Šta je novo?

Apple TV+

Napraviš novi Apple ID na Indiju, dodaš billing adresu iz Indije obavezno (pravu adresu, hotel neki), uzmeš iTunes dopunu na indijskom Amazonu, dopuniš taj nalog i pretplatiš se na Apple One za cca 2 € mesečno. Prijaviš se onda tim indijskim nalogom na telefonu pod "Media and Purchases" i imaš sve te usluge, a na telefonu ti je i dalje prijavljen primarni Apple ID.
Iz nekog razloga ne zeli da se napravi india acc na apple sajtu?

Screenshot 2024-08-26 at 5.12.13 PM.png

Pa napravi srpski i onda odmah tu na sajtu možeš da promenis na Indiju

A imaš i opciju na mobu da napraviš
Ja imam neki stari Apple ID na USA. Jel bi i kod mene funkcionisalo da zamenim adresu na Indiju, kupim dopunu na indijsko Amazonu i aktiviram Apple TV preko Web browsers na Windows PC-u? I za ništa ne treba VPN?

I jel može da prođe kupovina na indijskom Amazonu sa login podacima sa nemačkog Amazona? Sa istim podacima može da se naruči sa USA Amazona.

Направио сам и ја индијски налог и успео да се повежем са Апл 1+.

На старом ИД-у (амерички) иде ми АС за телефон и сат, хоће ми то и даље нормално да иде и скида ако сам у “Media and Subscriptions” улогован са индијским налогом?

Или ако се одлучим да ми овај индијски постане главни (кад је већ укључено 200ГБ у Apple One, па више не бих морао засебно да плаћам iCloud). AC и даље остаје важећи на оном налогу?

Poslednja izmena:
Направио сам и ја индијски налог и успео да се повежем са АТВ+.

На старом ИД-у (амерички) иде ми АС за телефон и сат, хоће ми то и даље нормално да иде и скида ако сам у “Media and Subscriptions” улогован са индијским налогом?
Ma ide čak i kad bu se u potpunosti izlogovao sa tog američkog accounta, ne brini. Bitno je samo da imaš dovoljan iznos da ti skida svaki mesec.

Ako ima zainteresovanih za Apple TV+ familiju javite se u privatnoj poruci, imam jedno mesto slobodno.

Kopiracć ih čim se na telefonu loguješ na taj nalog. Podrazumeva se da si ih zadržao na telefonu kad si se izlogovao sa prethodnog i da ti je za njih uključena sinhronizacija.

Pokusavam da dopunim indijski amazon nalog, ali kad dodjem na poslednji korak pise dostava na adresu, a ne nudi mi na mail. Ima li neko ideju sta propustam:

1725020409690.png

Pokusavam da dopunim indijski amazon nalog, ali kad dodjem na poslednji korak pise dostava na adresu, a ne nudi mi na mail. Ima li neko ideju sta propustam:

Pogledajte prilog 456077
Piše već “Delivered by E-mail”. Zanemari to na kraju. Stići će ti na mail, sa obzirom na to da to nisu fizičke kartice.

Mail pišeš na prvom koraku svakako.
IMG_5322.png

Poslednja izmena:
Vidim da neki novi filmovi sad, pored hrvatskih, počinju dobivati i srpske titlove. Možda Apple planira da proširi iTunes (i Apple TV+) i kod nas.
Screenshot 2024-09-05 at 16.34.40.png
Screenshot 2024-09-05 at 16.34.32.png

Takođe primetio na turskom nalogu da već neko vreme na listi ima i srpskih titlova za neke naslove.

Inače, pre nekog vremena mi je stigla Dina 2 koja je dugo bila na preorderu za 18,99 lira. Odgledao sam je sa uživanjem :)

Mala pomoc jer mislim da sam sve uradio kako treba do poslednjeg koraka.

Uzeo sam Itunes gift card za Indiju i reedemovao. Na nalogu mi stoji 1000 rupija. Ne znam kako da aktiviram Apple tv+ (apple one mi ne treba al aktivirao bih i to samo da znam kako). Preko sajta mi trazi UPI ID, a preko telefona kad otvorim apple tv aplikaciju stoji mi samo Library nema opcija niti bilo cega drugog.

Okej, taman kad sam mislio da je sve ok, instalirao apple tv aplikaciju na MI uredjaju i kad kliknem Sign-In izadje mi Something went wron. Neko imao slican problem? Probao sam i sa vpnom

Poslednja izmena:
Okej, taman kad sam mislio da je sve ok, instalirao apple tv aplikaciju na MI uredjaju i kad kliknem Sign-In izadje mi Something went wron. Neko imao slican problem? Probao sam i sa vpnom

I meni se to desi, pa sam išao na Force close i ponovo pokrenuo. Bio sam ulogovan.

Ne znam kako da aktiviram Apple tv+ (apple one mi ne treba al aktivirao bih i to samo da znam kako).
Apple TV+ ili Apple One moraš da aktiviraš sa Apple uređaja na kojem je prijavljen taj indijski Apple ID na koji si dodao 1000 rupija.

Pominjalo se tu i tamo da to može da se odradio i sa ne-Apple uređaja, ali meni to nikada nije uspelo.

Pokušao sam danas da napravim turski apple id ali posle verifikacije telefona samo izbaci praznu stranu. Proveo sat vremena sa podrškom preko Skype i kažu da jedino može da bude neki problem sa mrežim u tom finalnom delu verifikacije. Probao sam više provajdera i VPN, na android telefonu, pc računaru, iMac i nigde ne radi. Jedino ostaju još da probam preko iPhone ili iPad ali nemam nikoga da pozajmim. Imam dva stara US naloga i sa njima nikakvih problema ali ne želim da im menjam regiju jer već imam dosta toga na njima. Hteo sam da probam TV i Music ali neće id nikako. Da li je probao neko u skorije vreme ili nemam sreće :LOL:

Pokušao sam danas da napravim turski apple id ali posle verifikacije telefona samo izbaci praznu stranu. Proveo sat vremena sa podrškom preko Skype i kažu da jedino može da bude neki problem sa mrežim u tom finalnom delu verifikacije. Probao sam više provajdera i VPN, na android telefonu, pc računaru, iMac i nigde ne radi. Jedino ostaju još da probam preko iPhone ili iPad ali nemam nikoga da pozajmim. Imam dva stara US naloga i sa njima nikakvih problema ali ne želim da im menjam regiju jer već imam dosta toga na njima. Hteo sam da probam TV i Music ali neće id nikako. Da li je probao neko u skorije vreme ili nemam sreće :LOL:
Otvori srpski Apple ID i onda premeni njegov region u podešavanjima

btw, nema Apple TV+ u Turskoj. Imaš Apple Music itd
U indiji ima oboje

Otvori srpski Apple ID i onda premeni njegov region u podešavanjima

btw, nema Apple TV+ u Turskoj. Imaš Apple Music itd
U indiji ima oboje
Hvala @S03

Na kraju sam napravio novi nalog za Indiju i uplatio 1000 INR preko Amazona. Sad čekam da stigne kod :D

P.S. Ako nekome treba iTunes Gift Card 200 TL kod za truski nalog nek se javi u pp.

Ipak nemam sreće. Probaću sutra na iMac na poslu ali verovatno ni tu neće hteti...

Prilozi

• Screenshot 2024-09-12 202623.png
    Screenshot 2024-09-12 202623.png
    31.3 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot 2024-09-12 202549.png
    Screenshot 2024-09-12 202549.png
    216.2 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_2024-09-12-20-21-01-146_com.apple.android.music-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-12-20-21-01-146_com.apple.android.music-edit.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot 2024-09-12 201442.png
    Screenshot 2024-09-12 201442.png
    176.2 KB · Pregleda: 22
Jedno rešenje je da uradiš ovo što je kolega @S03 napisao iznad i da napraviš srpski nalog koji ćeš konvertovati u turski/indijski, a drugo je da nalog napraviš sa nekog Apple uređaja.

Ja sam pre nekog vremena pravio novi indijski Apple ID sa Win računara i imao sam potpuno identičnu situaciju kao ti, dođem do verifikacije broja telefona za 2FA i tu samo prazan ekran. Čim sam se prebacio na Apple uređaj, verifikacija je prošla iz prve i evo sada već duže vreme koristim taj indijski nalog sa Apple One, vaučeri takođe preko Amazona.

Zaboravih, na nalog obavezno moraš da dodaš billing adresu da bi mogao bilo kakvu pretplatu da pokreneš. Adresa mora da bude prava.

Napravio sam prvo srpski pa ga prebacio na Indiju ali i dalje neće, izbacuje oce greške.

Moraću da nabavim neki iPhone samo nalog da sredim pa da vratim ..

Uspeo sam preko iMac da aktiviram nalog i sad sve radi.

Ostaje samo da probam da napravim Indijske naloge i za familiju pa da ih sve dodam. Nadam se da će moći tako da radi. Jedino što će morati svi da se prebace na te nove naloge.

Apple One Family sa 200GB + odatnih 2TB deljeni iCloud (po osobi 367GB) ispada oko 1417 din. mesečno (po članu oko 236 din.).

Kad oni mogu kod nas da voze autobuse možemo i mi kod njih Apple 😂

Moj savet je da to deljenje sa porodicom prvo isprobaš sa jednim nalogom. Moje iskustvo je da deljenje funkcioniše samo za iCloud prostor, imam 2 TB iCloud na turskom nalogu koje delim sa svojim primarnim srpskim nalogom (prebacio sam ga na TR samo radi dodavanja u porodicu). Probao sam da delim Arcade i Music, ali bezuspešno, iako je sve podešeno tako da bi trebalo da deljenje radi.

