Sutra mi stiže još jedan disk pa pravim RAID0 radi brzine, što da ne. Usput sam hteo da se rešim Slackwarea i isprobam Arch, jer me mnogi nagovaraju, a argumenti su im ispravni. Google je uradio svoj posao i dao mi 3 linka, ovaj , ovaj i ovaj. Prvi link je oficijelni, pa bih da mu "verujem" najviše, ali i drugi je takođe oficijelni, ali uključuje i LVM. Treći je pak najkraći način, i rekao bih najlakši, jer za svaku komandu znam šta radi i kako se ponaša.
Kasnije bih na tom RAID nizu pravio 2, eventualno 3 particije ( /, /home i možda jednu za Windows, ne treba mi swap ). Nisam napomenuo da je nVidija čipset na ploči, ali ne znam čiji RAID kontroler su ubacili...
Da li se iko od vas susretao sa ovim stvarima, i ako jeste, kako je uspeo? Stvarno bih da pređem na Arch, i uposlim ovaj RAID kontroler na ploči.
Kasnije bih na tom RAID nizu pravio 2, eventualno 3 particije ( /, /home i možda jednu za Windows, ne treba mi swap ). Nisam napomenuo da je nVidija čipset na ploči, ali ne znam čiji RAID kontroler su ubacili...
Da li se iko od vas susretao sa ovim stvarima, i ako jeste, kako je uspeo? Stvarno bih da pređem na Arch, i uposlim ovaj RAID kontroler na ploči.