Šta je novo?

Asp

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Ima li XP (tj. njegov Explorer) podrsku za ASP skriptove. Kada u HTML ukljucim bilo kakav skript, on biva ignorisan od strane citaca.

vrlo cudno pitanje, ali da ti odgovorim.

asp stranice, su server side, i kao takve, ne zahtevaju nikakvu "podrshku" od strane browsera, jer server "renda" asp stranice, i kao rezultat shalje browseru cist html code, koji svaki browser razume.

isti slucaj je i sa svim ostalim dinamickim stranicama (perl, php, jsp, cfm ...)

tvoj problem je verovatno shto si probao da izvrshish asp stranicu izvan servera, pa si kao rezultat dobio asp source.

da bi ti ta stranica radila, morash je staviti na neki server: IIS, PWS ili apache sa instaliranim chilli asp emulatorom.

prosirimo temu?

asp stranice, su server side, i kao takve, ne zahtevaju nikakvu "podrshku" od strane browsera, jer server "renda" asp stranice, i kao rezultat shalje browseru cist html code, koji svaki browser razume.

Jasno, nego nisam bas nesto formulisao pitanje. Hteo sam da znam sta mi jos treba (ako je to moguce) da uz instaliran Microsoftov IIS (u Windowsu XP) pokrenem ASP skript koji je na istoj masini?
Naravno, ako je to moguce?

isti slucaj je i sa svim ostalim dinamickim stranicama (perl, php, jsp, cfm ...)

tvoj problem je verovatno shto si probao da izvrshish asp stranicu izvan servera, pa si kao rezultat dobio asp source.

upravo to sam dobio! :(

da bi ti ta stranica radila, morash je staviti na neki server: IIS, PWS ili apache sa instaliranim chilli asp emulatorom. [/B][/QUOTE]

Hvala na odgovoru!

Re: prosirimo temu?

dbaja je napisao(la):
Jasno, nego nisam bas nesto formulisao pitanje. Hteo sam da znam sta mi jos treba (ako je to moguce) da uz instaliran Microsoftov IIS (u Windowsu XP) pokrenem ASP skript koji je na istoj masini?
Naravno, ako je to moguce?
pa ne treba ti nishta vishe sem IIS-a.
samo stranicu stavi u wwwroot folder.

Re: Re: prosirimo temu?

zver je napisao(la):
pa ne treba ti nishta vishe sem IIS-a.
samo stranicu stavi u wwwroot folder.

Samo da dodam da se posle kopiranja stranice na server, stranica otvara preko http://localhost/imestrane.asp ili http://machinename/imestrane.asp, a ne c:\inetpub\wwwroot\imestrane.asp.

Hvala ljudi! :)

Nazad
Vrh Dno