Šta je novo?

Asp - Cgi - Php

Učlanjen(a)
30.03.2002
Poena
604
Karakteristike?
Koje su prednosti, a koje mane?
Koliko su teski za ucenje?
Na kom operativnom sistemu se sta izvrsava?

God_Of_HellFire je napisao(la):
Karakteristike?

eww.. ja zapravo nemam pojma o cemu se tu radi, ali mi beshe strashno glupavo da ama bas niko ne odgovori O🙂
ovo je moje danasnje dobro delo

God_Of_HellFire je napisao(la):
Karakteristike?

PHP ultra fast, lako se uči, velika podrška besplatan, radi na SVIM platformama
ASP zastareo(ne uključujem ovde C# i .NET), nije besplatan ni jedan dodatak, Microsoft, Win32 operativni sistemi, mada uz *****avanje može i pod Linux sistemima da radi
CGI Perl, brz, malo teži za učenje, ali mnogo više opterećuje mašinu od recimo PHP-a. Radi na svim platformama.
To bi ti bilo ukratko o tome... Moj favorit... PHP bez daljnjeg(sada uključujem ovde i .NET i C#).

Pa recimo da je PHP od svega najbolji... Jednostavno u njemu mozes da zavrsis sve, a najlaksi je za ucenje... + besplatan je + stvarno brz. Naravno u kombinaciji sa bazom podataka (mySQL) mozes bukvalno sve da zavrsis....
Ne znam sta tebi tacno treba, ali PHP ce 99% ispuniti sve tvoje zahteve.

Zanima me samo jos nesto da li mogu da u stranicu napisanu u HTML-u dodam PHP kod npr. za prikazivanje banera? (a da ne pisem celu stranu u PHP-u?!)

Jedna od lepih stvari kod PHP-a jeste da možeš kada hoćeš da uskačeš i iskačeš iz samog koda. A što se tvoje želje tiče, malo je *******o... Naime ekstenzije .php i php3 se na serverima izvršavaju kroz PHP pretprocesor, ali ako ubaciš php u .html ekstenziju, onda imaš ništa. ALI napravi HTML, ubaci PHP u njega i daj mu ekstenziju .php i ako ga server podržava sve je ok.
Ma, imaš par jako dobrih knjiga na netu za PHP, i moj savet ti je uzmi ih. Ovo što se kod nas pojavilo u papir varijanti je dreš...

Koje su konkretno te knjige na netu za PHP i gde se mogu nabaviti!
Deki

Kad smo kod kniga... kakave su ove domace o PHP-u? Vredi li koja? Video sam neku kostala je oko 40tak dm.. plava, pise PHP 🙂

Ma ja sam uzeo neku mikroknjiginu PHP vodič za programere. Od 600 strana, 300 strana je preveden PHP manual. Mislim, u redu, nešto sam i pokupio iz nje, ali koji će mi php prevedeno uputstvo?
Mislim da sam na wzor.net video neke PHP knjiške...

E yebi ga. Ja kada sam tamo skidao, bilo je ispod My Banner teksta još nešto u formatu lz:star i pošto ne znam ruski, ja to kucam za user i pass. Ali sada vidim da to više nema 🙁. Nemam pojma 😕

Nazad
Vrh Dno