Šta je novo?

Arctic-Cooling ATI Silencer 3

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Najzad mi je stigao pomenuti cooler za moju 9800-tku, pa rek'o da iznesem utiske.

1. Da je tih, tih je. :D
2. Sto se tice montaze, prava pesma u odnosu na Coolermaster CoolViva-u.
3. Ono najbitnije, hladjenje:), je OK, ali ipak za 4-5C slabije u odnosu na CoolViva hladnjak i budzologiju :) sa 3 ventilatora (2 9-tke bocno i 8-ica od ispod) koju sam napravio.
4. Ono sto potvrdjuje moje sumnje od ranije, a sto mi idalje deluje u najmanju ruku cudno, je da su mi overklok rezultati sa ovim kulerom iako na pomenutih 4-5C vecoj temperaturi isti ili mozda cak i malo bolji nego ranije sa CoolViva-om.

Da dodam jos jednu stavku:

5. Temperatura procesora i sistema je pala za otprilike 5C, iako u obe kombinacije bar 2 fana uduvavaju + 2 izduvavaju vazduh iz kucista.

3 ventilatora?! meni je sa zalmanom duvao samo jedan 92mm na 7v i karta je bila hladna...

Hladno telo kulera nije neki pokazatelj, a i kod tebe bese 9700-tka? Ona ipak disipira manje toplote. Inace, ta 8-ica od ispod skida tempu za samo 1C.

p.s. Na ovoj drugoj masini temperatura sa ATI Silencerom ide i do 66C, dok mi sa Coolviva-om i tim fanovima nije nikada, ni u vrucoj sobi, otisla iznad 60C. Zato mi je extra zanimljiv isti stabilan clock. Sa Coolviva-om na 65C (simulirani uslovi, skinuo sam fanove) Doom3 mi je snezio k'o blesav na XT taktu, dok sa Silencerom nema ni traga od artefakata???

Nazad
Vrh Dno