Šta je novo?

Hardver Asrock x300 deskmini vs NUC/mini pc

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Antara

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2016
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen x3800 & Noctua l9a
Matična ploča
Gigabyte x570 pro wifi itx
RAM
G. Skill Trident 3600 16GB
GPU
Gigabyte 2070s
Storage
2 m.2 nvme + 2x4TB HDD
PSU
Corsair sf750 platinum
Kućište
Lian Li a4-h2o
Monitor
LG UltraGear 34GP83A-B
Miš & tastatura
Razer Orochi v2 & Logitech mx keys mini
Mobilni telefon
Samsung Z flip 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ono što želim je da gejming mašinu rasteretim. Ono što mi je bitno je 4k stream transcode mogućnosti, tor seed i par nekih vm-a koje povremeno koristim i da prebacim na malu nečujnu "NAS" mašinu. Sviđa mi se portabilnost mini pc, ali i mogućnosti asrock x300 deskmini.

X300 komponente otprilike OVO (bez OS-a i ssd koj3 već imam) ili ako imate preporuku za nešto bolje/jeftinije do 500$.

Mini pc nisam siguran jer ih ima baš dosta različitih, ali u OVOM stilu.

Ne znam da li može i jeftinije da se prođe za ono što mi je potrebno pa prihvatam svaku preporuku.

Ja bih išao na ASRock jer je flexibilniji a već je izuzetno kompaktan. 5600G bi trebalo da pokrije tvoje potrebe, mada je bolje da ti neko drugi da feedback za 4K transkodovanje...
MiniPC sličnih mogućnosti bi verovatno koštao malo više, oni jeftiniji mahom imaju laptop klasu procesora i komponenti...a i mislim da ih je teže naći.

Hvala. 5600g ne bi trebalo da ima problem sa transkodovanjem. Problem je sada gledam asrock deskmini i deskmeet retko gde ih ima, a čini mi se da je asrock prestao da pravi deskmini. Više me privlači deskmeet/mini zbog 1x3.5" drajv/2xsata ssd + 2x m.2.

Nazad
Vrh Dno