Šta je novo?

Arcanum & ATI

damirbaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.01.2004
Poena
349
Imam problema sa jednim starijim RPG-om Arcanum.
Naime posle instalacije kad startujem igru u meniju kada pomerim kursor,pocinje da ostavlja tragove tj. trails koji ne nestaju pa moram na slepo
da udjem u igru,a i kad udjem opet isti problem sa kursorom tako da ne mogu da igram.
Imam Win XP i znam da nije do njega,graficka je ATI Radeon 9800 PRO + najnovije drajvere i tu je najverovatnije problem (imajuci u vidu nasiroko poznatu nekopatibilnost Radeona sa nekim igrama,pogotovo starijim).
Za Arcanum takodje imam i zadnji patch koji takodje nije resio problem.

Ono sto me zanima je to da li nekome radi Arcanum na Radeonu i da li postoji resenje za ovaj problem?

Sad cu ti reci..........(dramska pauza dok isprobavam ;) )......

Evo, katalisti 4.4, Radeon 9700 Pro, sve radi lepo.

P.S. batali te zadnje drajvere, uvek im se potkrade neka glupost. 4.4 rulz !

P.P.S. svaka cast na izboru igre, to je ono pravo ! :)

Pozdrav

Najcudnije je to sto sam ja upravo imao 4.4 drajvere kad sam probao igru i bio je isti problem,pa sam tek onda instalirao najnovije i problem je ostao.
Da nije do Win XP-a?
Nemam SP1 niti sve update-ove...

BTW jer nije problem da igru odmah posle instalacije patchujem sa zadnjim patchom ili moram jedan po jedan...

zadnji patch obicno (osim ako drugacije ne pise na sajtu) obuhvata i sve prethodne.

Patch instaliras samo zadnji.

E sad ima jedna kvaka. Ja nemam pecovanu igru a imam instaliran Sp2, s'tim sto mi je sve lepo radilo i sa Sp1.

To mi lici na neku kvaku tipa hardware cursor ili nesto slicno...

Resio sam problem.........hell yeeeeeeeeeeah
Nisu bili u pitanju ni drajveri ni Win XP niti nesto tipa hardware cursor, vec verovali
ili ne to sto su mi podesavanja za graficku bila na quality pa kad sam vratio na
default Arcanum je normalno proradio.
@OptiPlex koja su tebi podesavanja za Radeona - perfomance ili default ili quality ?

Po difoltu - quality :)
Naravno, ako mislis na ona setovanja u drajverima.

da,da na setovanja u drajverima mislim...........nista samo proveravam :)

Vrh Dno