Šta je novo?

Apple i kartice iz Srbije

trtko

Poznat
Učlanjen(a)
06.04.2021
Poena
31
Godinama sam plaćao Apple-u stvari Mastercard-om iz Intese. Bila mi je povezana sa Apple ID i bez problema sam plaćao iCloud i aplikacije u App store-u. Prvo je sve bilo podešeno na HR a posle na Srbiju.
Prešao sam u NLB i dočekalo me je iznenadjenje da mi ne prihvataju ni njihov Mastercard, a ni Visu business.
Da li je neko imao sličan problem? Prvo sam zvao podršku banke a posle pisao mejl, i nisam siguran da li su do kraja razumeli da ne pitam za Apple pay, kako god, rekli su da nije podržano.
Koje kartice koristite a da provereno rade Apple ID? Da li je možda problem da ne prihvataju debitne kartice?

OTP Banka
Banka Intesa
Procredit Banka
Raiffeisen Banka

Za sada samo ove četiri banke u Srbiji su "kompatibilne" sa Apple Pay.

Čovek ne priča o Apple pay nego o registrovanju kartice za kupovinu sa app store-а i iCloud.
Imam dve registrovane kartice, primarna je Kombank Visa a sekundarna Intesa Visa. Sa ove prve regularno skida mesečnu pretplatu za iCloud.
Jednom prilikom hteo sam da registrujem Intesa MC međutim nije moglo. Kad sam zvao call centar rečeno mi je da Intesa ne odobrava takav način korišćenja karice i spojili su me sa njihovom tehnickom podrškom. Tada mi je rečeno da mogu da mi privremeno omoguće registraciju MC dok ne obavim kupovinu (iCloud) pa da ih pozovem da nakon kupovine ponovo onemoguće (na sistemu). Mislim da je to isto u NLBu a ako jeste ne znam zašto bi to radili

edit da napomenem, obe Visa su debit, MC je bila kredit

Ja imam master u otp i nisam mogo da je ubacim da kupujem na app storu, vrv zato sto mi je nalog na USA? Nije mi bilo nesto bitno da se cimam da probam sa srb nalogom

Zanimljivo, meni je Mastercard (kreditna) iz Intese svo vreme radila bez problema, nisam morao nista da ih cimam. Vidim da cu morati da otvorim tamo opet samo zbog ovoga.

Ja imam master card iz telenora i sa njom kupujem preko neta......pre neki dan sam dobio email od apple da mi nude icloud 50 GB za 0.99 dolara mesecno jer mi je icloud skoro popunjen....da li je neko kupovao prostor na icloud? ....da li je problem kasnije ako zelis da prestanes da se jednostavno odjavis? .....da li je icloud aktivan odmah pri kupovini?

da, aktivno je odmah, mozes da prekines samo sto je 5GB jako malo za sve bekape

Ja imam master card iz telenora i sa njom kupujem preko neta......pre neki dan sam dobio email od apple da mi nude icloud 50 GB za 0.99 dolara mesecno jer mi je icloud skoro popunjen....da li je neko kupovao prostor na icloud? ....da li je problem kasnije ako zelis da prestanes da se jednostavno odjavis? .....da li je icloud aktivan odmah pri kupovini?
Možeš da se odjavis u svakom trenutku. Medjutim, imaš rok od 30 dana da sve sto je preko 5GB svedeš na taj osnovni besplatan paket ili skines na telefon.

Koristim mobi karticu za placanje i juce kpovao nesto, nisam ni gledao koil para imam i hteo kupim neku igricu za iphone, kaze declined i danas uplatim par evra da uzmem icloud 50gb opet decline a imam euro na kartici za to ( kao i do sad u din protivrednosti)
Neka sugestija sta da radim ili sam tim sto mi prvi put odbijena s... stvar totalno?

Uplati evre na karticu i onda kupi gift karticu sa kojom ces dopuniti nalog.

Ja "sam sebi" posaljem gift card od 10$ na mail putem Apple store-a. Reedem u App store i to je to.

Uplatio danas jos love, izgleda neka transakcija nije prosla ,sad skinuli 5ei uredno uzeo 50gb icloud

Vrh Dno