Šta je novo?

Hardver Asrock ili Gigabyte - ploča za Ryzen 5 7500F

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

cile011

Cenjen
Učlanjen(a)
06.04.2012
Poena
155
Sklapam konfu posle mnogo godina stara me verno sluzila l,ali je za praistoriju.
Nabavio sam Amd 7500f
Ostalo mi je nedoumica za plocu.
Da li je bolje uzeti Asrock b650 Steel legend wifi ili Gigabyte x670 gamingx
ax v2?
Da li i jedna od ove dve ploce podrzava pci5.0 za nove Gpu ove.
Kuciste imam napajanje imam kuler imam gpu imam.Memoriju planiram 2x16 gb Kingston ddr5 6000cl30.

Poslednja izmena:
Nisu direktno uporedive te 2 ploče. U principu, taj 7500F može komotno i na naj jeftinije A620 ploče ali ne mnogo jači procesori. Mane A620 ploča su relativno slabi VRM i malo druge opreme. PCI5.0 za nove Gpu-ove ti neće trebati još godinama. A620 ploče ne zaostaju mnogo za B650 kao što je bio slučaj sa A320/520 a za par/nekoliko godina biće i novih ploča, čipsetova i procesora, ko zna šta će da iskrsne i kakve cene.
Sada gledaj samo cene i opremu koja ti je potrebna (slotovi PCIe, memoriju, USB, zvuk itd.) performance su u 99% rangu, A620 sve do x870.

Kod Gigabajta vodi računa na revizije. Nekada možeš da prođeš super, a nekada mogu baš da te us:::. Iz tog razloga ih ne volim. Steel legend je standardno dobra. Proveri samo šta ti od konektora treba.

Nisu direktno uporedive te 2 ploče. U principu, taj 7500F može komotno i na naj jeftinije A620 ploče
Mike, bez neke lose namere ali sam primetio da vec neko vreme tako pises a upada mi u oci. 😅
Superlativ se pise spojeno, znaci naj+pridev (ali spojeno naravno).

Poslednja izmena:
Sklapam konfu posle mnogo godina stara me verno sluzila l,ali je za praistoriju.
Nabavio sam Amd 7500f
Ostalo mi je nedoumica za plocu.
Da li je bolje uzeti Asrock b650 Steel legend wifi ili Gigabyte x670 gamingx
ax v2?
Da li i jedna od ove dve ploce podrzava pci5.0 za nove Gpu ove.
Kuciste imam napajanje imam kuler imam gpu imam.Memoriju planiram 2x16 gb Kingston ddr5 6000cl30.
Mislim da je trenutno najisplativija ploča B650 AsRock LiveMixer ( meni subjektivno i baš lepa), pre nje B650m Pro Rs i HDV. Ispod ili iznad toga ti nije potrebno da gledaš.

Najisplativija memorija je Gskill 32GB Kit CL30 6000mhz sa low profile hladnjacima, za 105e od mađara.

Nisam imao ovakav neizdrz od prve konfe 🤣.Sto se tice igara tu se slabije gejmujem, al ima da stavim Kantericu da evociram uspomene.Mozda jos neku voznju.
Ja bih Steel Legend, odlična za te pare.
VRM jeste veliki overkill za R7500 ali ako ti odgovara resto, planiraš apgrejd i nije ti žao para...
Cudi su napravili Asrock.Oni i Thermalright come back su mi pobeda 🎉

Kompa je sklopljena izgleda sto bi rekli brutality u mortal kombatu.Prvenstveno vizuelno, jer video sam otvoreno kuciste poceh i ja ko klinci da se lozim na led da sljasti moracu da plexiram bocnu stranu haf u 🤣.Obzirom da putujem na odmor a komp mi je kod ortaka javicu vam prve impresije uskoro,🤸

Kompa je sklopljena izgleda sto bi rekli brutality u mortal kombatu.Prvenstveno vizuelno, jer video sam otvoreno kuciste poceh i ja ko klinci da se lozim na led da sljasti moracu da plexiram bocnu stranu haf u 🤣.Obzirom da putujem na odmor a komp mi je kod ortaka javicu vam prve impresije uskoro,🤸
Кад стижеш са одмора ?

Cao svima,

Nisam bio alktivam.Hvala svima na preporuci.Prezadovoljan sistemom.Temp i idle u 37 stepeni sve top.Stavio 11 najnoviju pro odlicno sve radi preporuka svima.Ploca zver
Am5 kida sto se mene tice
Jos sam uzeo monitor ips poleteo sam u budicnost

Nazad
Vrh Dno