Šta je novo?

ARMA Reforger

Mau53r

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
320
ARMA Reforger koristi novi Enfusion engine koji će se testirati kroz ovu igru a služit će kao prelaz na ARMA 4.
Već je dostupna za PC i Xbox Series.
U igri je otok Everon (Cold War Assault) 51 km2, ameri vs sovjeti.

Ima dosta klipova jer se već igra.

Igrao oko sat vremena. Gomila sitnih poboljšanja i novina, ali i dalje taj isti ARMA/OF osećaj. Animacije su najupdljivije na prvu, kao i mogućnost pentranja i preskakanja visokih prepreka. U poređenju sa ARMA 3 izgleda bolje i čini mi se da radi bolje na mojoj mašini. Kotrljanje po zemlji je izbačeno ili nisam provalio kako? :)

Mislim da trenutno ARMA-i pometnju pravi Hell let Loose. Sta god da vidim u Reforger kontam, dosta je to bolje odradjeno i vec je finalizirano u HLL.

Jeduno su sa HLL problem borbe koje traju satima. Have no time for that.

Sto se tice Arme Reforger, u poredjenju sa Armom 3 ili ranijim igrama, content je manji i ima samo dve oficijalne mape. Jednostavno ako neko voli da menja mape, da ima tonu oruzja i vozila na raspolaganju, brzo ce mu dosaditi. Sto se tice gameplaya, po meni je tu negde, u nekim momentima je bolje, u nekim slabije. Animacije su kud i kamo bolje , naravno. Grafika je toliko bolja u odnosu na Armu 3 da mi jednostavno mrsko da se vratim nazad. Vizuelno je jednostavno mnogo bolja. Oficijalni serveri imaju problem, desava se da "padaju" nakon sto se napune (ne svi). Arma 3 je bila CPU zahtevna i to nerealno,, ovde to nije slucaj. Voznja automobila i kamiona ume da bude frustrirajuca zbog laga koji se pojavljuje kad vozite, dok setate nema ga (netcode ili sta li je, ne razumem se). Bitke traju nekada i satima, u zavisnosti koliko su timovi organizovani. Gradjenje baza (doduse nista spektakularno ali postoji) je deo igre. Modova ima, ono sto mene nervira je da su uglavnom fokusirani na pogresno vreme a time mislim da ubacuju oruzje, opremu i vozila iz sadasnjosti a ne iz vremena u kom je smestena igra. Meni to licno ne pase, mada ukusi su razliciti.
Do skoro je bila dostupna samo za PC i Xbox,, od pre neki dan i PS igraci mogu da je igraju. Moze crossplay a moze i samo PC ali malo je takvih servera.
Uglavnom, igra je napravljena kao test poligon za Armu 4 i za sada ima dobar potencijal. Sto se mene tice, ma koliko Arma 3 bila bogatija contentom, ne bih se vratio nazad. Jednostavno, zanimljiva je i "drzi" me evo vec god. dana sto na Xbox sto na PC.

Nazad
Vrh Dno