Šta je novo?

Aplle monitor - PC

ghost

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
745
Ukratko:prijatelj je kupio (polovan) Aplle monitor 21" , naravno trenutno je bez slike. Dali postoji adapter za tu kombinaciju ili neka shema za rucni rad-izradu istog.

:smoke:

Ako me secanje sluzi to bi trebao da bude 9-pinski konektor. Ako je on u pitanju cvicangle u ruke seci stari, uzmi 15-pinski VGA prelemi R,G,B i H,V i trebalo bi da radi. Pitanje je samo da li je monitor sa fiksnim opsegom H frekvencije, jer u tom slucaju ce moci da radi samo na odredjenim rezolucijama.

Pozdrav

Postoje adapteri; ako si negde napolju, mozes ih uzeti za par eura svega. Neki Apple monitori su imali i bnc konektore pozadi, pa je moguce uzeti vga-bnc kabl.
A ako je monitor samo i iskljucivo sa tim adc konektorom, onda prijatelj moze da ti se slika sa njim, posto i ako ga natera da radi, monitor je u tom slucaju toliko mator da u danasnjim "normalnim" rezolucijama ima tako niska osvezavanja (tipa 1152x864 u 66Hz) da ce brzo gledati da ga proda (ukoliko vise voli svoje oci).

E i ja sam imao u rukama 21" apple monitor sa konektorom od 9 pinova u 2 reda, pa sam ga prosledio prijatelju, koji jos pokusava da nadje iz inostranstva pomenuti konektor. Pritom monitor ima i svhs konektore, ali ocigledno samo za izlaz. Na forumu sam dobio informaciju da mozda ima u GlobeNet-u, ali nema.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno