Šta je novo?

Aspect ratio na stream-ovima npr RTS stream evropskog prvenstva

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne uspevam da nadjem podesenje da se slika koje je namenjena za 16:9 tako i prikazuje umesto sto je defaultno prikazuje u 4:3 i tako zestoko izoblicuje. Primeri bi bili RTS free stream utakmica sa EU i recimo MTS klik sport (koji se placa 50din po prenosu). Zna li ko jel uopste moguce razvuci sliku na ceo 16:9 TV i tako dobiti normalnu sliku?

Na TV-u bi trebalo da imaš opciju da promeniš aspect ratio ako već ne može na samom strimu. Kod mene na Panasonic plazmi je 4:3 Full opcija koja to rešava.

Opcije na TV-u malo poprave situaciju ali ni blizu 16:9 korektnog prikaza.

U čemu je problem? Ako je strim slika koja je u suštini 16:9 a zbijena je na 4:3, jedino rešenje je da se razvuče ponovo na 16:9. Kako to kod tebe malo popravi a ne skroz? :D

Pa TV ima opcije: 4:3, 16:9, zoom, neki smart fit i to je to. Na taj smart fit malko nesto razvuce ali i dalje i sa leve i sa desne strane postoje zestoke crne povrsine a igraci su izobliceni do neprepoznatljivosti.

Ista je situacija sa RTS2 kada tamo originalni 16:9 nabiju u 4:3 i to ne lici ni na sta, ali SBB receiver ima opciju Stretch bas za ovu kombinaciju tako da na TV nista ne treba menjati.

Poslednja izmena:
Aha, onda manjka na TV-u baš ta opcija koja ti treba. Za ove konkretne strimove koje si naveo verovatno ne može u samom strimu da se promeni jer idu preko plug ina u browseru a ne u programu za video? U VLC-u može lepo da se namesti.

Klik sport je plugin u browseru a RTS otvara windows media player.

Sad sam probao rts, može da se pusti u VLC pa onda video/aspect ratio pa podesi.

Kako ga nateras da otvori u VLCu (trenutno sam na poslu gde nista od toga ne mogu da probam)?

mms://rts.videostreaming.rs/rts Ovaj link u open network stream. Ništa posebno, samo treba da se sačeka malo dok krene.

Hvala.
Za Klik Sport imas li kakvih ideja?

Nisam ga koristio ali mi se čini da on radi na principu telekomovog webtv-a. Ako je tako mislim da tu ne može ništa da se uradi.

A zasto preko neta uopste gledati kod kuce?

Jer nemam Arenu.

Aha, vidim u vecini teme se pominje rts pa mi skroz nelogicno.

Naveo sam oba primera gde je isti problem postojao nadajuci se da je vise ljudi probalo rts zbog prvenstva a da mzoe isto resenje da se primeni.
Mene realno 'boli' klik sport jer nemam Arenu...

Nazad
Vrh Dno