Komponente koje su vam potrebne da bi MacOS X 10.4.1 - Intel Edition radio 100% kako treba je sledeci (tj. kljucna je ploca, sve ostalo mozete da birate...). Ja sam korisiton sledece komponente...
M/B: Intel i915GUX (70eura, dilerska)
CPU: Intel Pentium 4 515 3 GHz, EM64T, 1MB L2, 800 MHz FSB
MEM: 2x 512 MB DDR2 Kingston HyperX 533
HDD: Maxtor DiamondMax10, 250 GB, 16MB Cache
KEY: Microsoft Wireless Natural Multimedia + IntelliMouse Explorer Wireless 2.0
Sa ove ploce radi sve: zvuk, mreza, cipset je podrzan (transfer na disku je i do 60mb/s po Xbench-u). MacOS prepoznaje NEC 3500AG i LG 40x rezac (zaboravih kako se zove) i pomocu Disk Utility-ja ili Toast-a omogucava snimanje DVD diskova ili CD-ova.
Znaci na spomenutom hardveru MacOS X 10.4.1 je odlicno podrzan i veoma upotrebljiv. Rosetta je malo sporija tj. upotrebljivost za sada nije bas sjajna, ali na brzim masinama (npr. taj P4 3 giga) mozete dobiti rad ekvivalnetan recimo nekom iMac G4 1.25 giga ili nekog sporijeg iMac G5 (recimo 1.6).
Na nForce4 SLi ploci cipset nije podrzan (dakle, spor rad diskova i sl). Grafika nije podrzana u potpunosti (radi npr. u VGA modu, ali je to veoma brzo imajuci u vidu kako VGA grafika radi na PC-ju) tj. nije podrzan Quartz i Core Image. Kartica koju imam u AMD masini je X800GT/256MB. Animacije rade i odvijaju se veoma glatko cak i na takvoj masini, ali ne radi recimo OpenGL koji radi na GMA900 koja je integrisana na gorespomenutoj Intel 915GUX ploci.
Za one koji hoce da probaju MacOS sve ovo oko podrzanosti hardvera je totlano nebitno, jer ko pre nije radio na Mac OS nece ni primetiti da mu radi nesto sporo ili sl. jer ce samo gledati animacije i sarenis, a to radi 🙂