Šta je novo?

Kućna multimedija Apple TV 4K ili Xiaomi TV Box 2nd Gen?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Marko31

Zapažen
Učlanjen(a)
29.05.2024
Poena
20
Već neko vreme razmišljam koji box da uzme, sa obzirom na to da mi je trenutni Xiaomi TV Stick (1st gen) sve sporiji i sporiji. Iz MAX app me stalno izbacuje, navigacija kroz UI i app je prespora, a na Disney+ titlovi ne rade kako treba (prikazuje svaku 3-4. rečenicu).

Ne mogu da se odlučim između Xiaomi TV Box 2nd Gen (60e) ili Apple TV 4K 2022 (129$).

Apple TV me privlači jer već imam iPhone i Apple Watch te njegova brzina, ali cena nije neka sitnica, a nema ni EON app...

Sa druge strane, Xiaomi ima EON app i cena je dobra, ali nisam siguran kako streaming servisi rade, odnosno da li seckaju i baguju kao na ovom sticku.

Ako neko ima neki savet ili predlog, bio bih zahvalan :)

Screenshot 2024-09-14 at 17.27.47.png

Ja lično ne vidim poentu kupovine Apple TV uređaja pošto se u Srbiji ne može kupiti pretplata za Apple TV+. A da se logujem preko raznih VPN-a kako bih im dao pare, neka hvala.
Aj da se prodaje po istoj ceni, ali ovako zaista ne vidim razlog za bacanje para.
Moj burazer je koristio neki Xiaomi Tv box; ne sećam se da se žalio na njega. Mada je bilo davno.

ali nisam siguran kako streaming servisi rade, odnosno da li seckaju i baguju kao na ovom sticku.
MiBox S 2nd gen. je zver u odnosu na MiStick 1st gen., za početak.

Apple TV se realno ni ne razmatra u 🇷🇸, u ovom slučaju

Ja lično ne vidim poentu kupovine Apple TV uređaja pošto se u Srbiji ne može kupiti pretplata za Apple TV+. A da se logujem preko raznih VPN-a kako bih im dao pare, neka hvala.
Apple One (TV+, Arcade, Music i 50 GB iCloud) preko Indije izađe oko 2 € mesečno i ne treba nikakakav VPN za pokretanje pretplate, kao ni za korišćenje usluga u Srbiji, evo baš je kolega u ATV+ temi pisao da je pre neki dan obavio proceduru, tako da to ne bih uzeo kao minus TV 4K uređaja. Samo ako je baš neophodan EON, sve ostalo je na strani Apple uređaja, naročito kada se uzme u obzir da si već u Apple ekosistemu.

Sa Mi boksom druge generacije nemam lično iskustvo, ali imam dugogodišnje sa prvom generacijom i u pitanju je sasvim solidan uređaj. I dalje se koristi u porodici (primarno za EON), ali svi striming servisi na njemu rade bez ikakvih problema. Ponekad se desi da zabaguje, ali vraćanje na fabričke postavke to reši.

Poslednja izmena:
Aj da se prodaje po istoj ceni, ali ovako zaista ne vidim razlog za bacanje para.
Moj burazer je koristio neki Xiaomi Tv box; ne sećam se da se žalio na njega. Mada je bilo davno.
Ne razumem kakve ima veze dostupnost TV+ pretplate sa samim boxom? Apple TV box postojao je godina pre nego što je servis Apple TV+ uopšte pokrenut.
To je isto kao da kažeš da nema logike uzeti Amazon Fire TV Stick ako nemaš pretplatu na Amazon Prime Video...

Nije ni za poredjenje, apple tv 4k je znatno bolji i kvalitetniji uredjaj, ja ga koristim neke 2 godine i nemam zamerku. sve radi perfektno, koristim sve moguce striming aplikacije i nigde nema problema, pored toga plex za gledanje iz lokalne mreze takodje radi bez problema.
jedina mana je nedostatak EON aplikacije, ali to resavam time sto sa mobilne aplikacije pustim preko airplay-a(doduse ja gledam samo f1 i motogp na TV kanalima).
overall vrhunski uredjaj + ako si vec u njihovom ekosistemu ne treba ni razmisljati. airpods se takodje lako povezuju i ponekad zna da znaci ako ne zivis sam..

Legalni strim servisi rade na oba dobro.

Fleksibilniji si sa Mi Box, oko EON i drugih domaćih TV servisa, ima bolju mnogo aplikaciju za IPTV, zatim ako se odlučiš da probaš Stremio, itd.

Edit: na svaki box se slušalice jako lako povezuju.

Zavisi koje ćeš servise koristiti, meni nedostaje samo Iris.

Dobio sam par korisnih opcija, apple home pa mogu na brzinu pogledati bebca ukoliko zakmeči, ukoliko imaš Airpods gledaš na miru film ukoliko ostali spavaju, spatial audio je fina stvar, kad ne znaš gde ti je telefon samo kažeš na daljincu “find my iphone”…

Prednost fluidnost, lepo drži app u RAM-u, jednostavnost korišćenja.

Jedina veća mana koja meni smeta je plex i audio sync bug kada je uključena “match framerate” opcija.

Ako te još nešto interesuje slobodno pitaj.

Legalni strim servisi rade na oba dobro.

Fleksibilniji si sa Mi Box, oko EON i drugih domaćih TV servisa, ima bolju mnogo aplikaciju za IPTV, zatim ako se odlučiš da probaš Stremio, itd.

Edit: na svaki box se slušalice jako lako povezuju.
Nije samo EON, iris, Smart Tube, TiviMate IPTV Player...
A i porede se babe i žabe - uređaji nisu u istom cenovnom rangu :)

Apple TV nema u ovom slucaju nikakve prednosti, a ovi što nabrajaju šta ATV može očigledno ne znaju da sve to i mnogo više može mi box
Ako je čovek već u Apple ekosistemu i ako razmatra Apple TV, sasvim je priprodno da uzme ATV.
Apple TV sa A15 je overpowered beast u poredjenju sa drugim boxovima. Ako će koristiti legalne servise, ne vidim ograničenja kod ATV-a osim što nema EON-a i drugih operatera (osim Arena Cloud).

Ako će koristiti Stremio, smart tube i druge app koje nabrajate, logično da onda treba uzeti Xiaomi TV Box :)

Ако се већ разматра буџет довпљан за Apple TV, ја бих као алтернативу гледао и сачекао нови Google Streamer.

Ако се већ разматра буџет довпљан за Apple TV, ја бих као алтернативу гледао и сачекао нови Google Streamer.
Hvala ti!! Mogao bih čak to i da uzmem. Nisam znao da je Google predstavio novi streaming uredjaj.

4GB RAM-a, a “otvoreniji” od Apple TV. Taman spoj onog sto želim od ATV i android boxova 😁 iako koristim samo legalne servise, možda nekad budem hteo stremio ili tako nesto

IMG_5450.jpeg

Nazad
Vrh Dno