Šta je novo?

Apple Care u Srbiji

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam dva pitanja vezana za Apple Care, posto nisam uspeo da dobijem definitivan odgovor:
1. Da li je moguce kupiti Apple Care iz Srbije?
2. Da li je Apple Care iskoristiv u Srbiji uopste?

AppleCare u slucaju racunara, koliko ja znam, sadrzi dve stvari:
1) dodatne 2 godine garancije na hardware
2) telefonsku podrsku u toku te dve dodatne godine

I ja sam sve vreme pod utiskom da je garancija na Apple hardware (sto redovna u toku prve godine, sto ova produzena AppleCare) ostvariva u zvanicnim Apple servisima u Srbiji za one uredjaje koji se zvanicno prodaju ovde (sto znaci bez iPhone-a). Otkud sad da se hardware pod AppleCare garancijom ne moze servisirati u Srbiji?

AppleCare je priznat, kao sto si i sam naveo, za sve uredjaje koji se prodaju preko ovlascenih prodavaca/dilera... dakle sve osim iPhone-a.
Koliko je meni poznato, iStyle servis ti sada trazi samo serijski broj uredjaja kada ga odneses na reklamaciju.... sto znaci da ti vise nece traziti da im pokazes fizicki racun od tog kupljenog AppleCare-a, kako bi ti isti bio priznat.

Mislim da problem sa kupovinom istog je sto ce ti Apple traziti neku adresu na koju ce ti poslati onu kutuju koja dolazi uz AppleCare... znam da ti sada za sve traze da se ulogujes sa appleId pre nego sto bilo sta pocnes da unosis od podataka... pa proveri na kraju, mozda mozes preko Slovenije da kupis.

Nazad
Vrh Dno