Šta je novo?

Apple Pay Srbija

Jedino kad je bilo do banke , ali tad nije ni kartica radila. Za razliku od toga, u Americi se desilo u nekoliko navrata da kartica neće da prođe i mora kreditna ili od druge banke.
Iskreno, to će pre biti do pos terminala ili ko zna čega, a mislim da je skoro identična verovatnoća kao i sa karticom 😃

Mislim da to zavisi od samog POS terminala. U jednoj radnji uvek čeka duze tj treba više vremena da POS terminal bude u statusu ready da odradi transakciju. Na ostalim mestima sve ide brze i do sada nisam imao problem sa plaćanjem

Mislim da sam samo jednom vadio karticu (ako uopste i jednom). Bukvalno se ne secam jer ono, radi.
Ono cega se secam jeste da neretko zabaguje (bese POS prikazuje gresku vezanu za broj kartice ili da pokusam jednu karticu ili slicno), znam samo da prislonim ponovo i prodje.

Nekad kad plaćam satom izbaci 'prinesi jednu karticu' dok sa telefona uvek radi. Koristim svuda, a najviše u Lidlu i Maksiju.

Meni je u Istanbulu prosle godine bio potpuno nepouzdan apple pay. Bilo je dosta terminala koji ga nisu prihvatali. Tada jos nisam imao drugu karticu na apple pay-u pa ne mogu da potvrdim da li je do banke ili apple pay-a. Uglavnom, na put nikako bez fizicke kartice, ma koliko primamljivo delovalo.

Kartice uvek moraju da se nose kad se putuje 😃, mada ni one nisu uvek garant za neke zemlje, ali to je već off topic 😃

Suštinski kod nas radi perfektno, u inostranstvu, gde sam koristio, takođe (EU, okruženje) 😃

Suštinski kod nas radi perfektno, u inostranstvu, gde sam koristio, takođe (EU, okruženje) 😃
Suštinski ne znači 100%, tj može da ispali onda kada se najmanje nadaš. Kod nas je i meni prosek 100% (perfektno). Ovde je reč o inostranstvu.
Neka je i na 1000 plaćanja dve ispale, nije prijatno ako nemaš keš.

Tako da kao što reče @NovemberWhisky na put samo sa plastikom.
Inače sledi nevolja.

Erste Banka uvela Apple Pay (za sve kartice koje izdaju)

IMG_2095.png

I puni se kolekcija (za sada fali devizna Erste jer su reizdatu izgubili pa čekam novu...)
IMG_2097.png

Suštinski ne znači 100%, tj može da ispali onda kada se najmanje nadaš. Kod nas je i meni prosek 100% (perfektno). Ovde je reč o inostranstvu.
Neka je i na 1000 plaćanja dve ispale, nije prijatno ako nemaš keš.

Tako da kao što reče @NovemberWhisky na put samo sa plastikom.
Inače sledi nevolja.

Uvek i plastična kartica i, po mogućnosti debitna, kreditna, različite banke, pošto su i one znale da baguju u inostranstvu, zavisno od vrste pos uređaja 😃

Kazahstanski fintech, primaju srpska dokumenta, imaju Apple Pay

Je l to NLB konačno startuje Apple pay. Vidim da se po nekim profilima najavljuje, dani su u pitanju

Pitanje za moderatore, zbog čega se ova tema nalazi pod Operativni sistem/ Mac OS?
Zar ne bi trebalo da ide pod iOS ili iPhone thread?

Zapravo, odgovarajuća kategorija je Tržište/Online kupovina, ali OP je verovatno iz njemu logičnih razloga ovde postavio temu i to je tako ostalo.

Nazad
Vrh Dno