mrzi.

momci probajte evo svo podešavanje na zahtev Ixinho....izvinite što ste puno čekali

cpu ratio setting.......manual
max ratio...............50
internal pll voltage ..............enabled
intel speed step...................disabled
turbo boost power limit............manual
short duration power limit.........225(w)
long duration power limit..........215(w)
long duration maintained............1(sec)
additional turbo voltage............+0.01v
core current limit..................215(w)
host clock override(bclk).................100.0mhz
spred spectrum......................disabled

voltage control
power saving mode...................disabled
cpu core voltage....................1.305v...........fixed mode
fixed voltage.......................1.320v
cpu load line calibration.............level 4
igpu voltage...........................+0mv
dram voltage.........................1.654v
pch voltage.........................1.180v
cpu pll voltage.......................1.963v
vtt voltage...........................auto
vccsa voltage..........................auto

Probacu da iskopam merne tacke, pa kao te ne mrzi da premeris napone, naime imam ECS plocu kod sebe koja puca od minimalnih napona koje pokazuje u cpuz i koji se postavljaju u biosu a onda puf na mernom mestu slog. Primera radi +300mv u odnosu na vid ploca uredno ispisuje ka 1.5xx V a na mernom mestu napon varira od 1.64 do 1.67v !!!! , tako da me zivo interesuje kod asrocka kakva je situacija....

Ne znam kako, al ja sa istim kulerom na 1.35v napona imam 70c max temperature (4600mhz)

da, ali opet, mislim da nije napon vishi od 1.35v, jer bi mu i temperature verovatno bile vishe sa tim kulerom, koji nije neshto bog zna kako dobar. plus je pitanje kucishtam ambijentalne temperature...

kako god, zaista impresivno. uz bojle hladjenje 5200 za svaki dan kao od shale sa tipa 1.42 max

ako ga budesh nekad prodavao, dacu ti na cenu novog +30e za njega ;)

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno Ixinho ima na 1.35 70c shto znachi da bi na nekih 1.4 imao iste temp koliko ima maximus na 1.3 bash chudno

Nesto tu nije tacno voleo bih da je covek ubo dobar primerak proca ali mi ovo smrdi da ploca overvoltuje

Nazad
Vrh Dno