Šta je novo?

Arnova 9 G2, 9.7" IPS, ginger, cortex A8

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
http://arnovatech.com/products/g2/arn_9/index.html?country=us&lang=en

http://www.engadget.com/2011/11/18/archos-debuts-arnova-9-g2-android-tablet-offers-gingerbread-on/

arnova-9-g2.jpg

Ovo ne deluje tako lose ali ako izadje uskoro. Svidja mi se odnos 4:3 i velicina ekrana.

Za 250 jura moze da se uzme jaci hardver, ali ne i IPS ekran (sto je meni bitnije od jaceg hardvera). Ako je plastika kvalitetnija nego do sada i baterija lici na nesto, moze da se pokaze kao veoma zanimljiv model. Ko je pratio moje postove do sada, zna da sam ljubitelj kvalitetnih ekrana :) Ali ICS bi mogao da pomuti mnogo sta u ovom sektoru.

Na Archosfans kazu da je Rockchip procesor u pitanju i nagadjaju da ce podrzavati ICS, ali na Archosfans precesto nagadjaju sve sto favorizuje Archos. Nemam zvanicnu informaciju, ali sam prilicno ubedjen da Archos placa Charbaxa. Cudi me da nisu prvi objavili ovu informaciju, nego su procitali na Liliputingu... Koji nije objavio da je Rockchip procesor, nema ni na zvanicnom sajtu podatka, ali verujem da na Archosfans nisu to napisali bez razloga, Charbax jeste bio u poseti fabrici, pricao, snimao, objavljivao... I odusevljavao se kao malo dete potpuno nesposobnim uredjajima.

Ono sto nikako da procitam je, kakav je ekran na Waiteq X-Pad 100. Da li i on ima IPS panel? Ako ima, ima i jaci procesor i 50 jura manju cenu. Bice zanimljivo.

ovaj tablet ne mora biti odličan ali bar donosi IPS u socijalnu klasu

IPS-zbog ovoga ne vredi dati 250 za ovo.Mislim da kod te cifre treba dodati jos 50e i kupiti nesto ozbiljnije :)

Sta ozbiljnije mozes da dobijes za 300e sa dobrim ekranom? Mozes da dobijes Archos 80 G9 tablete za te pare, za 50e vise i 10" verziju (ako mozes da dovuces iz inostranstva), ali niko mu nije hvalio ni kvalitet ni ekran (posebno na 8" modelu...). Sta ima za ove pare da zaista valja? Ako ti je bitan ekran, ja nisam nasao nista bolje. Moj tab je meni i dalje bolja prica, ali je i dosta skuplji, a realne prednosti su sto meni odgovaraju dimenzije, sto ima 3G i GPS, Gorilla Glass, 16 naspram 8GB memorije (ako ne bude na kraju samo 8GB kartica u ovoj Arnovi) i dobru podrsku za tweakovanje, kvalitet cemo tek videti (a SGT jeste jako kvalitetan). Nema IPS ekran. I kosta 100 evra vise. Sta imas na umu za 300?

Vidjao sam ovde bas na oglasima iped 1, Acer je neko ovde nudio za 280e, za mene su to bolje kupovine.Ja sam uzeo prestigio 5080 i veoma sam zadovoljan odnosom cene i kvaliteta:)

Ok, ako govorimo o polovnim uredjajima u pravu si, ali ako govorimo o novim, ti otpakovao iz kutije, ti napravio prvu ogrebotinu, onda svakako vredi ovih 250 evra.

Da, da ako je nov vredi, ali moje neko iskustvo je da ko je strpljiv moze da prati oglase i kupi uvek dobar malo koriscen uredjaj:).Ja sam sad uzeo prestigio 5080 novog po veoma povoljnoj ceni.

Posto trazim neki 9.7 uredjaj, a HP je malo teze naci ovo mi deluje kao dobra alternativa.. Jel ima neko neka iskustva??? Cena je oko 150e, da li se isplati??

Ma ne ovde, nasao sam u Francuskoj, tamo trazim tablete, prvenstveno HP touchpad, ali brzo se prodaju sa oglasa, i nikako da nadjem neki.. A ovaj mi delovao interesantno mada je ipak bolji HP tu ne price..

Pojavio se kod nas za 25K RSD, zapravo OK cena, nadam se da će se pojaviti Wayteq xTab 100 s za slične pare.
Glavna zamerka je što koliko sam video nema zvanično pristup marketu...

ali pazi to je cena u computerland-u, kad je izašla arnova 7 g2 kod njih je bila 180€ a kod ostalih 150€. oni su uvoznici ali imaju najveće cene uvek

Dakle najbolji su imaju najveću maržu hahah
Koliko li saao navuku korisnika na ovo

Pa i poenta je da oni kao uvoznici najviše naplaćuju proizvod, kada bi bili najjeftiniji onda bi pobili svu konkurenciju na tržištu.

Ovako te nateraju da kupiš u manjoj radnji i svi su na dobitku.

...preko tudjeg džepa ne boli.

Nazad
Vrh Dno