Meni je indijski nalog prijavljen kao Media and Purchases na telefonu i tako koristim sve Apple One usluge sa njega. Eventualno da probaš da prijaviš svoj indijski nalog kod nekog člana porodice tako, pa da testiraš?

Napraviću sestričinama (njih 4) nove naloge sa mojom adresom i sa mog mail servera tako da će biti svima nama tipa [email protected] a samo na njihove brojeve telefona pa ću da ih dodam u familiju i testiram pa ako radi super, ako ne uvek mogu da se vrate na svoje stare naloge a ja otkažem Family i vratim se na Individual.

Samo da se javim da sam uspešno dodao 2 naloga u familiju i sve radi kako treba. Jedini problem može kasnije da bude ako ne mogu da se nabave Indijske gift kartice ali radićemo backup svakako van iClouda pa se samo vrate na svoje stare naloge.

Ne znam jel ima neku prednost (za Apple korisnike) taj iCloud u odnosu na OneDrive, ali ceo Microsoft 365 family paket sa 6TB OneDrive-a košta na popustima 50€ za celu godinu (često i za 15 meseci). 6 korisnika može da koristi Office paket i svaki od njih ima po 1TB OneDrive-a. To mu dođe u odnosu na OneDrive 3 puta više ukupnog prostora, 3 puta jeftinije (490 dinara ukupno mesečno, po korisniku 82 dinara) plus ceo office paket. Ako se uzme na popustu za tu cenu na 15 meseci (uz šta ide često i besplatan neki antivirus), onda cena dođe 393 dinara ukupno (65 dinara po korisniku).

Uslikah poslednjih par takvih ponuda (datum u desnom gornjem uglu), kojih ima celo leto u razmaku od mesec dana. Izvinjavam se za mali offtopic, ali mislim da se za iCloud ne isplati za Android korisnike, dok za Apple ne znam jel ima neke prednosti iCloud u odnosu na OneDrive.
1726305701016.png

ovo je tema za Apple TV+, a sličnu uslugu Microsoft (još uvek?) nema. uz Apple One ide i iCloud pored TV+, zato se spominje iCloud.

Ne znam jel ima neku prednost (za Apple korisnike) taj iCloud u odnosu na OneDrive, ali ceo Microsoft 365 family paket sa 6TB OneDrive-a košta na popustima 50€ za celu godinu (često i za 15 meseci). 6 korisnika može da koristi Office paket i svaki od njih ima po 1TB OneDrive-a. To mu dođe u odnosu na OneDrive 3 puta više ukupnog prostora, 3 puta jeftinije (490 dinara ukupno mesečno, po korisniku 82 dinara) plus ceo office paket. Ako se uzme na popustu za tu cenu na 15 meseci (uz šta ide često i besplatan neki antivirus), onda cena dođe 393 dinara ukupno (65 dinara po korisniku).

Uslikah poslednjih par takvih ponuda (datum u desnom gornjem uglu), kojih ima celo leto u razmaku od mesec dana. Izvinjavam se za mali offtopic, ali mislim da se za iCloud ne isplati za Android korisnike, dok za Apple ne znam jel ima neke prednosti iCloud u odnosu na OneDrive.
Pogledajte prilog 457991
Imam i Microsoft 365 ali kad treba nešto veće da se skida sa OneDrive (2GB+) brzina je očajna (90-200KB/s) tako da me je izdao kad mi je bilo najpotrebnije (trebalo mi je hitno da skinem nekih 13GB podataka i nije nikako išlo pa sam na kraju uspeo sa Syncthing da povežem oba računara direktno i prebacim podatke jer nisam našao nijedan online servis da daje besplatno preko 2GB) i razmišljam da otkažem pretplatu. iCloud je za backup iPhone podataka, verovatno da može i OneDrive nešto da čuva ali ne može sve.

Google drive takođe izdao više puta, nakon skidanja par desetina gigabajta opala brzina toliko da na kraju uopšte nije ništa skidalo.

Sa sobom uvek nosim 500GB T3 eksterni SSD i nekoliko fleševa ali ozbiljno razmišljam o nekom brzom SSD od 2TB+ kad finansije dozvole jer je cloud totalno nepouzdan za velike fajlove. Sve to lepo radi kad povremeno uploaduješ ali zamisli da ti treba da skineš brzo 100GB+ podataka.

Da se vratim na temu, Apple TV+ radi super i ima opciju za 4K samo ne znam u kom kvalitetu strimuje sadržaj ali je slika dosta kvalitetnija od Netflixa. Download može na Windows aplikaciji ali max do 1080p. Jedino što nema mnogo sadržaja...

Nazad
Vrh Dno