Šta je novo?

Aspi 4.72

Super info & brza reakcija,
thnx Alexandar!

Previous versions of aspi32.sys for Windows 2000 and XP may not return the proper Maximum Number of Targets (HA_MaxTargets) in reponse to Host Adapter Inquiry (HA_INQUIRY). This has been corrected.

DS9 je napisao(la):
Previous versions of aspi32.sys for Windows 2000 and XP may not return the proper Maximum Number of Targets (HA_MaxTargets) in reponse to Host Adapter Inquiry (HA_INQUIRY). This has been corrected.

Jok, ovo se odnosilo na 4.70 (posle cega je ovo ispravljeno u 4.71).

DS9 je napisao(la):

Vot d fak iz dis??? Posto nemam pojma sta to u stvari znaci, moze li neko da objasni ukratko...

Matthias je napisao(la):
Jok, ovo se odnosilo na 4.70 (posle cega je ovo ispravljeno u 4.71).

U pravu si Matthias, medjutim imao sam na umu sa je ZoNi postavio pitanje u odnosu na razliku sa 4.60.
Inace,nakon instalacije ovih najnovijih, kada se pogledaju properties od fajlova, kao da nema nikakve razlike u odnosu na prethodne osim u datumu kreiranja (sto je logicno). Ni na adaptecovom sajtu se ne moze naici na informaciju kakva je razlika izmedju ovih 4.72 i npr. 4.71. Izgleda da se svi oni vode kao v4.70.

ZoNi,
ni ja ne znam na sta se tacno odnosi HA_MaxTargets , al ` predpostavljam da bi to moglo da dovede u pitanje korektan rad za po neki uredjaj (kako su naznacili pod w2k i winXP) koji zahteva ASPI layer za rad.
U svakom slucaju, koga ne boli glava i sve mu dobro radi sa 4.60, nema razloga za upgrade.
Ja licno volim da imam najnovije drajvere, zato sto se tako subjektivno sigurnije osecam (iako realno za time cesto nema mnogo potrebe, kod mene)

Sigurno,
i ovde mnogi preporucuju (i koriste) 4.60; neki su imali problema sa 4.70 i pojedinim programima. Ako.. Ja nemam problema sa rezacem i sa programima za njega, sve reze ok i sa ovim poslednjim drajverima.

Koje je objasnjenje (prema tom casopisu, zasto je ASPI 4.70 bolji izbor u odnosu na v4.7x

BTW, ne citam racunarske casopise (sve sto me interesuje da bih kupio casopis, ima (za mene) i na Mrezi)

DS9 je napisao(la):
Sigurno,
i ovde mnogi preporucuju (i koriste) 4.60;
Koje je objasnjenje (prema tom casopisu, zasto je ASPI 4.70 bolji izbor u odnosu na v4.7x

BTW, ne citam racunarske casopise (sve sto me interesuje da bih kupio casopis, ima (za mene) i na Mrezi)

ne secam se bas sta su rekli da je prednost - valjda nekompatibilnost verzije 4.70 i brojni bugovi (i to pisu u casopisu BUG 😀 )... [pretpostavljam da si mislio na 4.60 tamo gde si napisao 4.70]

kad vec ne kupujes casopise, da li mozda primas MikroVesti? Odlicne su, svakog dana posalju po 5-6 najvaznijih IT vesti za taj dan... Uostalom, vidi na www.mikro.co.yu

nego, video sam da si od negde skidao ACDSee 5 PP. Dajmi link i reci mi koje su prednosti u odnosu na 4? (moze i na PM, da ne rasplinemo raspravu o ASPIju)

:wave;

Znam da su ovde ljudi prijavljivali probleme sa 4.70. Medjutim ako se dobro secam relativno brzo je izbacena verzija 4.70a. Problem u pracenju verzija je napravio adaptec, posto ne daje nesto kao "aspi version history". Doduse, ionako kazu da ne daju nikakav support za ovaj sw.

Dakle, bas sam mislio onako kako sam napisao. Ja sam novije aspi instalirao na 4 racunara koji imaju razlicite windowse i rezace, i ni sa jednim nisam imao problem. Instaliram rezac, zatim aspi, zatim easycd creator basic (sa svim patchevima), i nero 5.5.9.14 na kraju. Onima kojima sam to radio, nije bilo potrebno nista vise. Radi.

Nazad
Vrh Dno