Cene padaju svakog meseca, i kako kad se naleti neki deal na bestbuyu, targetu, amazonu ili gde vec.Da li cekati izlazak i nove cene ili uzeti M3 Pro varijantu sa 36gb i 512 hard? 12‑core CPU, 18‑core GPU. Nadjoh preko Amazona, drugar bi poneo od tamo, ukupno oko 2500e.
Nesto mi u glavi da ce pasti cene bar za 500e kada izbace M4.
Prijatno iznenadjen sto je sad 16gb base ram, razmatram kupovinu iMac vec duze vreme ali me brine to da li je 24.5" danas dovoljno ili bi 27" ipak bio neki minimum. Vidim da su dodali i opciju da moze da se doplati za nano-texture glass na iMac.Apple introduces new iMac supercharged by M4 and Apple Intelligence
Apple today announced the new iMac, featuring the powerful M4 chip and Apple Intelligence, in its stunning, ultra-thin design.www.apple.com
Danas je na redu bio iMac i između ostalog, najvažnije od svega:
Base verzija dolazi sa 16GB RAM-a i još bitnije cena je ostala identična.
Sigurno, pre svega zbog Apple Intelligence-a.Nadam se da ce base 16gb za sve biti.
Pa generalno mi je plan da se uzme masina i da ne razmisljam narednih 5-10 godina o njoj. Uglavnom je programiranje, ali kao hobi imam foto i video, pa ne bih da uzmem nesto sto ce stucati na zahtevnije stvari.Cene padaju svakog meseca, i kako kad se naleti neki deal na bestbuyu, targetu, amazonu ili gde vec.
Za par dana cemo znati da li je u pitanju kao sto je prognozirano (najverovatnije jeste) - 20-30% multicore performance, dosta jaci GPU zbog AI zavrzlama, i tako dalje, ili je nesto dosta slabije u pitanju.
Takodje zavisi sve i za sta ce ti 36gb rama, i obican M1 Pro 14/16" sa 16/512 kombinacijom bez problema sluzi bez da se ventilatori pale, jedino za neki jaci video editing ili programiranje sa dosta VMova mi pada na pamet da bi 36gb imalo smisla. Ovako bolje ustedeti jos soma i nesto preko i kupiti polovan kod nas s oglasa.
Nikad neću da im oprostim što odlučili da ubiju 27" 5K iMac (upravo pišem sa jednog Intela). Pozdravljam početnij 16GB, it's about time.Apple introduces new iMac supercharged by M4 and Apple Intelligence
Apple today announced the new iMac, featuring the powerful M4 chip and Apple Intelligence, in its stunning, ultra-thin design.www.apple.com
Danas je na redu bio iMac i između ostalog, najvažnije od svega:
Base verzija dolazi sa 16GB RAM-a i još bitnije cena je ostala identična.
Sto 3-4, ma bice jos bar 7-8 godina... svi od M1 ce bas dugo imati poslednji mac osx. Pa intel is 2015 do 2024 je imao MacOsx 12.7.3Meni minika M2 16/256 završava posao, a imaće podršku za macOS upgrade još sigurno 3-4 godine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari