Šta je novo?

ASROCK K8NF4G...kvalitet integrisane graficke?

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Poz, interesuje me da li je neko tesitrao integrisanu gf6100 na ovoj plocim i sa kojom se grafickom moze porediti (fx5200 ili sporije?) I koji je ovo chipset nForce 410 MCP chipset, jel u klasi nf4 ili slabiji?
Uzdravlje :bottle:

Imam tu plocu i radi dobro. Grafika je izmedju 128-bit i 64-bit modela 5200, grficki cip je verovatno bolji ali koristi sistemsku memoriju. Klok procesora sam podigao 50% bez ikakvih zavrzlama i pritom se nista ne greje iako je cipset pokriven jako bednim pasivnim hladnjakom.Moze i vise ali tu bi trebala bolja memorija od najjeftinije koju sam stavio ili malo podesavanja. Sve u svemu jako sam zadovoljan kad se uzme u obzir cena i sta se sve dobija (minus je samo manji broj pci slotova). Jedino ne mogu znati kako ce se ponasati posle duze eksploatacije. NF 410 je jedna od verzija nf 4 cipseta - podrska za pci-e, sata 2 itd.Memorijski kontroler je u procesoru pa cipset nema mnogo veze sa performansama.

Poslednja izmena:
Sto se grafike tice:

3dmark03 1054
3dmark05 562

sa sempron 2800 .... sve default...

Ipak se ne ponasa najbolje sa 2 dvostrana modula od 512 mb prilikom oc-a. Mada pitanje je kako se i druge ploce nose sa 4 memorijske banke.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno