Potreban ti je DVI-to-Mini-DisplayPort adapter. Imaš ga, na primer, u radnji kakva je MikroPrinc u centru grada. Oni imaju te adaptere. Ili probaj ovde na oglasima... bilo ih je.
ako ima mini display port (kao sto kaze spec za model koji si naveo) kupis mdp to dvi adapter
kao ovaj: http://store.apple.com/us/product/MB570Z/A
ima u radnjama koje prodaju mac-ove kod nas (da ne bih reklamirao)
wtf?
ili sam je nesto pogresio ili vi
Apple cinema na PC:
1. Apple cinema ima DisplayPort
2. PC ima DVI
dakle coveku ne treba MiniDisplayPort na DVI (kao sto je predlozio cjokanov)
a cisto sumnjam da u MikroPrincu imaju ovako nesto (sto inace treba coveku): http://www.atlona.com/Atlona-DVI-to-Mini-DisplayPort-Converter-p-17859.html (ili ja negde gresim)
(obrati paznju na cenu- najjeftiniji adapteri su 100$ - DisplayPort i DVI/HDMI su nebo i zemlja (tacnije receno: DisplayPort je spaceshuttle za HDMI tako da sa DisplayPorta lako mozes da dobijes DVI, suprotno: tesko) tako da adapter mora ovoliko da kosta + postoji mogucnost da nece raditi kako treba, tako bar pisu po stranim forumima).
najjeftinije je da kupis novu graficku karticu za PC sa DisplayPortomvideo sam da ima jeftinih radeona serije 6xxx sa DP.
BTW
sad sam pogledao: mikroprinc ima samo adaptere u suprotnom smeru: sa DisplayPorta na nesto. Nema DVI na DisplayPort.
Sad vidim da je problem i oko DisplayPorta... Adapter iz mikroprinca provereno "provlači" i XHD rezolucije. Dakle, samo ga je potrebno vezati na Dual Link DVI i imaće 2650 x 1440 rezoluciju na Cinema Display. Još jednom, nemojte zbunjivati čoveka i preporučivati mu da kupi drugi monitor i grafičku... Pobogu![]()
Sad vidim da je problem i oko DisplayPorta... Adapter iz mikroprinca provereno "provlači" i XHD rezolucije. Dakle, samo ga je potrebno vezati na Dual Link DVI i imaće 2650 x 1440 rezoluciju na Cinema Display. Još jednom, nemojte zbunjivati čoveka i preporučivati mu da kupi drugi monitor i grafičku... Pobogu![]()
^ ako je tako, onda bi mogli da traze od LGa da lepi i 40cm izolir trake na dno displayja kako bi eliminisali problem prasine u iMac-ovima:d
zamisli otvoris iMac savrsenstvo ono ekran izlepljen izolir trakom![]()
coveku NE TREBA MiniDisplayPort na DVI
vec mu TREBA DVI na MiniDisplayPort !!!
ja nemam pojma kako je tebi radi isti adapter "u Mikroprincu sam kupio MiniDP to DVI" u suprotnom smeru?!? za tako nesto prvi put cujem. 99% sam siguran da gresis!
ono sto si ti kupio (DisplayPort na DVI) je:
"DisplayPort is capable of directly emitting single-link HDMI and DVI signals using Dual-mode DisplayPort. VESA has issued interoperability guidelines for supporting single-link DVI and HDMI through a DisplayPort connection using a relatively simple passive adapter that adjusts for the lower voltages required by DisplayPort."
ono sto coveku treba je (DVI na DisplayPort) je:
"Dual-link DVI and analog VGA are supported through powered adapters which perform active conversion" ... "DisplayPort is the first display interface to rely on packetized data transmission similar to other data communication protocols such as Ethernet, USB, and PCI Express..."
http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort
znam jer sam sve ovo gledao pre godinu dana kada je burazer hteo da kupi Cinema-u za PC... tada jos nisu mogle da se nabave graficke kartice sa DisplayPortom za male pare pa je na kraju kupio iMac...
@ays - pa razlika izmedju 27" Della i Apple Cinema je u ovom slucaju ocigledna: razlicitno pozadinsko osvetljenje i mat vs glossy (nevezano za sam panel)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari