Šta je novo?

Apple iBook

zwerko

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Kolega na poslu (vozac inace) mi je juce doneo da vidim da li vredi nesto notebook koji je njegova cerka dobila. I ispostavi se da mi je doneo Apple iBook, onaj prvi cini mi se. U stvari to je ovaj na slici (u plavoj boji):

apple_ibook.jpg

Mali problem je sto je instaliran MacOS 9, ali na francuskom (zemlja porekla kompa) tako da nisam bas uspeo da se snadjem oko samih specifikacija kompa. Ono sto je moje pitanje jeste da li postoji nacin da se na njega instalira MacOS na engleskom, a da pritom ne mora da se nosi u servis? I druga stvar, posto on izgleda hoce da ga proda koliko bi para za tako nesto trebalo da trazi? Koliko sam shvatio njegova cerka ga je dobila od neke rodjake, tako da nije kraden, a ima i punjac i sve ostale stvari koje idu (doduse nisam bas probavao koliko baterija traje). Masina jeste preslatka na oko, ali kapiram da nije nesto preterano brza. Nesto sto sam kopao po netu trebalo bi da ima procesor na oko 300 Mhz, 64MB rama, 6 GB hard (ali to nije bas 100% sigurno posto nisam nasao specifikacije na samom kompu). Od ovog sto sam mogao da opazim golim okom ima cdrom, usb, modem, lan...

Poslednja izmena:
zwerko je napisao(la):
Ono sto je moje pitanje jeste da li postoji nacin da se na njega instalira MacOS na engleskom, a da pritom ne mora da se nosi u servis?

Zavisi sta te od instalacije zanima. Ako hoces da instaliras Mac OS9, ne verujem da ces uspeti sam. To je zato sto na odredjen laptop mozes da stavis OS koji je predvidjen za njega, u tvom slucaju francuski. E sad, imas i neke instalacije koje mogu na bilo koji, ali ja sam njih vidjao samo u servisu, nikad nisam imao jedan. Ako hoces OS X, samo nabavi instalaciju na CD-u i mozes da instaliras.
Sto se tice cene, prilicno nezahvalno, proveri bateriju jer to mnogo utice. Ako je baterija OK, negde oko 250 evra je ok cena.

ma kakvih 250€ :D , toliko ne kosta ni pc masina (laptop naravno) slicnih karakteristika.

mislim da se ne moze izvuci vise od 150€ za to.

Pazi,
1. to nije masina za bacanje, ekvivalent je nekoj sporijoj trojci, ima atija, modem, mrezu.... tera bez problema divx, mp3, office, internet...

2. Ljudi kojima treba sto jeftinija kucna masina, a hteli bi da je prenosiva i malo mesta zauzima na stolu, plus nema virusa, finog je dizajna, su idealni kupci za nju. Kazem, jedini problem je ako ne radi baterija jer nova, ako moze da se kupi, nije ispod 120-150 evra

Naleteo sam na nekoliko primera gde su ljudi prodavali iBook (g4 700-800mhz) za 300€, tako da o 250€ je glupo pricati. 150-200 (200€ uz mnogo dobre volje)

loco je napisao(la):
Naleteo sam na nekoliko primera gde su ljudi prodavali iBook (g4 700-800mhz) za 300€, tako da o 250€ je glupo pricati. 150-200 (200€ uz mnogo dobre volje)

odmah kupi cetiri.

loco je napisao(la):

ili ne znaju sta je apple ?!
ovaj moze za 250+ da ode... samo je pitanje baterije :)

Cena iBook-a u toj klasi se krece izmedju 150-250$, u zavisnoti od stanja, a tolike su otprilike i cene na ebay-u. E sad druga je stvar sto se na SCG trzistu apple stvari prodaju mnogo skuplje, po principu klepi gde mozes i koga mozes. Eno vam klasican primer cene iPod-a. ;)
I sto se baterije tice, pitanje da li ce uopste moci negde da je kupi.

Vrh Dno