Šta je novo?

Apple tv3 ili tv2

hunder

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
465
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim uredjajem i jel postoji jailbreak za njega.Planiram da uzmem jedan ali se dvoumim izmedju njega i njegovog starijeg brata koji je vec uveliko razbijen.Namena iskljucivo strimovanje kroz mrezu mkv i ostali multimedijalni sadrzaj koji nije podrzan od strane apple.

Poslednja izmena:
I kako da znam koji je software na zapakovanom uredjaju :( i je skupo da platim 100e nov ili da jurim polovan

zadnji Jailbreak je 4.4.4....imam ja....mislim da nema sanse da saznas koji je fw u njemu,dok se ne nakaci na Tv,i pogleda...i nikako sa sistemom Os 5....nema jos Jailbreka.....ovo vazi i za Atv2..i Atv3....naravno,sve ovo vazi ,ako ti je bitan XBMC....a trebalo bi da bude bitan:)

Apple TV 2

Radice ti jailbreak i na 4.4.4 softveru. Jedino nece na 5.0 mada i za njega spremaju jailbreak. XBMC/ATV2 gura skoro sve, preporuka da kablom vezes atv2 na mrezu jer kroz wireless HD materijal nece proci. Nove tesko da ces naci, osim preko oglasa.
I kada uradis jailbreak, edituj hosts file i zabrani mu dalji update (ili preko nito-a instaliraj patch koji to isto radi).
Poz

nekad je u Nito Tv,bila posebna stavka ,da se iskljuci auto update....sad kad se uradi Jailbreak,to je automatski podeseno...:)

Dobijam za dva dana atv2 samo jailbrekovan bez nitro tv i ostalih programa sta mi je dalje ciniti kako da instaliram xbmc i ostale programcice

Nije NitroTv,nego NitoTV..:)....
posto vidim da imas Windows,moras da nadjes program aTVFlash(Black)za Windows.....njega ubacis u komp...i preko mreze direktno instaliras na Atv2...posle toga u Atv2 dobijas novu stavku u meniju,zove se Maintenance.....kad udjes u to...imas odatle da instaliras i Nito TV,i XBMC..i Plex...i Surf....itd....
ja sam tako radio na Mac-u....ima neka fora i preko terminala,ali nisam to radio.....ali evo ti link,cak deluje da nije neki problem....samo sto u ovom slucaju,dobijas samo XBMC...bez ostalih programa.....a sa Nito TV dobijas dosta toga....recimo opciju da uparis bluetooth tastaturu sa AppleTv2....ili opciju da upravljas AppleTv2 sa iPhonom.....
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Install_XBMC_on_Apple_TV_2

imam neku verziju aTV Flash (black) 1.4 jel to zadnja verzija.

Ako planiraš da strimuješ mkv materijal slobodno uzmi apple tv2 i instaliraj xmbc (http://xbmc.org/), sve će da ti radi kao sat.
Čak ćeš moći da strimuješ i 1080i/p, pošto tv2 to hardverski može da gura.
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_Features_and_Supported_Formats/Codecs
Jedino što moraš da uzmeš tv2 sa ne višom verzijom softvera od 4.3.3, jailbreakovanog.

zar nismo ustanovili u temi "pitanja u vezi apple tv", da ovo nije moguce? da je 720p max

ovako kaze Moderator foruma aTVFlash....Both aTV Flash (black) and nitoTV will disable updates by default...
http://forum.firecore.com/topic/6902
a neko pominje i ovo ispod,mada sam ja poverovao Moderatoru...
just run terminal, ssh into the atv2.

run "apt-get install nano" to install nano, text editor

then run "nano /etc/hosts" to open hosts file

c/p the 4 lines to the end of hosts file

hit ctrl + x and answer "y" to save the file

reboot, tethered as there is no other way

dodajes ove linije :

127.0.0.1 appldnld.apple.com
127.0.0.1 mesu.apple.com
127.0.0.1 appldnld.apple.com.edgesuite.net
127.0.0.1 itunes.apple.com.edgesuite.net

Pa jesi li ti ovo radio ili si samo intalirao NitoTV.I jel se update vrsi samo preko itunes ili moze sam preko mreze.Posto nisam ni nameravao da koristim itunes
ovako kaze Moderator foruma aTVFlash....Both aTV Flash (black) and nitoTV will disable updates by default...
http://forum.firecore.com/topic/6902
a neko pominje i ovo ispod,mada sam ja poverovao Moderatoru...
just run terminal, ssh into the atv2.

run "apt-get install nano" to install nano, text editor

then run "nano /etc/hosts" to open hosts file

c/p the 4 lines to the end of hosts file

hit ctrl + x and answer "y" to save the file

reboot, tethered as there is no other way

dodajes ove linije :

127.0.0.1 appldnld.apple.com
127.0.0.1 mesu.apple.com
127.0.0.1 appldnld.apple.com.edgesuite.net
127.0.0.1 itunes.apple.com.edgesuite.net

Slobodno radi šta je napisano (ja sam skoro instalirao sve to), update se ne vrši automatski nikada već postoji stavka u meniju Update SW (kroz mrežu) ili tako nešto. Pre bilo kakve izmene mora da klikneš na YES.

zar nismo ustanovili u temi "pitanja u vezi apple tv", da ovo nije moguce? da je 720p max
Malo detaljnije sam pročitao sve vezano za xbmc i 1080.
Izgleda da stvarno ne pušta 1080, već radi obara rezoluciju na 720p, što mi je prosto neverovatno, ali izgleda da je tako.
Izvinjavam se na lošoj informaciji.

stigla masina ali malo sam se razocarao sa xbmc playerom koji nema ono naj bitnije a to je ubacivanje titlova sa neta i uopste biranje vec postojeceg.Daljinski nisu mogli da stave siromasniji.napred nazad cak je i srednji taster play pause.Jel moze ovo da se podesi drugacije.I kako da sad ubacim filmove preko mreze.Molim vas za pomoc

Pronasao sve radi kao na kompu ali imam probleme sa nekim 1080p filmovima.Krene da reprodukuje i puf pukne program.Koji upnp server koristite kako bi pristupili bas svakom folderu na hdd

ima titlove sa neta,ima za lokalne titlove....Ima Sve....:)a daljinski je ono sto me posebno odusevljava.....:)....mreza radi savrseno,sa bilo kojim formatom....Nas mreza,Samba...addonsi..Navi-X....IceFilms...Live Tv..Super Tv.....
polako bre,nemoj odma da padas u ocaj....XBMC svaki put,nesto novo izbaci..prati malo njihov forum....xbmc.org
da bi pristupio svakom folderu sa kompa..ne treba ti UPNP....podesi na kompu koje foldere zelis da sharujes..i lako ces ih naci u XBMC....koristi SMB (Samba protokol)idu i titlovi sa filmom....savrseno radi....

Poslednja izmena:
Koliko cesto vam puca xbmc i zbog cega.Kod mene osim nekih 1080p filmova puca i prilikom ucitavanja subtitla kroz smb mrezu.ne bas cesto :) ali 1 u 3 pokusaja.I zna jako da nervira posto sam ga zbog toga i uzeo.

meni nikad ne puca u takvim slucajevima....desi se ponekad neki addons da zabaguje....nista vise od toga...imam svuda Eden 11 XBMC

Pa imam i ja zadnji xbmc i 4.4.4 jailbreak tj. kakog sam ga dobio.da nije uregaj nesto ****** ili je lose uradjen jailbreak.E sad nisam siguran dal puca program ili se resetuje uredjaj.jel bi mogao ponovo da uradim jailbreak pa sve novo i sveze

A koju verziju XBMC imas instaliran na AppleTv

ok..ajd reci....el vuces sa kompa..wifi..ili si kablom na lokalnoj mrezi.....znam lika,sa drugog foruma,koga je zezao ruter...dok ga nije promenio...sad mu sve steka dobro....druga stvar...pricalo se ovde po forumu da 1080p,bash i ne ide tako lako....sad su valjda to sredili na AppelTv3....ali na njemu nema jos XBMC....
p.s. kako ti rade obicni dvd rip filmovi...znaci ne neki od po 10 gb...da li i oni seskaju....da li tebi pukne film...ili pukne XBMC?.....

Vezao sam ga kablom probacu i wifi al ne vidim zasto bi pucao kod veze.a sto se tice filmova ne puca film nego program i vrati me u osnovni meni.vidim da ima dosta ljudi po netu da pisu o pucanju xbmc

@Nisi mi odgovorio da li puca i kod obicnog filma,ili samo kad povuces 1080p???jer oni ne idu,kod appletv2...
nije to do veze....kazi mi da li imas vec ubacen NitoTV...ili aTvFlash....sa kojim imas onaj dodatak u meniju..koji se zove Maintenance,u koji kad udjes imas opciju da iz njega instaliras XBMC.....ako imas,sve to...mislim da mozes da probas,da rucno izbrises XBMC,pa da ga ponovo instaliras iz tog menija....mozda ga kolje neki addons,ili nesto slicno....jer nisam siguran da mozes da uradis svezi jailbreak,jer ce onda da te baci na iOS5,a tu za sad nema XBMC....
ja sam jednom prilikom brisao rucno...instalirao ponovo,i sve je super ispalo....vidis sliku ispod.....potrebno je da pristupis preko nekog SFTP programa AppleTv-u...i da dodjes do XBMC...i da ceo folder izbrises......restartujes AppleTV2....pa onda instaliras XBMC....ako se to resis..brises samo kompletan folder ,kao sa slike....
putanja do foldera je....
sftp://192.168.1.5/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC
kucas IP adresu AppleTv(kod tebe je druga naravno:)....za User(root)..za pass(alpine)...
33z2wpc.png

Poslednja izmena:
Aj probacu veceras ovo.Instalirao sam black tv flash al nisam siguran odakle sam instalirao xbmc.A sto se tice filmova vec sam rekao da mi samo pojedini 1080p pucaju vecina radi tecno bez seckanja

Nazad
Vrh Dno