Šta je novo?

Armory crate alternativa

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Posle najnovijeg apdejta ovo Asusovo đu.re ponovo ne radi.
Koristim ga samo za RGB i posle apdejta je za tu svrhu neupotrebljiv jer svetli samo memorija (i to nekom random bojim ne zadatom) a ostale RGB uređaje više ne prepoznaje...

Pošto se ovo već dešavalo interesuje me da li postoji alternativni softver za Asus ploče treba samo da mi baca neki najednostavniji RGB i ništa više.

Ako nema, da li ima neka lite verzija samo sa RGB komponentom (manja šansa da nešto program zabrlja).

Takođe me interesuje ako rešim da trajno deinstaliram ovog nečastivog šta trebam pobrisati jer osim Armory crate ima i Asus motherboard i još tri-četiri asus progrma sve iste ikonice kao crate.

Win 10 orginal je OS koji koristim.

Probaj Aura creator mada spojili su je sa Armory Crate.

Hoce da pobrljavi i kod mene, reinstaliraj ga ako ne pomogne Aura

Probaj Aura creator mada spojili su je sa Armory Crate.

Hoce da pobrljavi i kod mene, reinstaliraj ga ako ne pomogne Aura

Šta smem da pobrišem?
Samo Armory crate ili sva ta s.anja koja je instalirao i koja imaju istu ikonicu.

Mogu poslati sliku da se vidi koja su...

1664017196721.png

Armory Crate iz add/remove programs ili cime god brises, moraces da ponovo definises boje ali mora tako. Meni je GPU zaglavio u nekoj random boji i morao sam da reinstaliram sve.

Većina je grozna nažalost. Ponekad se plašim da ih instaliram jer mogu da krenu da random baguju (MSI i Asus posebno sa mrežom).

Imaš i OpenGPU sa kojim za sada nisam imao neke konkretne probleme (osim da nije radio na par ploča).

GUI je malo out-of-the-date, ali funkcionalnost je tu.

Većina je grozna nažalost. Ponekad se plašim da ih instaliram jer mogu da krenu da random baguju (MSI i Asus posebno sa mrežom).

Imaš i OpenGPU sa kojim za sada nisam imao neke konkretne probleme (osim da nije radio na par ploča).

GUI je malo out-of-the-date, ali funkcionalnost je tu.
Hvala, proradio ovaj AC monstrum pa me mrzi da čačkam.

Probao sam malo ovaj OpenRGB i nisam siguran da znam da podesim onaj deo gde moraš da opredeliš koliko tačaka osvetljenja imaš po RGB komponenti.
Dobra stvar je što prepoznaje sve komponente i uređaje (čak i džojped uključen u USB PC-a pa i tu možeš zadati da svetli bojom koju ti hoćeš), a loša što ga nisam detaljno probao jer za one RGB komponente koje već kontroliše AC, Open ne može da preuzme primat i nabaci boju "preko" boje koju je odredio AC, što znači da bi morao anistalirati AC, pa probati da li Open uopšte radi ili ne.
To i nije neki problem ali se ne zna da li će Open uopšte raditi, niti da li će raditi AC kad ga ponovo instaliram ako Open ne radi. :)

***, možda ću se preko vikenda zezati sa ovim...
Ima i signal RGB
Ovaj signal mi deluje već bloatware od AC. :eek:

Kod Gigabyte koji je krš od softvera mi je pamtio ono što postavim od podešavanja, pa kada butujem na Linux podešavanja ostanu ista. Na Asusu sada on ne upamti, nego stavi defaultni program za RGB, a to je da menja sve boje redom. Ima li opcija da se zapamti nekako i da stalno bude profil koji sam podesio na Windowsu, a bez da butujem u Windows?

Signal RGB je u principu open RGB i on se jedini održava redovno koliko ja znam...pošto se i plaća ako hoćeš neke napredne funkcije.

Pozdrav. Kako da sinhronizujem rgb kulere iz kucista na plocu asus b550m-a prime pa da mogu preko aura synca da menjam boju? Oni su povezani preko razdelnika, pa struju dobijaju na sata kabl. Na ploci imam na mislim 3 mesta 12v sa 4 iglice.

Nazad
Vrh Dno