Šta je novo?

Archos 7cHT, 70IT, 101

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
Pojavili su se napokon i kod nas, nakon dužeg čekanja i to sa prilično lepim cenama.
Pogotovo 7C Home Tablet koji donosi capacitive ekran za nešto preko 14k. Mene lično zanima da li je to ona matora verzija sa Androidom 1.5 koji je i na sajtu Archosa predstavljen ili je to nova verzija sa RK2918 procesorom na 1.2GHz i gingerom.
Taj novi model je inače i najavljen kao neka low budget varijanta ali sa pristojnim specifikacijama.
kao na ovom klipu
[YOUTUBE]w73EZOoPv1k[/YOUTUBE]

Takođe pored ovih starijih modela stigla su i dva iz Arnova 10 serije koji su prilično jeftini, a 10B model ima capacitive ekran. Međutim imaju Eclair i ,nećete verovati, RK2818 procesor koji radi na 311 MHz :D

Poslednja izmena:
Sto se tice 7c 99% je stara verzija tako da :S::smash:

i ja kontam da je stara verzija nekih 99,99% ali ima čak 0,01% šanse da nije :D
poslao sam im pitanje da provere šta piše na kutiji pa da mi jave pa nadam se da me neće slagati, dosad nisu

P.S
Upravo stigao odgovor, prva verzija ali sa 2.1. na fudzilli takođe gomila različitih specifikacija a cene vrlo slične

Prilozi

• image001.png
    image001.png
    74.9 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Ja se davno lomim sta da uzmem (od jeftinih tableta) al bice da je najbolje da se saceka jedno par meseci dok dodju ovi novi archosi i ostali trebalo bi da bude bolja ponuda, sad je glupo uzimati android 2.1 256mb 600mhz to je prevazidjeno. Ovaj novi 7c je dosta skuplji od 140 evara tako da je ovaj garant stara verzija, nije lose sto se povecala ponuda ali...

P.S
Upravo stigao odgovor, prva verzija ali sa 2.1. na fudzilli takođe gomila različitih specifikacija a cene vrlo slične

Bas kao sto smo i predpostavili :S: jedini + u odnosu na prestigio kapacitivni ekran ostalo sve isto.

Zanimljivo mi je i ono što piše za procesor (ARM9) da radi na 660MHz, to isto piše i za one Arnova 10 i 10B a na na nekom Archos forumu kažu da rade na 311.29MHz. Takođe nigde ne mogu da nađem review za taj matori 7c HT, sve je za ovaj novi.

To sto pise na 311 to je verovatno trenutno radio jer je oborio clock pa oni tako i napisali xD , trazio sam i ja za stari 7c nigde nista. Bez obzira mislim da je procesor usko grlo ovih uredjaja , ok za enty level u smislu surf mp3 divx.. za flash, hd video, igre i sl zahtevne aplikacije mrka kapa na ovim uredjajima :S.

I ja smatram da je ovo za frekvenciju cpu greska, pa to je malo i za telefone.
Inace arnova tableti su se pojavili i kod nas za sada koliko sam ja video samo u internet sopovima.
Arnova 10 (rezistivni ekran) je 17000, 10b (kapacitivni) je 19000. Samo sto i na tom nasem sajtu nema specifikacije za proc.

ima i kod njih (arnova) varijanta sa RK2818, tim sporim, i RK2918 tim na 1.2GHz. samo što su kod nas naravno ovi sporiji

Apropo Archosa 70 IT 8GB, isto se odnosi na Prestigio 7070c, izguglajte white screen of death.

Počelo je da mi se pojavljuče iz čista mira, primerak star oko 5 nedelja. Kad hoću da ga probudim iz stabyea dobijam beli ekran i jedino što mogu da uradim je da resetujem uređaj. Vraćanje na fabričke vrednosti nije pomoglo, a uvek je bio na stock ROMu. Javlja se ljudima sa različitom verzijom firmwarea i bez nekog pravila tako da nije sigurno da li je problem softverske ili hardverske prirode. U svakom slučaju veliko razočarenje.

eh taman kad sam počeo da razmišljam ponovo o tabletu i to baš o 7o IT modelu :D

Neko sa foruma se vec zalio na to na prestigio modelu.
Na 101 se ne javlja?

Kad sam vec tu, zna li se koliko 101 ima rama, na sajtu ne pise.

Na 101 se ne javlja?

Trebalo bi da su 70 i 101 po konfiguraciji identični tako da sam prilično siguran da ima 256MB.

Na 101 se ne javlja?

Izgleda samo 256 kao i prestigio 7100, mislim da je besmisleno davati 240evra za 101 kad za 30 evra vise imas ViewPad10S sa tegra250 koji je mnogo bolja kupovina.

Izgleda samo 256 kao i prestigio 7100, mislim da je besmisleno davati 240evra za 101 kad za 30 evra vise imas ViewPad10S sa tegra250 koji je mnogo bolja kupovina.

Viewpad je i mnogo tezi, stvar je izbora. Ipak, sto se mene tice, moracu da se slozim...

za 240€ jeste besmisleno stvarno pored tegre za malo više. ja lično ne planiram više od 180€ da dam za bilo kakav, zato sam i gledao onaj 7c model ali eto ispade lošija verzija ***.

Nazad
Vrh Dno